Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomasz C adam ross Kamil Gr Bogdan Bodzak karolina .... Przemo1492 m3gi Angelika2018 (5369 niezalogowanych)
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
I tu sie mylicie! Znam osoby ktore po 3 miesiacach zaczely pracowac "bezposrednio" u Norwega. Nie znali dobrze norweskiego, byli tylko po miesiecznym kursie. Robia juz w tych firmach od trzech lat.

Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Witam, jeśli szukasz pracy w Norwegii to wykonuję tłumaczenia i korektę CV dostosowując je do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu.

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
1 Post
Marcin Sławiński
(marcin36)
Wiking
Jak można skontaktowac sie z firma Adecco w sprawie pracy jako kierowca autobusu - czy mogą pomóc???
Pozdrawiam i z góry dzieki za odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Dawid Szymi
(dejf87)
Nowicjusz
bad harry napisał:
pamiętaj że adecco nie jest firmą charytatywną i że w trzy miesiące zarobią na tobie majątek
a po drugie żeby po trzech miesiącach norweski pracodawca dał ci propozycje bezposredniej pracy to albo był by głupi albo musiałbyś być wybitnym fachowcem w dobrym zawodzie i znać j. norweski
ostudż trochę głowe

Skoro norweski pracodawca zgadza się im płacić takie pieniądze to co mi do tego? ja się mam martwić o swoją pensje. Może i masz rację z tą bezpośrednią pracą u Norwega, ale pewnie wszystko zależy od tego do kogo się trafi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
Kalba napisał:
I tu sie mylicie! Znam osoby ktore po 3 miesiacach zaczely pracowac "bezposrednio" u Norwega. Nie znali dobrze norweskiego, byli tylko po miesiecznym kursie. Robia juz w tych firmach od trzech lat.

Powodzenia

nie mylimy się tylko znamy trochę dzisiejsze realia .
tak było kilka lat temu , kiedy do pracy brali można powiedzieć z łapanki i można było przejść do norwegów bezpośrednio bez wielkich zabiegów . dzisiaj podtrzymuje to co napisałem wcześniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
dejf87 napisał:

Skoro norweski pracodawca zgadza się im płacić takie pieniądze to co mi do tego? ja się mam martwić o swoją pensje. Może i masz rację z tą bezpośrednią pracą u Norwega, ale pewnie wszystko zależy od tego do kogo się trafi[/quote]

no oczywiście że tylko o swoja pensje a nie czyjąś . chciałem żebyś troche zszedł na ziemię bo po tej rozmowie kwalifikacyjnej to bujasz w obłokach a rzeczywistość bywa brutalna
narazie masz start reszta zależ od ciebie , szczęścia i kilku innych rzeczy
znam bardzo wiele opini niepochlebnych dla tej firmy choć zdarzają się wyjątki . akurat na dzień dzisiejszy mieszkam z gościem który pracuje dla adecco , jest na permiteringu ale jest zadowolony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
piotr zaborek
(piter1107)
Wiking
masz rację że kolega jest zadowolony
Bo przerobił rok , zarejestrował się w NAV i dostaje kasę a fuchy zawsze gdzieś znajdzie i w ten sposób dorobi
Ale wielu nie przerobiło roku i teraz płaczą a za chatę trzeba płacić
A adeko odchodzi od własnych mieszkań ,chłopaki podostawali pisma żeby sobie szukali własnych lokali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Dawid Szymi
(dejf87)
Nowicjusz
No dobra, powiedzmy ze mija 3 miesiac mojej pracy i co sie wtedy dzieje? dostaje nowa umowe od adecco do podpisania? siedzac na tym permiteringu nie moge szukac nowe legalnej pracy? musze czekac az adecco da mi sygnal ze gdzies jest praca?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
piter1107 napisał:
masz rację że kolega jest zadowolony
Bo przerobił rok , zarejestrował się w NAV i dostaje kasę a fuchy zawsze gdzieś znajdzie i w ten sposób dorobi
Ale wielu nie przerobiło roku i teraz płaczą a za chatę trzeba płacić
A adeko odchodzi od własnych mieszkań ,chłopaki podostawali pisma żeby sobie szukali własnych lokali

jak napisałem wcześniej moja opinia co do całokształtu działalności jest raczej negatywna po wielu opiniach byłych pracowników jak i też obecnych . nie będę się tu rozpisywał o szczegółach bo dostanę BANA jak fullcasco to jes moje zdanie ale pewnie zaraz odezwą sie głosy ludzi którzy są zadowoleni .
gdy chciałem pierwszy raz wyjechoć do norge wysłałem cv do adecco , zostałem zaproszony na rozmowe ale na następny dzień dostałem ofertę z innej firmy . dziś jestem pewien że opatrzność jednak nademną czuwała .
to jest tylko moja prywatna opinia . wiem też , że wielu pojechało przez adecco i jakoś wyszli na prostą na szczęście ja nie musiałem robić doświadczeń na sobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
piotr zaborek
(piter1107)
Wiking
to fakt że wielu chłopaków przeszło do norweskich firm
ale to było przed kryzysem
Teraz norkowi bardziej opłaca się wynająć człowieka na dany projekt a potem ha de jak to mówią
Wracając poprzedniego pytania - tak wolno ci szukać innej roboty ale jesteś na permiteringu czyli musisz być do dyspozycji pracodawcy mimo że nie masz roboty w tym momencie
A jakom politykę adeko ma jak byś chciał się zwolnić to ci nie powiem
Wielu chłopaków wróciło do polski i czekają na prace z adeka ale tylko dlatego że nie mieli lat (miesięcy) by dostać bezrobocie tu i innego wyjścia nie było
To nie jest to samo co było w latach 2004/07
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
piotr zaborek
(piter1107)
Wiking
A licz się z tym jeszcze że jak trafisz do adeko np w Dramen a za miesiąc nie będzie roboty to mogą cię wysłać na drugi koniec norwegi bo w tym momencie tam potrzebują ludzi
Dostaniesz adres i datę stawienia się w pracy i musisz sam we własnym zakresie dostać się tam ,nikt ci nie pomorze tam dotrzeć
To realia a nie bajki opowiadane w czasie rekrutacji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok