Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

stawki godzinowe - Norwegia

Czytali temat:
8 Postów
kaska kowalska
(KAJLA)
Wiking
Witam. Jestem tu nowa . Interesuja mnie stawki godzinowe w sprzątaniu oczywiscie na fakture . Jakie sa teraz aktualne , na czasie ? Dzieki i pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
KAJLA napisał:
Witam. Jestem tu nowa . Interesuja mnie stawki godzinowe w sprzątaniu oczywiscie na fakture . Jakie sa teraz aktualne , na czasie ? Dzieki i pozdro

ok 240, 250 + mva - takie sluchy do mnie dotarly....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
kaska kowalska
(KAJLA)
Wiking
ok . dzieki . tak myslalam ze nie ma co mniej niz 220 nok tylko narazie bez mva bo to poczatki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
BiZi napisał:
KAJLA napisał:

Jezeli musisz zaplacic 156kr na godzine + avgifter srednio ok 50% to wychodzi ok 234kr. Wiec gdzie zarobek?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
KAJLA napisał:
ok . dzieki . tak myslalam ze nie ma co mniej niz 220 nok tylko narazie bez mva bo to poczatki

Jezeli to jednoosobowa dzialalnosc to mozesz tyle wystawiac, ale jezeli masz pracownikow to ponizej 280 + mva nie ma sensu. W mojej okolicy nikt nie fakturuje ponizej 280. eks. mva.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
550kr med moms
jak sprzatasz flyte to 39kr za metrkwadrat +200 za lodowke ,okap ,zamrazarke +plus 200-300 za dojazd

pamietaj ze stawka minimalna dla pracownika to 156,86kr/t do tego dolicz 12% feriepenger +14% arbeidsavgift
juz masz 200kr , a gdzie dojazd ,ubezpieczenie scierki plyny

jak nauczysz norkow placic po 220 to predzej zrezygnuja z ciebie niz doloza ci 55kr na moms

ustalaj cene od calosci raz mozesz robic 3 godziny a potem godzine a stawka ta sama
bo i koszty te same
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
kaska kowalska
(KAJLA)
Wiking
avgifter chyba 36 % takie mam info od ksiegowej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
kaska kowalska
(KAJLA)
Wiking
jest to firma jednoosobowa narazie . i szukam info bo nie chce popelnic gafy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
KAJLA napisał:
avgifter chyba 36 % takie mam info od ksiegowej

Z wszystkimi dodatkowymi kosztami mozna liczyc nawet do 50%. Ale minimum 35%

Avtalt årslønn (inkl. feriepenger)
Arbeidsgiveravgift (14,1 % av årslønn i sone 1, men lavere i andre soner)
Velferds- og sosiale tiltak (f.eks. julebord, julegave, sommeravslutning, lunsj, overtidsmat mv.)
Obligatorisk tjenestepensjon (minimum med innskuddsordning på 2 % av årslønn)
Yrkesskadeforsikring (lovpålagt forsikring)
Administrasjon (f.eks. rekruttering, registrering, opplæring og oppfølging av ansatte, regnskapstjenester ved lønnskjøring og lønnsinnberetning, revisors attestasjon av kontrolloppstillingen mv).
Reise (f.eks. bil- og diettgodtgjørelse, refusjon av reiseutlegg mv.)
Kontor og IT-drift (f.eks. kontorlokale, kontormøbler, parkering, mobiltelefon, verktøy, arbeidsklær, visittkort, PC, tekniske hjelpemidler mv.)

Det er antatt at lønnsrelaterte kostnader er på 20 – 25 % av avtalt årslønn, mens administrasjons- og driftskostnader utgjør 5 – 10 % av avtalt årslønn. Det innebærer at totale kostnader ved å ha ansatte er på mellom 25 % og 35 % av avtalt årslønn. Som følge av dette vil den gjennomsnittlige årslønnen på NOK 430 000 som nevnt overfor vil gi arbeidsgiver samlede kostnader på mellom NOK 537 500 og 580 500 (dvs. tilleggskostnader på mellom NOK 107 500 og 150 500 i dette tilfellet).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Wacek1 napisał:
BiZi napisał:
KAJLA napisał:

Jezeli musisz zaplacic 156kr na godzine + avgifter srednio ok 50% to wychodzi ok 234kr. Wiec gdzie zarobek?

nie wiem gdzie zarobek, nie o tym pisalem...wiem ile chcialy ode mnie firmy ( polskie ) sprzatajace za sprzatanie po remontach mieszkan.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok