Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wiadomo ze bank operuje lepszym kursem niz kantory ale to jest kurs bankowy miedzy bankami lub dla takich klientow jak kantor. A zwyklych ludzi rzna z pieniedzy ostro. I serio wychodzi lepiej zabrac gotowke o ile ktos chce zabrac malo do 25 000 NOK. A jak ktos chce zabrac wiecej to bodajze juz od ponad 100 000 NOK mozna sie umowic z bankiem na mily kurs transferu taki jak w kantorze lub lepszy.

Mniejszymi sumami to bank nawet sobie niezawraca glowy (wiekszosc bankow) i oferuje kurs taki jaki oferuje dla "popspolstwa".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Bank z żubrem!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Od lat przelewam kase (zaznaczam w zlotowkach) na polskie konto, sprawdzam kurs i jeszcze mnie bank nie orznal(jak sugeruje imperator ). Poza jakas drobna oplata w polskim banku 10-15zl (co na calej sumie ma g.....e znaczenie). Bezstresowo, ze mnie okradna, bez wymyslanie gdzie to schowac (cyckonosz, a moze skarpeta, a moze w majtki zaszyc hehe .Zbyt sobie cenie bezstresowe podrozowania, zeby sama sobie serwowac takie atrakcje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
jermo85 m
(jermo85)
Wiking
a co zrobic jezeli nie mam jeszcze konta w banku? bo nie mam d/personalnummer zeby je zalozyc bo jeszcze nie znalazlem legalnej pracy zeby go wyrobic :] wywioze zgodnie z limitem i wymienie w kantorze w PL Tylko co jak bede mial wiecej nie chce sie czaic na granicy i tlumaczyc skad to skad tamto jakis moneytransfer by sie przydal, widzialem jakis taki pomaranczowy na miescie bo Western Union nie widzialem pozatym oni konkretnie przycinaja :]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Nie przejmuj się tym aż tak bardzo mieszkam tu od lat, do Polski i z Polski latam, jeżdżę i pływam kilka razy w roku, wszystko już kontrolowali, nigdy jednak kasy! A to co pisałam o pobieranych z banku w Polsce pieniędzy, to prawda i napisałam o tym ku przestrodze i tyle.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Imperator1988 napisał:
A jak ktos chce zabrac wiecej to bodajze juz od ponad 100 000 NOK mozna sie umowic z bankiem na mily kurs transferu taki jak .
żeś uczony mecenas
wierz mi więc
że jak chciałem przesłać więcej niż 100 tys NOK do Polszy
to
wyskoczyło
po norwesku
że miesięczny limit transferu za granicę to
sto
znaczy mniej, niż sto
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Zes uczony nie wiem kto?

Hmm podawacze desek, rørlegger, wlasciciel mitycznej firmy juz sa wiec moze elektriker gr. L ?

W kazdym badz razie jakbys mial nettbank bys wiedzial ze mozna do 500 000 NOK wyslac (Fokus Bank czyli Danske Bank teraz) taki jest limit (Chyba ze moze nie miales na koncie wiecej jak 100 000 NOK to ci wyskoczylo cos ). Ale wtedy zedra skorke jak ktos wysle i juz. Trzeba zadzwonic umowic sie pogadac i kurs bedzie jak w kantorze jak nie lepszy, tylko trzeba odpowiednia ilosc wysylac (w koncu niechca zeby klient ze sporymi srodkami na koncie zmienil sobie bank bo wtedy w ogole nic niezarobia).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
głupcze
zaczekajmy
może się odezwie ktoś , komu się udało przesłać z nettbanku ponad 100 tys NOK w ciągu miesiąca
mi bardzo dwa lata temu zależało, bo dawali lokaty w Polszy na około 7%
nie było sensu kasy w Noreg trzymać
i tak mi nie pozwolili przesłać
musiałem czekać do drugiego miesiąca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
A zadzwonic/pojsc do banku to juz za trudno bylo? W Fokus bank (dzis Danske Bank) mozna do 500 000 NOK i z nettbanku lecz tylko glupi by to zrobil po takim kursie jak oferuja dla kazdego za drobne tranzakcje.

PS. Trzeba sobie bylo Skagen Fondene oblukac i Skagen Kon-Tiki zakupic jesli akcje na Oslo Børs np. Algety to zbyt ryzykowne Napewno Skagen pewniejszy niz lokata w Polsce w jakims Amber Goldzie nr.2 chyba ze w PKO BP lokata ale tam takich % nie daja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
inteligencja zyda
bylo se otworzyc konto w drugim banku zrobic transfer i wyslac do POLSKI i zamknac konto
a nie czekac caly miesiac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok