Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
21 Postów
f f
(malec11)
Wiking
patim napisał:
nalezy sie cenic

to co mam zrobic? zwolnic sie i wrocic do polski bo moj pracodawca zaniza stawki? co to kurwa zmieni? przyjda inni i bedzie to samo. litwince w okolicy biora jeszcze taniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
malec11 napisał:
bobi napisał:
malec11 napisał:
P.J. napisał:
Zatrudnię firmie która da mi gwarancje na prace i posiada ubezpieczenie.
Ważne są ref a nie czy Polak rusek czy też Norweg.
Według ciebie Polak nie może zarabiać lepiej niż Norweg?

wedlug mnie oczywiscie powinien. dlatego poruszylem ten temat i opisalem jak to wyglada u tego co pracuje. widzialem prace norwegow przy wykonczeniu domu w srodku i oczywiscie jestem za tym ze stawki powinny byc takie same ale widzialem tez prace polakow gdzie zrywalismy sciane bo woda zamarzla w rurach i co sie okazalo ze w scianie zewnetrznej nie byla wlozona welna chociaz byla kupiona przez norwega i co sie okazalo ocieplona byla tylko 1 sciana w budynku. przez takich polakow nigdy nie bedziemy rowno traktowani

tu sie wlasnie mylisz!!! Przez takich jak ty co sie godza pracowac za smieszne stawki, nie bedziemy rowno traktowani

tak kurwa to najlepiej to pojade do polski i bede zapierdalal za 10 zl na godz na budowie i czekal kurwa 3 miesiace na wyplate. nie kazdy jest takim szczesciarzem jak ty i nie kazdemu sie tak trafilo w zyciu jak Tobie. wiec nie badz zawisły bo Twoje szczescie sie kiedys skonczy i byc moze bedziesz pracowal jeszcze za mniejsza stawka niz ja teraz

Tu nie chodzi o szczescie, jestes jeleniem to i w Polsce beda cie ruchac jak sobie na to p;ozwolisz. Wyjezdzasz do pracy do norwegii, to kurwa wypadaloby sie umiec porozumiec w norweskim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jeżeli twoi funfle w stolicy po 3 latach zapierdalanaia w budowlance wciąż robią na czarnucha za 90nok, to ile ty masz? skund sie tacy bierom? najnizsza stawka za jaką robiłem w norge w mojej karierze to 166nok/t, teraz z budowlanką nie mam nic wspólnego i mam dużo więcej rumuni i ciapate brudasy sie lepiej cenia jak wy!!! Qrwa mać WSTYD sie tak poniżać i frajerzy!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
f f
(malec11)
Wiking
bobi napisał:
malec11 napisał:
bobi napisał:
malec11 napisał:
P.J. napisał:

wedlug mnie oczywiscie powinien. dlatego poruszylem ten temat i opisalem jak to wyglada u tego co pracuje. widzialem prace norwegow przy wykonczeniu domu w srodku i oczywiscie jestem za tym ze stawki powinny byc takie same ale widzialem tez prace polakow gdzie zrywalismy sciane bo woda zamarzla w rurach i co sie okazalo ze w scianie zewnetrznej nie byla wlozona welna chociaz byla kupiona przez norwega i co sie okazalo ocieplona byla tylko 1 sciana w budynku. przez takich polakow nigdy nie bedziemy rowno traktowani

tu sie wlasnie mylisz!!! Przez takich jak ty co sie godza pracowac za smieszne stawki, nie bedziemy rowno traktowani

tak kurwa to najlepiej to pojade do polski i bede zapierdalal za 10 zl na godz na budowie i czekal kurwa 3 miesiace na wyplate. nie kazdy jest takim szczesciarzem jak ty i nie kazdemu sie tak trafilo w zyciu jak Tobie. wiec nie badz zawisły bo Twoje szczescie sie kiedys skonczy i byc moze bedziesz pracowal jeszcze za mniejsza stawka niz ja teraz

Tu nie chodzi o szczescie, jestes jeleniem to i w Polsce beda cie ruchac jak sobie na to p;ozwolisz. Wyjezdzasz do pracy do norwegii, to kurwa wypadaloby sie umiec porozumiec w norweskim

o ciekawe bardzo ilu wyjezdzajacych tutaj umie jezyk norweski? 1 na 100 czy na wiecej????? wez sie nie osmieszaj ok? chyba ze ty w szkolke miales norweski? to jesli tak to pewnie jest wiecej takich ludzi jak ty to zanizylem z ta 1 osoba na 100 nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
f f
(malec11)
Wiking
anders b. napisał:
jeżeli twoi funfle w stolicy po 3 latach zapierdalanaia w budowlance wciąż robią na czarnucha za 90nok, to ile ty masz? skund sie tacy bierom? najnizsza stawka za jaką robiłem w norge w mojej karierze to 166nok/t, teraz z budowlanką nie mam nic wspólnego i mam dużo więcej rumuni i ciapate brudasy sie lepiej cenia jak wy!!! Qrwa mać WSTYD sie tak poniżać i frajerzy!!!!

tak kurwa robiles ale jak byles zarejestrowany w norweskiej firmie a nie u polaka na czarno wiec juz nie pierdol
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
malec11 napisał:
bobi napisał:
malec11 napisał:
bobi napisał:
malec11 napisał:
P.J. napisał:

o ciekawe bardzo ilu wyjezdzajacych tutaj umie jezyk norweski? 1 na 100 czy na wiecej????? wez sie nie osmieszaj ok? chyba ze ty w szkolke miales norweski? to jesli tak to pewnie jest wiecej takich ludzi jak ty to zanizylem z ta 1 osoba na 100 nie?

po pierwsze zobacz na koment wyrzej!!!
Po drugie nie lubie sie nikomu tlumaczyc itd., itp., al tobie odpowiem. jak juz sie zdecydowalem na wyjazd do norwegii to pol roku wczesniej zaczalem uczyc sie jezyka, zeby nie stac sie takim FRAJEREM jak ty i ci twoi znajomi co daja sie ruchac na kzadym kroku i wylewaja zale na forum.
Ciota sie urodziles i ciota zotaniesz!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
malec11 napisał:
anders b. napisał:

tak kurwa robiles ale jak byles zarejestrowany w norweskiej firmie a nie u polaka na czarno wiec juz nie pierdol
to pohuj robisz u polaka? pierdol go!!! szukaj nowej roboty, ucz sie jezyka, jezeli jesteś dobrym fachofcem powinieneś znaleźć robote, tylko pytanie jak u ciebie z językiem? i dlaczego na czarno bez kontraktu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
malec11 napisał:
anders b. napisał:

napisz sobie na koszulce frivillig
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
malec11 napisał:
Yatsek napisał:
malec11 napisał:
witam. pracuje u polaka który ma firmę jednoosobowa zalozona tutaj w norwegii. wystawia on faktury 160kr za godz + mva. czy z takiej stawki za godz mozna utrzymac firme??? jakie sa stawki np w oslo? robimy wszystko plytki budowlanka i wykonczenia i wszystko w tej samej cenie. czy ta stawka nie jest zbytnio zanizona?
a za 5pln na godzine plus vat utrzymasz w PL firme??? pierdolnij sie kurwa w leb debilu!!!!!

sam sie pierdolnij w leb frajerze jebany. zebys zdechl przy najblizszej okazji. nie pisze tego po to zeby sluchac wyzwisk skurwysynie jeden tylko po to zeby sie dowiedziec jak tu wyglada sytuacja poniewaz jestem tu od 3 miesiacy i chcialem wiedziec jak to sie tu ma bo slyszalem wlasnie o duzo wiekszysz stawkach rozumiesz cpunie jeden? typowy z Ciebie zawisły skurwysyn który zamiast odpowiedziec normalnie to rzuca debilami. przypomnij sobie zaszczuty psie jak wygladaly twoje pierwsze miesiace tu w norwegii i czy nie potrzebowales odpowiedzi na jakiies pytania debilu. pPO DRUGIE TO NIE JA KURWO USTALAM STAWKE SZEFA TYLKO JA U NIEGO PRACUJE A ZE JESTES DEBIL TO TEGO NIE ZROZUMIALES. JA PYTAM CZY TO JEST MOZLIWE BO WIDZIALEM NIE JEDNA FAKTURE WYSAWIONA PRZEZ NIEGO. JAK NIE POTRAFISZ POOMOC TO SPIERDALAJ FRAJERZE JEBANY SE KONIA ZWALIC.

moje poczatki???? 195nok, 12%fp i auto... to bylo kilka lat kilka firm temu.... nie zanizalem nigdy stawek u siebie w branzy!!! Wy nowi zawsze musicie cos spierdolic!!! albo na czarno!! albo za psie pieniadze robic!! zobacz ile wszystko w kolo kosztuje... w PL moze to i majatek ale tutaj to kurwa ledwo na waciki wystarcza ta Twoja kasa... robisz sobie i innym krzywde pracujacac za tak malo!!!! ogarnij sie... do sklepu po chleb chyba wychdzisz, to masz chyba porownanie, co?? masz mozg?? rob z niego uzytek!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
malec11 napisał:
decyzji o wyjezdzie nie podejmujesz w 6 sekund... mozna sie zapisac na jakis kurs przed wyjazdem i zrobic sobie mala podbudowe do jezyka.... nie wierze ze nie ma sie czasu...
ja mialem taki kurs... moja dziewczyna tez miala... wiekszosc moich znajomych tez (to co ze co drugi dzien po 150km musieli jezdzic... nie przeszkadzalo im... wiedzieli ze to jest dla nich wazne!!! zacisneli zeby, jezdzili na kurs, przyjechali tu i juz cos mieli w glowie.... jesli sie chce to naprawde mozna!!!! reszta to tylko lenistwo!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok