Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pomoc z NAV, zabrakło do zasiłku - Norwegia

Czytali temat:
noregg (894 niezalogowanych)
3 Posty

(Santry)
Wiking
Witam, pracowałem 6 miesięcy w Norweskiej firmie po czym zostałem zwolniony, ponieważ na stanowisko wróciła osoba która miała awansować a tak się też nie stało, miałem umowe na 3 i 3 miesiące, w tamtym roku przepracowałem 3 miesiące od października do grudnia zarobiłem około 108,000 kr brutto, zabrakło do zasiłku w navie mi odmówili, następnie miałem zapowiedziane spotkanie w navie na osobnosci, pani za biurka wypytywala sie jak sie utrzymuje, wtedy bezmyslnie odpowiedzialem ze mieszkam z rodzicami i mam tu rodzine ... bo taka jest prawda.

I teraz pytanie, czy jest szansa na otrzymanie jakiegoś zasiłku ze strony navu do czasu aż znajdę prace? moge tam iść i powiedziec ze nie mam na jedzenie oraz nie mam żadnyh dochodów? czy to coś da?

Dzięki za odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
Jedyna szansa,ze mama cie nakarmi - z cyca!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Tomasz Kacperski
(Niezniszczalny)
Początkujący
Kurwa, ale wstyd, ale dziadostwo. Do pracy idz, kos trawniki czy chuj wie co jeszcze a nie kombinuj jak kon podgore. przepracowal 3miesiace i do navu po darmowy szmal. Jak nie masz pracy, nie umiesz znalezsc, nie masz pomyslu jak mozna zarobic to wracaj do Polski. A tak ze slyszenia i na powaznie to Nav sie na Ciebie wysra. Dluzej chlopaki pracowali i nie dostali zasilku ani nawet doplaty do mieszkania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Santry napisał:Witam, pracowałem 6 miesięcy w Norweskiej firmie po czym zostałem zwolniony, ponieważ na stanowisko wróciła osoba która miała awansować a tak się też nie stało, miałem umowe na 3 i 3 miesiące, w tamtym roku przepracowałem 3 miesiące od października do grudnia zarobiłem około 108,000 kr brutto, zabrakło do zasiłku w navie mi odmówili, następnie miałem zapowiedziane spotkanie w navie na osobnosci, pani za biurka wypytywala sie jak sie utrzymuje, wtedy bezmyslnie odpowiedzialem ze mieszkam z rodzicami i mam tu rodzine ... bo taka jest prawda.
I teraz pytanie, czy jest szansa na otrzymanie jakiegoś zasiłku ze strony navu do czasu aż znajdę prace? moge tam iść i powiedziec ze nie mam na jedzenie oraz nie mam żadnyh dochodów? czy to coś da?
Dzięki za odpowiedź

Niestety Pomocy z NAV nie dostaniesz , ponieważ nie ma podstaw .
To że powiedziałeś prawdę o swoim statusie to tylko plus .
---
Gdybyś okłamał , to pracownik po sprawdzeniu stanu Faktycznego , sam by tobie na piśmie to wyszczególnił .
---
Masz rodzinę tym samym masz gdzie mieszkać i masz co jeść .
Znaczy , że nie jest tak tragicznie .
---
Widać iż nie bardzo chętnie , chce ci się tej pracy znaleźć ... ! .
---
Skoro szukasz wybiegu na Forum ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Santry)
Wiking
gabriel napisał:
Santry napisał:Witam, pracowałem 6 miesięcy w Norweskiej firmie po czym zostałem zwolniony, ponieważ na stanowisko wróciła osoba która miała awansować a tak się też nie stało, miałem umowe na 3 i 3 miesiące, w tamtym roku przepracowałem 3 miesiące od października do grudnia zarobiłem około 108,000 kr brutto, zabrakło do zasiłku w navie mi odmówili, następnie miałem zapowiedziane spotkanie w navie na osobnosci, pani za biurka wypytywala sie jak sie utrzymuje, wtedy bezmyslnie odpowiedzialem ze mieszkam z rodzicami i mam tu rodzine ... bo taka jest prawda.
Dzięki za odpowiedź

---
Gdybyś okłamał , to pracownik po sprawdzeniu stanu Faktycznego , sam by tobie na piśmie to wyszczególnił .
---
---
---

Czekałem tylko na riposte ze jestem leniem i nie chce szukać pracy, sprawa ma się inaczej chodzi o to że zamówiłem wycieczke na wakacje jak jeszcze pracowalem i chcialem na nia troche dodatkowej gotowki, myslalem ze takowa moge dostac po straceniu pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Santry napisał:
pani za biurka wypytywala sie jak sie utrzymuje, wtedy bezmyslnie odpowiedzialem ze mieszkam z rodzicami i mam tu rodzine ... bo taka jest prawda.

ale te norki wcale nie znają polskiej kultury, wartości i tradycji
nie wiedzą, że zgodnie z tym polskie młode pokolenie tak długo, jak się tylko da pozostaje na utrzymaniu rodziców
im się może wydaje, że to jak w zdziczałych USA i Noreg
kończysz 18 lat to wypad z domu mamusi i tatusia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Santry napisał:

sprawa ma się inaczej chodzi o to że zamówiłem wycieczke na wakacje jak jeszcze pracowalem i chcialem na nia troche dodatkowej gotowki, myslalem ze takowa moge dostac po straceniu pracy.

Toz, to skandal
Pracowales cale 3 miesiace, a te ............. nie chca ci dac kieszonkowego na wakacje
Nie mowiac juz o tym, ze powinni sponsorowac calosc wakacji !!!!!!!!

Taki cygan z kubeczkiem na ulicy ma wiecej godnosci od wielu polakow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Santry napisał:
gabriel napisał:
Dzięki za odpowiedź

---
---
---
---

Czekałem tylko na riposte ze jestem leniem i nie chce szukać pracy, sprawa ma się inaczej chodzi o to że zamówiłem wycieczke na wakacje jak jeszcze pracowalem i chcialem na nia troche dodatkowej gotowki, myslalem ze takowa moge dostac po straceniu pracy.

Przygotuj dokaladny kosztorys swojej wycieczki, nie zapomnij o rozrywce, napojach wyskokowych, mozesz sprobowac tez koszt na panienki wpisac - idz z tym kosztorysem do NAV i sie szczyp tylko zapytaj, jak niby masz sam za to zaplacic, skoro nie pracujesz

Masakra....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Santry)
Wiking
Siedzicie na tym forum i tylko hejtujecie każdego, a co macie przed oczami? tylko chęć posiadania pieniędzy bo po co tu przyjechaliście? przecież nie na wakacje .... każdy kombinuje jak może i trzeba pomagać rodakom nawet w takiej dziwnej sytuacji ale polak to polak, przyjechali do norwegii poczuliście kase i uważacie się za nie wiadomo kogo, typowi polacy ... wstyd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Santry napisał:
typowi polacy ... wstyd
akurat zebrało się kilku nietypowych
mało tego
co podają ci wędkę
a nie rybę