Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jak obliczyć wysokość dagpenger - Norwegia

17 Postów

(majorrr86)
Wiking
witam

jak obliczyć przyblizoną wysokosć dagpenger dla zarobków 140.000 brutto w 2014? 62% od tej kwoty minus podatek(ile?) przez 52 tygodnie?

140000 x 62% = 86,800 / 52tygodnie =1670kr/tydz - 35%podatku = 1085kr na tydzień

hmm?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Skad ten pomysl z 35% podatku ? Taka zaliczke placi sie podejmujac dodatkowa prace (glowny pracodawca potraca z tabeli). Masz przyznana tabele podatkowa, to zerknij ile zaliczki bedziesz mial potracane co 2 tygodnie, bo NAV wyplaca 2tygodniowki. Beda to drobne kwoty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(majorrr86)
Wiking
aha

czyli:

140000 x 62% = 86,800 / 52tygodnie =1670kr/tydz = 3340kr/2tyg -Tabell7100(357kr)= 2983kr/2tyg

tak?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
"Skad ten pomysl z 35% podatku ? Taka zaliczke placi sie podejmujac dodatkowa prace (glowny pracodawca potraca z tabeli)."

No nie wiem...ja od pięciu lat,zawsze z początkiem roku mam tyle potrącane(wcześniej oczywiście było to 36%) I zawsze jestem zmuszony..."sam" zmieniać sobie pobór zaliczki. A może właśnie dlatego biorą mi "maxa" z początkiem roku? Aa...i nie jest to żaden dodatkowy dochód
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Procent jest błędny, dagpenger to 62,4% średniego wynagrodzenia brutto.
Tak jak wskazał użytkownik, wzięto pod uwagę zbyt wysokie potrącenie na zaliczkę podatkową.

Więcej informacji: www.mojanorwegia.pl/zasilek-dla-bezrobotnych/
Zgłoś wpis
17 Postów

(majorrr86)
Wiking
w 2014 miałem 4 pracodawców

1x fast -mam umowe i świadectwo pracy
2x wikariat - mam umowy ale nie rozwiązałem umów - poprostu brak zleceń
1x extrahjelp - pracodawca wogóle nie dał mi umowy (?) ale lonn co miesiąc dostawałem więc całkiem legalnie

już dostałem z każdej z tych prac lonns- og trekkoppgave 2014

czy pomimo braków rozwiązania kontraktów w agencjach i braku umowy u czwartego pracodawcy mogę skutecznie ubiegać się o dagpenger?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
Major..Ty jestes tępy czy tylko udajesz ?

Dagpenger to 1,5 G , G to 88700 kr...to takie trudne podliczyc sobie ile zarobiłeś ?

a jak to zarobiłes to nikogo nie interesuje..masz zarobic 1,5 G żeby Ci kaska płyneła z Nav...proste
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok