Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1617 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Yatsek napisał:
elkajan napisał:
Pracuję w Norwegii od 2007 roku.

Ostatnio pracowałem dla agencji Jobzone .

Gratuluje....

praca polegała na przenoszeniu i układaniu rur pcv.

Jakiego koloru byly te rury?? Tak dla pewnosci powiedz jeszcze w jakim sklepie byly kupowane to udowodnie Ci ze nie bylo to PCV.....
Pytanie blahe na pozor ale ma swoj dalszy ciag przyczynowo skutkowy....

Co do reszty to zgoda.... po wielkanocy jak nie znajdziesz pracy to jezcze w czerwcu jest male okieno a potem to dopiero druga od drugiej polowy sierpnia...

co do reszty: zgoda... wszyscy maja wyjebane.... Zeby nie byc goloslownym: jutro jest 9 maja i lece sobie na 4dniowy urlop... nalezy mi sie po 3 pierwszych przepracowanych dniach w tym miesiacu hahaha.... a potem tylko na 4 dni do pracy, no moze 3.5 dnia... i znow 4 dni wolnego..... tak wyglada maj w Norwegii....

Pracoholik sie znalazł, Ja do 21-go mam free bo to sie nie opłaca przerywać długie weekendy przychodzeniem do pracy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
ktoś podobnie jak ty i ja chce uciec z Polski ale wy wcale mu nie pomagacie a wręcz przeciwnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
domello129 napisał:
Witajcie forumowicze , mam do Was kilka pytań, a mianowicie chce wyjechać do Norwegi do pracy i więc chciałbym zapytać jak wygląda wyjazd przez agencje tzn jak wygląda przebieg rekrutacji , jak długo to trwa , czy coś się placi na wstępie, czy są szkolenia, rozmowy kwalifikacyjne w polsce czy w norwegi? po prostu info od kogoś kto wyjechał przez agencje ! nie prosze o załatwienie pracy , nie bede płacił za załatwienie , proszę tylko o kilka cennych porad ! przyznam że rozsyłam CV codziennie , szukam na finn.no , jobzone mam swój profil , adecco.pl również i że tak powiem ciszaaa w eterze
moje CV w skrócie : Jestem wykwalifikowanym stolarzem ( 5 lat doświadczenia) , język angielski komunikatywny , niemiecki podstawy, ksiązeczka epidemiologiczna , uprawnienia na żurawie sterowane z poziomu roboczego typu II S do 1 tony , komputer ( word,exel,powerpoint) obsługa programu SAP, prawo jazdy B, szkolenia ISO, HACCP, LEAN ,SHE, obecnie pracuje w drukarni fleksograficznej opakowań foliowych i papierowych ( Mondi Group International AG Packaging jako operator maszyny przewijająco- tnącej ( titan, kampf) , ogólne umiejętności IT

Agencje mają ileśtam miejsc pracy i przyjmują zgłoszenia, jak sie łapiesz ze swoim CV to wezwą cię na "intervju" i potem może dostąpisz zaszczytu wyjazdu, ale jak ty masz najebane tego tyle co 60latkowi by starczyło na historie zawodową to sie nie dziw że nikt sie pytan nawet o ciebie....

Dostosuj swoje CV do oferty pracy, agencji pracy nie zależy na zbyt ambitnych bo im spier... raz dwa jak sie ogarną okolicy, a tym bardziej no bajkopisarzach co potrafią niby niewiadomo co, a faktycznie mogą co najwyżej rury "PCV" nosić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
i to jest właśnie to .Agencja będzie żądała od ciebie dużych doświadczeń a w gruncie rzeczy będziesz robił rzeczy które mogłby robić każdy.Ale może zdarzyć się sytuacja odwrotna.
Podałem przykład o rurach bo wymagania były duże -doświadczenie min.5 lat przy szalunkach systemu PERI a trafiło mi się noszenie rur.aby było śmieszniej te rury nosiliśmy we dwóch
Pracowałem dla dwóch polskich firm w Norwegii.Moje ostrzeżenie unikaj ,,nASZYCH,,.Sam widzisz na forum co ,,nasi,, potrafią.Powtarzam ci jeszcze raz okres po dwudniowym zesłaniu Ducha Świętego /20 maja/do połowy czerwca i początek jesieni to najlepszy okres na poszukiwanie pracy w Norwegii.Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
elkajan napisał:
ktoś podobnie jak ty i ja chce uciec z Polski ale wy wcale mu nie pomagacie a wręcz przeciwnie
To Ty w PL jestes w koncu czy w Norwegii??

a kto tu mowi o pomocy?? Przygotowujemy go psychicznie do wyjazdu... jak nie bedzie mogl znaslesc pracy, czy jak niue bedzie w stanie ogarnac sobie mieszkania to w 99.9% przypadkow uslyszy co najwyzej: nie moj problem..... 0.09% nic mu nie powie a 0.01% to blad statystyczny...
pomoc skonczyla sie w momencie osiagniecia pelnoletnisci.... taka jest brutalna prawda o zyciu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
w lipcu Norki jeżdżą na holideje a gdy wrócą to będa sobie opowiadać jak było a potem przychodzi wczesna jesień i okazuje się że budowy są w ,,plecy,,i trzeba przyspieszyć aby zdążyć z terminami.A kto zostanie po godzinach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
elkajan napisał:
i to jest właśnie to .Agencja będzie żądała od ciebie dużych doświadczeń a w gruncie rzeczy będziesz robił rzeczy które mogłby robić każdy.Ale może zdarzyć się sytuacja odwrotna.
Podałem przykład o rurach bo wymagania były duże -doświadczenie min.5 lat przy szalunkach systemu PERI a trafiło mi się noszenie rur.aby było śmieszniej te rury nosiliśmy we dwóch
Pracowałem dla dwóch polskich firm w Norwegii.Moje ostrzeżenie unikaj ,,nASZYCH,,.Sam widzisz na forum co ,,nasi,, potrafią.Powtarzam ci jeszcze raz okres po dwudniowym zesłaniu Ducha Świętego /20 maja/do połowy czerwca i początek jesieni to najlepszy okres na poszukiwanie pracy w Norwegii.Powodzenia.

Podniecasz sie jak biskup ministrantem.... po norwesku to w 5 byscie te rury nosili....
Ty rotacyjny jestes.... sezonowiec... skoro tak to sam z polakami za smieszne pieniadze pracujesz....
W Twoich wywodach to tylko to kiedy najlepiej szukac pracy jest najblizej prawdy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
b]elkajan napisał:[/b]
w lipcu Norki jeżdżą na holideje a gdy wrócą to będa sobie opowiadać jak było a potem przychodzi wczesna jesień i okazuje się że budowy są w ,,plecy,,i trzeba przyspieszyć aby zdążyć z terminami.A kto zostanie po godzinach
Kto?? adekowcy i inni jobzoniarze... beda cisnac godziny do oporu... a w firmie podnajmujacej cisza i spokoj dopoki nie bedzie opowiednich nadgodzin, cieplego posilku po 16, z gory zalozonych premii itd... a adekowcy cisna dalej...i beda marudzic za oni to malo zarabiaja...a wystarczyloby normalnie pracowac jak reszta 37.5 w tym goracym okresie.... no kto pojdzie na jesieni do pracy?? Ci co mysla jeszcze po polsku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
Strasznie kolega jest upierdliwy.Przecież napisałem że PRACOWAŁEM a nie że pracuję /dla ,,naszych,,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(elkajan)
Początkujący
posłuchaj kolegi Josepha.Nie pisz w CV czegoś o czym nawet nie masz pojęcia.
Ja kończę swoją wizytę na tym forum.
Mam ileś tam lat.Pracowałem iks lat w Irlandii A od roku 2007 jestem w Norwegii.Okresy o których mówię to dobre daty na start.Nie wiem jak u ciebie z rejestracją w Norwegi /podatki .UDI,POLITI,itp
Mój dialog na forum podjął kolega który jest ci aż za nadto przychylny.Najchętniej zobaczyłby cię z podciętymi żyłami./czy tak nie działają polscy pracodawcy-ty nic nie umiesz,ty się do niczego nie nadajesz,/A Norwegia to piękny kraj.Są Fjordy,góry,lodowce,jeziora i lasy.Jest też dużo Polaków którzy podobnie jak ty wyjechali z Polski.Osobiście życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy i nowym życiu tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok