Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kommunal avgift. trudna sprawa potrzebna pomoc. - Norwegia

Czytali temat:
joanna joanna Tomasz Szymanski Dominika ;) Anna Habinska Jan Kowalski PawJur kuferos123 Mika89 Kamila W Magdalena Krkr Damorz47 (4450 niezalogowanych)
23 Posty
Radoslaw Kasprzak
(radik110)
Wiking
Potrzebuje pomocy. i informacji gdzie moge ja uzyskac. walcze z kommuna o podatek kommunal avgift. kupilem dom nie spelna rok temu. placic musze niestety 24000 nok rocznie za scieki i wode tylko dlatego ze dom przekroczyl 170 m2. pytalem czy pomieszczenia gospodarcze wchodza w metraz powiedziano mi ze nie. jak juz wymierzylem powierzchnie uzytkowa bez pomieszczen gospodarczych wyszlo ze mam 162m2. napisalem wiec pismo z wymiarami. to mi odp ze wszystko sie wlicza. chcialem licznik zalozyc to nie ma w kommunie ceny za m3. w zaden sposob niemoge sie dogadac z kommuna i musze placic te chore pieniadze. przeciez to 24000 rocznie gdzie normalnie u nas wszyscy placa ok 12000. to jest nie malo a co ja mam powiedziec. czy ktos wie jak jest z tym metrazem i jak moge ta sprawe zalatwic. jakie mam prawo. moze ktos ma podobny problem lub mial. dzieki z gory za pomoc. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
radik110 napisał:
Potrzebuje pomocy. i informacji gdzie moge ja uzyskac. walcze z kommuna o podatek kommunal avgift. kupilem dom nie spelna rok temu. placic musze niestety 24000 nok rocznie za scieki i wode tylko dlatego ze dom przekroczyl 170 m2. pytalem czy pomieszczenia gospodarcze wchodza w metraz powiedziano mi ze nie. jak juz wymierzylem powierzchnie uzytkowa bez pomieszczen gospodarczych wyszlo ze mam 162m2. napisalem wiec pismo z wymiarami. to mi odp ze wszystko sie wlicza. chcialem licznik zalozyc to nie ma w kommunie ceny za m3. w zaden sposob niemoge sie dogadac z kommuna i musze placic te chore pieniadze. przeciez to 24000 rocznie gdzie normalnie u nas wszyscy placa ok 12000. to jest nie malo a co ja mam powiedziec. czy ktos wie jak jest z tym metrazem i jak moge ta sprawe zalatwic. jakie mam prawo. moze ktos ma podobny problem lub mial. dzieki z gory za pomoc. pozdrawiam
mogles kupic mniejszy dom...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
mogles czytac oferte sprzedazy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Radoslaw Kasprzak
(radik110)
Wiking
w tym rzecz ze ja kupilem ten dom od kommuny i zanim kupilem rozmawialem na ten temat w komunie. bo mieszkanie bylo podwojne. tzn. dom z dwoma mieszkaniami. w komunie powiedziano mi ze nie bede podwojnej stawki placil jesli po zakupie zaraz zmienie na pojedyncze mieszkanie. i w umowie niema nigdzie wzmianki ani w ofercie jaka jest stawka po przekroczeniu metraza. tylko ile za mieszkanie. wiec po zmianie na jedno mieszkanie sparawy nie powinno byc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Radoslaw Kasprzak
(radik110)
Wiking
ludzie ja szukam pomocy a nie komentarzy ktore w niczym mi nie pomagaja. darujcie sobie. ie macie pomocy do zaoferowania to nic nie piszcie. zlitujcie sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
to sprawa dla Expressu reporterow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Radoslaw Kasprzak
(radik110)
Wiking
czytalem oferte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Radoslaw Kasprzak
(radik110)
Wiking
zbyt dobry pomysl szukac pomocy na tym portalu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Radoslaw Kasprzak
(radik110)
Wiking
przepraszam. mialo byc ze to chyba niezbyt dobry pomysl na szukanie pomocy na tym portalu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
w tym rzecz ze ja kupilem ten dom od kommuny i zanim kupilem rozmawialem na ten temat w komunie. bo mieszkanie bylo podwojne. tzn. dom z dwoma mieszkaniami. w komunie powiedziano mi ze nie bede podwojnej stawki placil jesli po zakupie zaraz zmienie na pojedyncze mieszkanie.

masz to na pismie ?

na stronie komuny masz wszystkie podatki
zobacz kiedy jest zebranie radnych
poszukaj kogos z parti
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok