Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
fistaszek0524 napisał:
Widzisz Karolku, to idź i wytłumacz ludziom płacącym za tonę węgla 700-900 zł, że jeszcze mają dopłacać do kopalni bo się im należy. Masz receptę na uratowanie kopalni?? Spróbuj się dogadać najpierw z taką organizacją jak ZZ (powinno być SS) gdzie dla nich słowo kompromis nie istnieje. Jeśli już chodzi o polityków to nie tylko PO ale oni wszyscy z Wiejskiej są umoczeni no ale jeśli ktoś za autorytet moralny uważa jkiegoś polityka to gratuluje. Tak tylko zapytam - do Polski latasz Lotem czy Norwegianem??

Dla mnie politycy nie sa autorytetem moralnym. Wiadomo, ze ryba psuje sie od glowy. By nareperowac gospodarke Polski wpierw trzeba wygasic nierentowny rzad, zwiazki zawodowe itd. Z drugiej strony ktos niezla fuche odwali, ze spleczenstow jest pelne obojetnosci i frustracji.

Po glebszym namysle, kto ma rzadzi jak wiekszosc elit intelektuanlych Rosjanie i Niemcy wytlukli w czasie II WS.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów
fistaszek0524 Puke
(fistaszek0524)
Początkujący
Jeśli chodzi o polityków to przepraszam nie było to do Ciebie tylko do Cyca który cytuje jedną z najbardziej krystalicznych postaci, prawdziwego katolika (czyt. polokatolo) w mowie i uczynkach Pana Jacka Kurskiego
Mówisz reforma gospodarki polskiej?? A co z niej zostało jeszcze ?? Grupy roszczeniowe ?? Reszta już sprzedana i tylko frajerzy - cyt Pana Kurskiego ciemny lud
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
fistaszek0524 napisał:
Jeśli chodzi o polityków to przepraszam nie było to do Ciebie tylko do Cyca który cytuje jedną z najbardziej krystalicznych postaci, prawdziwego katolika (czyt. polokatolo) w mowie i uczynkach Pana Jacka Kurskiego
Mówisz reforma gospodarki polskiej?? A co z niej zostało jeszcze ?? Grupy roszczeniowe ?? Reszta już sprzedana i tylko frajerzy - cyt Pana Kurskiego ciemny lud

Cos tam jeszcze zostalo. Stocznie w Swinousjciu dobili fuzja ze szczecinska. KGHM jest grabiony podatkami. Reszta to fikcja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
nie wazne kto powiedzial ale co powiedzial
w tym przypadku akurat prawde

@fistaszek0524
Co roku górnictwo płaci 10 miliardów do kasy państwa a na ile zostało zadłużone - na 2 miliardy . To kto nas okrada likwidując kopalnie . Kto zapłaci za bezrobocie 50 tys ludzi bo 1 górnik daje zatrudnienie 6 ludziom . Nie wystarczyło by obniżyć akcyzę o 2 miliardy rocznie żeby kopalnie nie przynosiły straty i żeby dalej funkcjonowały ? Ale trzeba być głupim lemingiem by dawać się napuszczać na górników. Ropa tanieje a rząd dowala podatek i się nie burzysz z tego powodu? Dobrze się czujesz , że płacisz najwięcej podatków w UE ?

Robisz dokładnie to czego chce rząd. Kozioł ofiarny wczoraj lekarze, dzisiaj górnicy... jutro może być ktoś inny. Ważne żeby odwrócić uwagę od tego co robią z naszą gospodarką, naszymi (odkładanymi) pieniędzmi na emerytury służbę zdrowia... gdzie są te pieniądze? Kto ma większe gmachy niż ZUS, NFZ.... kto zarabia więcej niż prezesi tych "czarnych dziur budżetowych" Dlaczego promuje się firmy zagraniczne i zwalnia je z podatków a rodzime wyniszcza... ITD. MYŚL SAMODZIELNIE I NIE DAJ SOBĄ MANIPULOWAĆ.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów
fistaszek0524 Puke
(fistaszek0524)
Początkujący
Karolku
A to najebało tych zakładów Co do KGHM to akurat wszyscy tam mają się jak pączki w maśle na żonie Hoffmana kończąc ale nie jestem pewien czy jeszcze tam jest na liście płac. Co do Węgier masz pewność, że tam jest lepiej za Orbana?? Bo ja nie mam zielonego pojęcia, trzeba zapytać kilku Węgrów bo czytanie propagandy lewej (wyborcza) i prawej (niezależna) strasznie szkodzi na głowę i zabija coś takiego jak logiczne myślenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
wystarczy porownac o ile spadlo zadluzenie Wegier

no i te protesty lewactwa az cale 5000 ludzi protestuje przeciwko Orbanowi jak podaje TVN
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów
fistaszek0524 Puke
(fistaszek0524)
Początkujący
Mnie nie chodzi o napuszczanie ludzi na górników, chodzi o taką tam patologię jak ZZ i wszelkie uprzywilejowania - ja jako szary podatnik mam płacić za to?? W imię czego mam się zrzucać im np na emerytury?? Cała gospodarka u nas to wielka patologia i złodziejstwo i potrzebny jest jej reset tylko ja nie widzę żadnego odważnego który miałby ochotę to zrobić bo każda partia ma coś takiego jak członków miernych ale wiernych którym trzeba się odpłacić posadami i czy to będzie Donald, Ewa, Jarek to działa tak samo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ciekawe kto, albo co sprawiło, że pozamykano kopalnie węgla w USA
później w Niemczech
i na końcu Żelazna Dama Margaret Thatcher rozpędziła wąsatą podziemną hołotę pałami i ołowiem
w latach 80 ubiegłego wieku
tylko tam rządy miały poparcie i zrozumienie swoich społeczeństw, aby dalej nie dopłacać do pasożytów
w takim np Zjednoczonym Królestwie to lekarze i pielęgniarki odmawiali naprawiania czy reperacji
spałowanych, czy postrzelonych wydobywców czarnego złota
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
To dlaczego nie udało się do tej pory ograniczyć przywilejów emerytalnych?

- Bo gdyby dyrekcja poszła na piętnowanie tego typu zachowań, musiałaby również zmienić swoje. To proste, prawda? A drugi powód jest taki, że wydają cudze pieniądze. Dyrektor, inspektorzy inwestycji, związkowcy, nadsztygarzy działów pozaprodukcyjnych. Oczywiście nie wszyscy są oszustami, ale moim zdaniem większość z tych wymienionych kombinuje na lewo i prawo. Mają dniówki dołowe, nie jeżdżąc na dół.

Czytaj więcej na biznes.interia.pl/wiadomosci/news/jak-os...;utm_campaign=chrome
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
kogo chcesz bujać
ja do ich pracy mam dopłacać, .......

Na to wychodzi ,ze bedziesz to robil.Wlasnie glowny sciek medialny oglasza wielki sukces rzadu,na ktory
glosujesz.Od jutra,kazdego dnia bedziesz wstawal z mysla ,ze Ewa i jej przyjaciolki zapewnily ci luksus doplat
do sowitych wynagrodzen gornikow.Cieszysz sie ?
No wiesz chwascie, wielkie sprawy wymagaja poswiecen.
Wiec do roboty kiepie zlamany!!!

Nie będzie zwolnień górników dołowych, Sośnica-Makoszowy i Bobrek-Centrum do rozdzielenia, cztery zakłady przekazane do Spółki Restrukturyzacji Kopalń, a potem sprzedane, wyższe odprawy i urlopy przedemerytalne

Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,97222,1727...e.html#ixzz3P7SE1tB1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok