Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pomocy!!!! - Norwegia

Czytali temat:
MB MB Barbara Barbara Diana Hofman Antosia eM Greg2226 (2206 niezalogowanych)
13 Posty

(bmw11)
Wiking
Witam.
Pracuje legalnie w norwegii od 2007 roku bez zadnej przerwy.

W pazdzierniku tego roku zdiagnozowano u mnie raka pecherza moczowego. I koniecznie musze go usunac jak naj szybszybciej i poddac do badania w jakim stopniu zlosliwosci jest nowotwor.

Raka zdiagnozowano w polsce przypadkowo. Zrobilem szereg badan w pl i jutro mam zabieg usuwania nowotworu.

Bylem w pazdzierniku u lekarza w norwegii. Ten od razu dal mi zwolnienie na 2 miesiace i pozwolenie na wyjazdy do pl w celu kontynuacji leczenia.
Te dokumenty dostarczylem do navu.

Wczoraj dostalem pismo z navu ze nie dostanie zadnych pieniedzy bo jezdze do polski i ze operacje to moge sobie robic w norwegii.

Zostalem bez zadnych srodkow do zycia i jeszcza mam do zaplacenia za mieszkanie.

Przezywam najgorsze dni mojego zycia a tu jeszcze taki kopniak od navu. Za kilka misiecy moge nie zyc a oni po 7 latach pracy nie dadza mi nic.
Pomocy!!! Co moge zrobic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
bmw11 napisał:
Witam.

W pazdzierniku tego roku zdiagnozowano u mnie raka pecherza moczowego. I koniecznie musze go usunac jak naj szybszybciej i poddac do badania w jakim stopniu zlosliwosci jest nowotwor.

Raka zdiagnozowano w polsce przypadkowo. Zrobilem szereg badan w pl i jutro mam zabieg usuwania nowotworu.

Bylem w pazdzierniku u lekarza w norwegii. Ten od razu dal mi zwolnienie na 2 miesiace i pozwolenie na wyjazdy do pl w celu kontynuacji leczenia.
Te dokumenty dostarczylem do navu.

Wczoraj dostalem pismo z navu ze nie dostanie zadnych pieniedzy bo jezdze do polski i ze operacje to moge sobie robic w norwegii.

Zostalem bez zadnych srodkow do zycia i jeszcza mam do zaplacenia za mieszkanie.

Przezywam najgorsze dni mojego zycia a tu jeszcze taki kopniak od navu. Za kilka misiecy moge nie zyc a oni po 7 latach pracy nie dadza mi nic.

pisz odwołanie do nav lej wody ile się da głównie ,że boisz się komunikacji z lekarzami bo nie znasz języka lepiej by ktoś ci poradził ,kto miał podobne przygody Weź prawnika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
NAV to jest instytucja a nie człowiek więc na litość ją nie weżmiesz
pracujesz 7 lat w norge to trzeba wiedzieć że masz ubezpieczenie w norge . żeby leczyć się za granicą trzeba posiadać druk E 106 a żeby poddać się operacji w twoim przypadku druk E 112 . w dodatku trzeba posiadać zgodę fastlege na piśmie i wypełnić odpowiednie druki do NAV .
możliwością śmierci NAVu nie przekonasz . trzeba było pomyśleć wcześniej albo leczyć się w norge .
życzę szybkiej rehabiltacji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bmw11 napisał:
Witam.

a czy przez te 7 lat stosowałeś zasadę
jedna tygodniówka w miesiącu na mieszkanie
jedna tygodniówka w miesiącu na jedzenie
dwie tygodniówki w miesiącu na konto w banku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Prosze uprzejmie:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(bmw11)
Wiking
Ja nie musze lac wody, jestem smiertelnie chory. Podjelem decyzje leczenia w pl bo ufam tym lekarza i mam swobodna komnikacje i ze wzgledu na czas. Bo w norge zanim bym dostal skierowanie na zabieg moglbym juz miec przerzuty na calym ciele.
Napisali ze moge sobie pisac skargi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bmw11 napisał:

Napisali ze moge sobie pisac skargi.

pewnie na Berdyczów
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
teraz musisz kupić whisky karton mleka i prosić by Andre ved mark Ci wszystko wytłumaczył ogórki potem przywieziesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Spokojnie..napisz skargę.. wyjaśniaj!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tak .. skargi to możesz sobie pisać . jak nie dbasz o swoje ubezpieczenia , dokumenty itd to może przez te 7 lat zarobiłeś na ten zabieg . ubezpieczenia na wypadek śmierci też pewnie nie posiadasz ....bo po co . po mnie to choćby ruiny a rodzina pod wiadukt
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok