Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
beata sienkiewicz brudlo Tomek Gajda Łukasz . Rafał Kowalski anna kkk Agnieszka Agnieszka Arek Koperwas Kamil Wisniewski Basileus W. MultiNOR Konsultant Jarosław Trawa (1867 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
janek100 napisał:
posiadać nie muszę -to wiem na pewno.
ważne jest czy może być użyczenie od moich rodziców -czy ma to jakiś wpływ.

koszty wiem że odliczę w zeznaniu , chodziło mi za jakie miesiące będę mógł to odliczenie zastosować w mojej sytuacji jak jestem tu już pare miesięcy a 2 tyg temu bylem w Polsce dopiero....

Skoro jesteś taki Pewny swego , to dlaczego zawracasz w TAK DURNOWATY SPOSÓB "głowę" !? .
---
Nasłuchałeś się , przy ciepłej wódce ... bzdur od Wojtków i Zdzichów i teraz chcesz potwierdzenia .
---
W POLSCE trzeba Mieć WŁASNE prywatne Mieszkanie , lub Dom , Potwierdzone Notarialnie ...!

---
Taką Okoliczność , trzeba zgłosić w norweskiej Skarbówce -Skatt- .
Trzeba również , wypełnić parę innych ważnych dokumentów , by będąc samotnym Imigrantem , móc korzystać ze statusu Pendler, bez strachu , że pewnego dnia , Skatt przyśle pismo, o zwrot niesłusznie wypłaconej zawyżonej kwoty , zwrotu podatkowego .
---
ECH tłumoki ... tłumoki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
oj gabriel !! tak też mu napisałem ale to forum to śmietnisko ....niech wielki księgowy przejmie interesy w jego ręce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Z tego co ja slyszalem, jakies dwa lata temu wystarczy wynajmowac mieszkanie . Nie musi to byc wlasnosciowe mieszkanie. Ale tak czy inaczej, wiecej zachodu......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
flink napisał:
Z tego co ja slyszalem, jakies dwa lata temu wystarczy wynajmowac mieszkanie . Nie musi to byc wlasnosciowe mieszkanie. Ale tak czy inaczej, wiecej zachodu......
Zgadza się , jednak na takie mieszkanie , trzeba mieć Indywidualną PRAWNĄ umowę , poświadczoną Notarialnie , by móc następnie , posługiwać się takim dokumentem za granicą .
---
Inaczej pisząc / mówiąc :
- trzeba mieć albo przydział z Gminy / mieszkanie komunalne , lokatorskie /
-Albo ze Spółdzielni Mieszkaniowej , jako również Lokatorskie ... GŁÓWNY LOKATOR ...
- NIE można być Sublokatorem .
----
To co chce kombinować >janek100< to jest bzdura na resorach .
---
Owszem jest taka Możliwość , jednak rodzice Musieli by zrobić , trwały podział domu , na dwa odrębne Lokale Mieszkalne i jedną z tych części , przepisać Notarialnie na Niego .
---
Ponadto , jak wiadomo , to dalsze jego kombinacje są li tylko , chorym wymysłem skacowanego aliensa !!! .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
janek ww
(janek100)
Wiking
tam pisze wasz zdzichu i wojtek...przy wódce do tego.
jakie mieszkanie z gminy notarialnie zapisane ... co wy bredzicie ??!!

zadałem na tym forum ze 4 pytania ... poza niektórymi którzy naprawdę chcą pomoc, wiekszosc
... ogromna większość pisze w tematach których nie mają wiedzy.... a jasta gabriel i kagwa czy jakos tak to pisza po prostu wszedzie . To są Polscy polaczkowie ... "nie wiem ale bede pierdolił bo wim".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok