Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pytanie o agencje i prace w norwegi - Norwegia

Czytali temat:
(1616 niezalogowanych)
16 Postów
Pawel Nawrot
(domello129)
Wiking
Witajcie forumowicze , mam do Was kilka pytań, a mianowicie chce wyjechać do Norwegi do pracy i więc chciałbym zapytać jak wygląda wyjazd przez agencje tzn jak wygląda przebieg rekrutacji , jak długo to trwa , czy coś się placi na wstępie, czy są szkolenia, rozmowy kwalifikacyjne w polsce czy w norwegi? po prostu info od kogoś kto wyjechał przez agencje ! nie prosze o załatwienie pracy , nie bede płacił za załatwienie , proszę tylko o kilka cennych porad ! przyznam że rozsyłam CV codziennie , szukam na finn.no , jobzone mam swój profil , adecco.pl również i że tak powiem ciszaaa w eterze
moje CV w skrócie : Jestem wykwalifikowanym stolarzem ( 5 lat doświadczenia) , język angielski komunikatywny , niemiecki podstawy, ksiązeczka epidemiologiczna , uprawnienia na żurawie sterowane z poziomu roboczego typu II S do 1 tony , komputer ( word,exel,powerpoint) obsługa programu SAP, prawo jazdy B, szkolenia ISO, HACCP, LEAN ,SHE, obecnie pracuje w drukarni fleksograficznej opakowań foliowych i papierowych ( Mondi Group International AG Packaging jako operator maszyny przewijająco- tnącej ( titan, kampf) , ogólne umiejętności IT
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
domello129 napisał:
! przyznam że rozsyłam CV codziennie , szukam na finn.no , jobzone mam swój profil , adecco.pl również i że tak powiem ciszaaa w eterze

Jestem wykwalifikowanym stolarzem ( 5 lat doświadczenia) ,

obecnie pracuje w drukarni fleksograficznej opakowań foliowych i papierowych ( Mondi Group International AG Packaging jako operator maszyny przewijająco- tnącej ( titan, kampf)

jestes stolarzem to pracujesz w stolarni, pracujesz w drukarni to jestes poligrafem, jestes stolarzem ktory pracuje w drukarni: w oczach norwegow jestes dupa a nie stolarz a w drukarni jestes co najwyzej niewykwalifikowanym pracownikiem z malym doswiadczeniem....

I co to jest komunikatywna znajomosc jezyka?? Zaden alien nie potrafi mi odpowiedziec....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Yatsek napisał:
domello129 napisał:
! przyznam że rozsyłam CV codziennie , szukam na finn.no , jobzone mam swój profil , adecco.pl również i że tak powiem ciszaaa w eterze

Jestem wykwalifikowanym stolarzem ( 5 lat doświadczenia) ,

obecnie pracuje w drukarni fleksograficznej opakowań foliowych i papierowych ( Mondi Group International AG Packaging jako operator maszyny przewijająco- tnącej ( titan, kampf)

jestes stolarzem to pracujesz w stolarni, pracujesz w drukarni to jestes poligrafem, jestes stolarzem ktory pracuje w drukarni: w oczach norwegow jestes dupa a nie stolarz a w drukarni jestes co najwyzej niewykwalifikowanym pracownikiem z malym doswiadczeniem....

I co to jest komunikatywna znajomosc jezyka?? Zaden alien nie potrafi mi odpowiedziec....

lepiej bym tego nie ujął......

ale nie rób chłopinie pod górke > foilet ma prawo jazdy kat D, a jezdzic nie potrafi, wiec i poligraf stolarnie ogarnie
Nie wiesz co to kumunikatywna znajomosc jezyka?
Spotkałem kiedys w Anglii babke, starsza była +50. która szukała parcy, wiec zapytalem ja o znajomosc jezyka...
odpowiedziała bez wahania "komunikatywnie"
Wiec zapytałem gdzie i jak dlugo sie uczyła i uwazaj > odpowiedziała bez mrugniecia okiem " wie pan, kolezanka przed wyajzdem dała mi fajna ksiązeczke po angielsku, wiec poczytałam w... samolocie i musze panu powiedziec, ze nie taki diabeł starszny........."
teraz juz wiesz ?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty
Michał duda
(dudix79)
Początkujący
A co wy w pracy chcecie,zeby o zyciu gadaL?Ma wiedziec gdzie,kiedy i co zrobic.No i w urzedach sobie poradzic.Ot i cala komunikatywna znajomosc.Szekspira w oryginale nie musi umiec czytac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Pawel Nawrot
(domello129)
Wiking
no panowie i znów głupota górą , tak jak przypuszczałem ! a teraz kilka wyjasnień po 1. jestem stolarzem a że pracuje w drukarnii to cóż tak wyszło sytuacja życiowa mnie zmusiła !! po 2. jestem ciekaw jak wygladał wasz język jak zawitaliscie w Norwegi i jak wyglądała wasza komunikacja " KALI JEŚĆ KALI PIĆ " to pewnie był szał ale h...j nie wnikam w to , napisałem komunikatywny to w rozumieniu na polski i na chłobski rozum to że umiem się porozumiec bez zadnych problemów a i dodam że zdałem mature na 90% z języka angielskiego pisemnego i ustnego taka mała ciekawostka dla wyśmiewających a teraz po 3. widzę że macie wielki i ogromny problem z czytaniem ze zrozumieniem ?! napisałem wyraznie i jasno co chciałbym usłyszeć , zadałem konkretne pytania a co otrzymałem od dwóch bardzo wyszczekanych cwaniaków?! pojechanke i doczepienie sie do tego co robię a czego nie robię i jeszcze nie znając mnie oceniacie mój poziom angielskiego i dodatkowo zero zrozumienia cztanego tekstu to jak wam z angielskim idzie a juz o norweskim nie wspomnę jak wy polskiego nie rozumiecie , no kuzwa panowie , ja tyllko zadałem kilka pytań i oczekiwałbym uprzejmości, porady i konkretnej odpowiedzi a nie oceniania!! no panowie brawo dla Was !!!! pozdrawiam równiez kolegę " dudix79" zgadzam się z Tobą w 100% ja chcę wyjechać by pracowac a nie gadać , bo gadaniem nie zarobisz! pozdro!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
No i co skaczesz??
wysylasz cv i bez odzewu... pisze Ci dlaczego nie masz zadnej odpowiedzi...
Po co Ci ta matura skoro nawet nie potrafisz wyciagnac wniskow z prostej odpowiedzi....

Moj jezyk jak przyjechalem do norwegi? angielski bardzo dobry, norweski w trakcie nauki, dyplomy i swiadectwa przetlumaczone i osteplowane przez PL MSZ....

Standardowo najwiecej o Norwegii wiedza rodacy mieszkajacy w PL.. milego dnia chlopczyku....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Pawel Nawrot
(domello129)
Wiking
...zwracam honor ....chłopczyku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
Bardzo dużo naszych rodaków pracuje przez agencje pracy.Powstało dużo agencji które oferują rejestrację w języku polskim.Teraz w maju jest dużo dni wolnych od pracy i Norwedzy nie chcą przyjmować do pracy.Ale po 20 maja wszystko się zmieni .Jeżeli tylko będziesz miał ochotę na pracę w Norwegii to przyjeżdżaj.Teraz przed 20 maja Norwedzy wymyślają różne argumenty aby nie przyjąć do pracy.Wymagają n.p dobrej znajomości języka.Ale po 20 maja ruszy zapotrzebowanie na ludzi i wtedy się sytuacja zmieni.Pracuję w Norwegii od 2007 roku.Taka sytuacja się powtarza co roku.Najlepszym okresem na poszukiwanie pracy jest czerwiec i wczesna jesień.Jeżeli chodzi o zawód to tutaj przyjeżdżają wszyscy kierowcy karetek pogotowia którzy pracują jako stolarze,introligatorzy którzy kładą płyty gipsowe,inżynierowie którzy pracują przy betonach.
Ostatnio pracowałem dla agencji Jobzone .Mieli bardzo wysokie wymagania do ostatniego projektu a praca polegała na przenoszeniu i układaniu rur pcv. Głowa do góry.Powiedz tam że ostatni który opuści Polskę gasi światło.Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
elkajan napisał:
Pracuję w Norwegii od 2007 roku.

Ostatnio pracowałem dla agencji Jobzone .

Gratuluje....

praca polegała na przenoszeniu i układaniu rur pcv.

Jakiego koloru byly te rury?? Tak dla pewnosci powiedz jeszcze w jakim sklepie byly kupowane to udowodnie Ci ze nie bylo to PCV.....
Pytanie blahe na pozor ale ma swoj dalszy ciag przyczynowo skutkowy....

Co do reszty to zgoda.... po wielkanocy jak nie znajdziesz pracy to jezcze w czerwcu jest male okieno a potem to dopiero druga od drugiej polowy sierpnia...

co do reszty: zgoda... wszyscy maja wyjebane.... Zeby nie byc goloslownym: jutro jest 9 maja i lece sobie na 4dniowy urlop... nalezy mi sie po 3 pierwszych przepracowanych dniach w tym miesiacu hahaha.... a potem tylko na 4 dni do pracy, no moze 3.5 dnia... i znow 4 dni wolnego..... tak wyglada maj w Norwegii....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
domello129 napisał:
...zwracam honor ....chłopczyku
Cv masz oczywiscie po norwesku bez zdjecia i bez zadnych szlaczkow kreseczek i innych pierdol??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok