Przede wszystkim-witam Wszystkich serdecznie.
Króciutko o sobie na imię mam Tomasz,wiosen 36.Pochodzę z Górnego Śląska oryginalnie ale życie
rzucało mnie już w różnych kierunkach.Jakiś czas temu powędrowałem w kierunku Albionu ale klimat tamtejszy nie odpowiadał mi,powodów było wiele.Koniec końców zawróciłem do kraju,który jak wszyscy wiemy jest drugą Irlandią(ja naprawdę chciałem w to wierzyć,nie,żebym się naśmiewał)
no i...no właśnie.Zdawszy sobię sprawę z tego co i zacz,że"my nie dagoniat"..szukam opcji.Ja wiem,że temat stary jak świat,pewnie wyjadacze z forum odeślą mnie do postów sprzed paru lat,kiedy to każdy posiłkował się takimi radami,niemniej jednak chciałbym prosić o pomoc,pomoc kosztującą czytającego ten post kilkanaście sekund i parę uderzeń w klawisze.Chcę przyjechać do Norwegii.Biegły angielski w mowie i piśmie to jak się domyślam-mało.Również fakt,że-nie jestem budowlańcem,informatykiem,czy kierowcą ciężarówki nie ułatwia sprawy.Dlaczego zamieszczam post i pytam na forum.Mieszkając w Wielkiej Brytanii sprawa z zatrudnieniem była prosta-wizyta w agencji,byle jaka praca fizyczna(na początku)praca jest.Start.Tu oczywiście domyślam się,że może być inaczej.Niemniej jednak chciałem zapytać,czy ktokolwiek z forumowiczów to czytających-obojętnie jaki rejon Norwegii mógłby polecić mi agencję,docelowo miasto,gdzie istnieją agencje pracy prowadzące nabór ochotników z doświadczeniem do pracy w sektorach;
-przetwórstwo rybne(operatorzy maszyn,ludzie pracujący"na nożu",
-team-leaders z angielskim,
-pracownicy magazynowi,
-fabryki(sektor obojętny)
-kierowcy kat.B,
-operatorzy CNC(bez doświadczenia)?
Jak zwykle się rozpisałem.Chodzi mi o to,aby mieć szansę się zahaczyć,czy agencje pracy w Norwegii oferują też zakwaterowanie,jeśli tak czy słyszeliście o jakiejś konkretnie?Nie mam znajomych w Norwegii,nie chcę się na nikim opierać więc musiałbym rozsądnie podjąć się tej"wycieczki".Bardzo dziękuję za jakieś konstruktywne odpowiedzi,pozdrawiam.Tomek