Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Izabelala Xxxxxx adko1 Krzysztof Szewczyk (5196 niezalogowanych)
31 Postów
Tomek Jabłoński
(SabasioS)
Nowicjusz
Hej
Bardzo dziękuję za praktyczną poradę,to zawsze coś-uprzykrzający jest jedynie ten język jeszcze,tłumaczenie googlowym tłumaczem jest wolne i czasem nietrafne ale jakoś sobie poradzę.Jestem dobrej myśli-mam jeszcze dwa pytania,czy są jakieś"zagłębia industrialne",miasta,gdzie jest teoretycznie duży potencjał zatrudnienia dla pracowników fizycznych,bo nie znając norweskiego spodziewam się,że tak będę musiał zacząć?I czy kwota5-10 tysięcy złotych wystarczy mi na przeżycie miesiąca-dwóch?Pozdrawiam i dziękuję.Tomek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Tomek Jabłoński
(SabasioS)
Nowicjusz
Heh,jak już parę osób to zajrzało(nie tylko dla hejtu)to może zapytam,czy ktoś wie,zna kogoś kto pracuje w przetwórni rybnej,czy słyszał o naborze ?
Pytam,ponieważ mam doświadczenie w tym sektorze;
-obsługa maszyn tnących rybę(GIBA slicer),
-filetowanie i praca"na nożu",
-obsługa maszyn pakujących.

Jeśli komuś coś się obiło o uszy,jakakolwiek informacja,nazwa firmy,agencji potrzebujących
pracowników w tym zawodzie,bardzo proszę o info.Myślę,że mimo,że to"śmierdząca"robota to
doświadczenie w tym temacie może być cenione w kraju jak Norwegia.Pozdrawiam i dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Zaglebia sa np. olejowe w Stavanger, stoczniowe Haugesund itp. ale w tych miejscach potzrebuja specjlaistow. Budowy ostatnio stoja, za duzo nie pracuja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Tomek Jabłoński
(SabasioS)
Nowicjusz
Rozumiem,dziękuję Karol,na budowy nie mam uprawnień,niestety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Pogorszylo sie, ba nwet bardzo. Nie ma tego samo co kilka lat temu. Mozesz probowac zachaczyc sie o farmy lososi, jak masz w tym doswiadczenie. Jak sie nie uda w No to probuj w Danii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Mylisz sie Kolego - brak rozeznania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Witam rodaków

Przepraszam, jeśli nadpobudliwie pytam o głupoty, ale to mój pierwszy post tutaj. Mianowicie od paru miesięcy intensywnie myślałem nad pracą w Norwegii - póki co sezonową, na wakacje, by się rozeznać w temacie. Jestem studentem, wakacje więc trwają 3 miesiące. Ofertę znajdę, ale mam parę pytań:

- Co "nowy" powinien wiedzieć?

- Czy pracodawcy załatwiają mieszkanie dla pracowników, czy trzeba samemu szukać?

- Ile mniej więcej po 3 miesiącach z pracy sezonowej można wyciągnąć? Żyjąc skromnie, oczywiście

Nie pytam o ludzi, bo tu już się nasłuchałem, o mentalności. I póki co, same plusy. Planuję, a w zasadzie planujemy ja i moich trzech kumpli, przekonać się na własne oczy, jak to wygląda. Poza tym - szczególnie odpowiada mi klimat, powyżej 15 stopni zaczynam czuć się źle u nas w Polsce ^^
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
kaszeb napisał:
Mylisz sie Kolego - brak rozeznania.

To mozesz opiszesz co nieco?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
tomasz k
(tomask)
Nowicjusz
Cedrik napisał:
Witam rodaków

Przepraszam, jeśli nadpobudliwie pytam o głupoty, ale to mój pierwszy post tutaj. Mianowicie od paru miesięcy intensywnie myślałem nad pracą w Norwegii - póki co sezonową, na wakacje, by się rozeznać w temacie. Jestem studentem, wakacje więc trwają 3 miesiące. Ofertę znajdę, ale mam parę pytań:

- Co "nowy" powinien wiedzieć?

- Czy pracodawcy załatwiają mieszkanie dla pracowników, czy trzeba samemu szukać?

- Ile mniej więcej po 3 miesiącach z pracy sezonowej można wyciągnąć? Żyjąc skromnie, oczywiście

Nie pytam o ludzi, bo tu już się nasłuchałem, o mentalności. I póki co, same plusy. Planuję, a w zasadzie planujemy ja i moich trzech kumpli, przekonać się na własne oczy, jak to wygląda. Poza tym - szczególnie odpowiada mi klimat, powyżej 15 stopni zaczynam czuć się źle u nas w Polsce ^^

Zabardzo się nie napalaj na duże zarobki.już minęły czasy gdzię się miało szczęście.
Lepiej liczyć , że się nic nie zarobi przynajmniej nie bedzie rozczarowania.jezli cos zarobisz
to bedziesz wtedy bardziej zadowolony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Znaczy co, nie płacą w Norwegii?

Po jak sprawdzam oferty pracy i widzę te ogłoszenia po 160 NOK...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok