Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Mobilna Myjnia Parowa - Norwegia

Czytali temat:
DARIUSZ AGNIESZKA CHROSCINSKI Jarosław Jasiński Agnieszka S. Jarek Nowy JACEK KRZAK Maciek M Kamil M Grzegorz Pasternak Bartłomiej Wasilewski dondargollo Piotr Spidi Karol Pawlikowski Cezary Jeż (3685 niezalogowanych)
2 Posty
Wojtek Trdh
(Wojtas91)
Wiking
Witam!

Piszę do Was z pytaniem, czy spotkaliście się może w Norwegii z usługą Mobilnej Myjni Parowej - dzwonisz do takiej firmy, ktoś przyjeżdza do Ciebie pod dom i czyści Twój samochód wedle życzenia. Mieszkam w Trondheim i nie słyszałem o tym by w okolicy działala podobna usluga. Pomysl dosc popularny ostatnio u nas w Polsce.

Dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Lucjan Lucjan
(trader47)
Nowicjusz
Witam Panie Wojtku.
Czy ma Pan jakas wiedze, praktyke w wykonywaniu usług za pomoca "myjni parowej"?
Ja w Polsce interesowałem sie tym tematem ale ostatecznie zrezygnowałem. Zastanawiajace dlaczego na allegro jest tyle ofert uzywanych "nowych" maszyn?
Jesli jest Pan dalej zainteresowany tym tematem, chetnie wymienie z Panem kilka uwag.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(legisg)
Wiking
Witam,

Przymierzam się właśnie do zakupu mobilnej myjni parowej .
Zaciekawiła mnie pana post więc prosiłbym o informację dlaczego zrezygnował pan z tego pomysłu na prowadzenie działalności gospodarczej ??

Byłbym wdzięczny za jakieś konkretne inf.

Pozdrawiam legisg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Andrzej Sz
(Andrew1968)
Nowicjusz
To proste dlaczego ludzie rezygnuja z tego typu nowinek. Po 1.nic nie umyje auta lepiej jak czlowiek+ wiadro z woda i plynem+ gabka i na koniec dobre wytarcie ze smog ircha, a myjnia parowa tego nie uzyskasz, po 2.juz niejeden wlasciciel takowej myjni musial placic wlascicielowi auta za porysowanie lakieru bo para nie usunie wszystkich zanieczyszczen i zdarzalo sie ze przy wycieraniu auta do sucha jakies ziarenko piasku dostalo sie pod irche i bardzo skutecznie porysowalo lakier. Generalnie myjnia parowa nie zdaje egzaminu w przypadku mycia aut, super nowosc, wielki boom i realia zyciowe zweryfikowaly potrzebe tych urzadzen na rynku. Nie polecam!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Panie Wojtku,
Czesciowo mozna zgodzic sie z poprzednim wpisem, jednak wszystko zalezy od techniki mycia. Jesli nawet ochlapiemy samochod woda z wiadra bez dokladnej analizy zabrudzen i zaczniemy szorowac lub myc gabka mozemy naruszyc powierzchnie piaskiem lub innymi wzruszonymi nalotami.
Pamietajmy ze zlota maszyna nie przyniesie zlota od samego stania lub zlego uzytkowania. Najpierw nalezy wykonac mycie wstepne, para wilgotna (z gory do dolu,brud i zanieczyszczenia powedruja w powietrze, zostana rozpuszczone lub po prostu opadna na ziemie), nastepnie osuszyc samochod z pozostalosci wilgoci ktora nie uleciala do atmosfery, a dopiero potem przystapic do mycia wlasciwego sucha para. Technika jest najwazniejsza. Proces ten - dobrze wykonany - wcale nie musi byc dluzszy od mycia tradycyjna myjka cisnieniowa, ale przynosi efekt natychmiastowy i wykonany dokladnie nie niszczy lakieru. Wrecz przeciwnie, dziala bardzo dobrze, poniewaz odtluszcza cala myta powierzchnie, a auto jest suche i gotowe do drogi.
Inna sprawa to fakt, ze norweski rynek jest trudny i tylko od Panskiej ulanskiej fantazji zalezy jak przeprowadzi Pan akcje marketingowa i pozyska klientow. Jak piszemy powyzej RYNEK JEST TRUDNY - ale ogromny. Czynniki to mentalnosc ludzi, uprzedzenia jak w powyzszym poscie lub zle doswiadczenia z przeszlosci. Pogoda tez nie dopisuje zbyt czesto, wiec warto zadbac o prace pod zadaszeniem.
Pamietajmy, ze mycie parowe ma nie tylko zastosowanie przy autodetalingu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok