Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zwrot podatku - Norwegia

8 Postów
marcin.k1
(marcin.k1)
Wiking
Witam.mam pytanko,w ubieglym roku pracowalem w no.w tym roku nie rozliczałem się sam przystalem na propozycje urzedu.kiedy moge spodziewac sie zwrotu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
ja bym zadal pytanie raczej kiedy mozesz spodziewac sie doplaty jak sie nie rozliczales. Njaczesciej masz zwrot a po roku w maju doplate wiec badz tego swiadom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
marcin.k1
(marcin.k1)
Wiking
Nie bardzo rozumiem.rok temu rozliczala mie firma i mialem spory zwrot w tym roku nie moglem sobie nic doliczyc wiec sie nie rozliczalem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
marcin.k1
(marcin.k1)
Wiking
marcin.k1 napisał:
Nie bardzo rozumiem.rok temu rozliczala mnie firma i mialem spory zwrot w tym roku nie moglem sobie nic doliczyc wiec sie nie rozliczalem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
marcin.k1 napisał:
Nie bardzo rozumiem.rok temu rozliczala mie firma i mialem spory zwrot w tym roku nie moglem sobie nic doliczyc wiec sie nie rozliczalem
--------------------
Bo Człecze miły wi gra w podatki w Norwegii polega na ODLICZANIU od dochodu (lub podatku) a nie doliczaniu ( !?).
Jak jestes sam i płacisz "bykowe" (minimalne odliczenia) to poł biedy,ale jesli masz zone i potomstwo w Polsce to...wspolczuje im.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
marcin.k1
(marcin.k1)
Wiking
Jak pracowalem to nie bylem jeszcze po slubie wec zony nie moglem uwzglednic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
nie musisz byc po slubie zeby odliczac, wystarczy konkubinat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Proszę regularnie sprawdzać profil na Altinnie, czy jest już skatteoppgjør. Pierwsza tura publikacji była 24. czerwca, kolejna tura 5. sierpnia. Na skatteoppgjør będzie dokładna kwota zwrotu podatku lub dopłaty, jeśli taka będzie miała miejsce.

Więcej informacji: www.mojanorwegia.pl/podatki
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok