malec11 napisał:
bobi napisał:
malec11 napisał:
bobi napisał:
malec11 napisał:
P.J. napisał:
Zatrudnię firmie która da mi gwarancje na prace i posiada ubezpieczenie.
Ważne są ref a nie czy Polak rusek czy też Norweg.
Według ciebie Polak nie może zarabiać lepiej niż Norweg?
wedlug mnie oczywiscie powinien. dlatego poruszylem ten temat i opisalem jak to wyglada u tego co pracuje. widzialem prace norwegow przy wykonczeniu domu w srodku i oczywiscie jestem za tym ze stawki powinny byc takie same ale widzialem tez prace polakow gdzie zrywalismy sciane bo woda zamarzla w rurach i co sie okazalo ze w scianie zewnetrznej nie byla wlozona welna chociaz byla kupiona przez norwega i co sie okazalo ocieplona byla tylko 1 sciana w budynku. przez takich polakow nigdy nie bedziemy rowno traktowani
tu sie wlasnie mylisz!!! Przez takich jak ty co sie godza pracowac za smieszne stawki, nie bedziemy rowno traktowani
tak kurwa to najlepiej to pojade do polski i bede zapierdalal za 10 zl na godz na budowie i czekal kurwa 3 miesiace na wyplate. nie kazdy jest takim szczesciarzem jak ty i nie kazdemu sie tak trafilo w zyciu jak Tobie. wiec nie badz zawisły bo Twoje szczescie sie kiedys skonczy i byc moze bedziesz pracowal jeszcze za mniejsza stawka niz ja teraz
Tu nie chodzi o szczescie, jestes jeleniem to i w Polsce beda cie ruchac jak sobie na to p;ozwolisz. Wyjezdzasz do pracy do norwegii, to kurwa wypadaloby sie umiec porozumiec w norweskim
o ciekawe bardzo ilu wyjezdzajacych tutaj umie jezyk norweski? 1 na 100 czy na wiecej????? wez sie nie osmieszaj ok? chyba ze ty w szkolke miales norweski? to jesli tak to pewnie jest wiecej takich ludzi jak ty to zanizylem z ta 1 osoba na 100 nie?
po pierwsze zobacz na koment wyrzej!!!
Po drugie nie lubie sie nikomu tlumaczyc itd., itp., al tobie odpowiem. jak juz sie zdecydowalem na wyjazd do norwegii to pol roku wczesniej zaczalem uczyc sie jezyka, zeby nie stac sie takim FRAJEREM jak ty i ci twoi znajomi co daja sie ruchac na kzadym kroku i wylewaja zale na forum.
Ciota sie urodziles i ciota zotaniesz!!!