Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
MB MB Barbara Barbara Diana Hofman Antosia eM Greg2226 (2209 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bmw11 napisał:
Pracuje legalnie w norwegii od 2007 roku bez zadnej przerwy.
Podjelem decyzje leczenia w pl bo ufam tym lekarza i mam swobodna komnikacje i ze wzgledu na czas.

a w Polsce to kto zapłaci za tą operację?
pewnie ktoś dostanie kopertę, a ci inni niech jeszcze poczekają w kolejce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(bmw11)
Wiking
Andre ved mark napisał:
tak .. skargi to możesz sobie pisać . jak nie dbasz o swoje ubezpieczenia , dokumenty itd to może przez te 7 lat zarobiłeś na ten zabieg . ubezpieczenia na wypadek śmierci też pewnie nie posiadasz ....bo po co . po mnie to choćby ruiny a rodzina pod wiadukt

Mam ubezpieczenie a takze moj pracodawca oplaca dodatkowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bmw11 napisał:
... Podjelem decyzje leczenia w pl bo ufam tym lekarza i mam swobodna komnikacje i ze wzgledu na czas.
... Bo w norge zanim bym dostal skierowanie na zabieg moglbym juz miec przerzuty na calym ciele.
Napisali ze moge sobie pisac skargi.

Samo napisanie skargi w twoim przypadku nic nie da , z prostej przyczyny .
Ponieważ jak dostałeś zwolnienie od Norweskiego Lekarza , to nie poszedłeś z Tym do NAV i nie wystąpiłeś o zgodę na wyjazd do Polski ... na odpowiednich Urzędowych drukach !!!, tak jak napisano powyżej .
---
Tym samym , skarga taka , nie ma żadnego umocowania Prawnego .
---
Cóż pochopność w decyzjach i brak równocześnie znajomości lokalnego prawa powoduje właśnie takie a nie inne konsekwencje prawne .
---
Smutne to jednak ........................................ ZA WŁASNĄ GŁUPOTĘ TRZEBA NIERAZ PŁACIĆ NAJWYŻSZĄ CENĘ .
---
Moim zdaniem , powinieneś wrócić jak najszybciej do Norge i niestety , rozpocząć całą procedurę od początku !!!
Inaczej i tak stracisz wszystko bezpowrotnie ...!
---
Takie to wredne , bywa te Nasze Prywatne Życie !!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
nie wiem dokładnie ale w Polsce jak przejdziesz operację to potem dostaniesz rachunki i dalej możesz walczyć w Norwegii ,by je zapłacili i chyba muszą to zrobić jeśli był nagły przypadek ....
czyli pojechałeś do PL tam stwierdzili i od razu powinieneś zostać i się leczyć na norweskie ubezpieczenie no a teraz to nie wiem bo Ty wróciłeś do NO i bawisz się z NAV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
bmw11 napisał:
Andre ved mark napisał:
tak .. skargi to możesz sobie pisać . jak nie dbasz o swoje ubezpieczenia , dokumenty itd to może przez te 7 lat zarobiłeś na ten zabieg . ubezpieczenia na wypadek śmierci też pewnie nie posiadasz ....bo po co . po mnie to choćby ruiny a rodzina pod wiadukt

sprawdź co ono obejmuje-to dodatkowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
bmw11 napisał:
Andre ved mark napisał:

to i dobrze bo przynajmniej rodzinę zabezpieczyłeś
tylko nie pomyślałeś o sobie wcześniej
zapomniałem dodać że lindemans mnie tu raz zjechała że w przypadku bardziej specjalistycznych operacji to oprócz fastlege trzeba zgody specjalisty i HELFO po badaniach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(bmw11)
Wiking
EVIL napisał:
nie wiem dokładnie ale w Polsce jak przejdziesz operację to potem dostaniesz rachunki i dalej możesz walczyć w Norwegii ,by je zapłacili i chyba muszą to zrobić jeśli był nagły przypadek ....
czyli pojechałeś do PL tam stwierdzili i od razu powinieneś zostać i się leczyć na norweskie ubezpieczenie no a teraz to nie wiem bo Ty wróciłeś do NO i bawisz się z NAV

Ubezpieczenie to swoja droga. Mam miedzynarodowa karte zdrowia. A z navu to chyba nalezy mi sie sykepenger. Za okres zwolnienia lekarskiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
EVIL napisał:

rak to nie jest tak nagły przypadek jak zderzenie z ciężarówką ...nawet na leczenie nagłej grypy w pl musi posiadać druk e 106 . polscy lekarze w ostatnim roku nauczyli się odróżniać ubezpieczonych od siczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bmw11 napisał:... Mam miedzynarodowa karte zdrowia..
Ta karta Międzynarodowa w twoim przypadku ... NIC NE DAJE ...!!! .
---
Ona służy jedynie do doraźnej pomocy jak boli ząb , brzuszek lub główka i trzeba wyrwać natychmiast zęba ... !!! .
---
A nie w przypadku poważnej Operacji i to na dodatek z długoterminowym leczeniem .
ECH ...
a na dworze ciągle pada "lodowaty deszcz" ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
bmw11 napisał:
EVIL napisał:

Ubezpieczenie to swoja droga. Mam miedzynarodowa karte zdrowia. A z navu to chyba nalezy mi sie sykepenger. Za okres zwolnienia lekarskiego.

a widzisz bo to twoje pomocy źle zrozumiałam ,czyli o chorobowe ci chodzi więc tam jak Mark ci mówi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok