Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
darek .... Mariusz Kucharski Sebastian jaa Adam Mazur boj fra oszlo Jagodaanna2 Ilona123 Łukasz Słomka marek.marek.marek (8421 niezalogowanych)
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
TomaszJar napisał:
kolego na bardzo poważnie, dzięki za poradę, żonka z dzieciakami już dogina, mam problem z tłumaczem przysięgłym aby przetłumaczyć na norweski, dlatego jedyna alternatywa to angielski....

pozdrawiam
Tomek

www.pkt.pl/pakula-piascik_marzena_biuro_...kiego/100560419/5-1/

w ostatecznosci dzwonisz, wysylasz poleconym, placisz, odbierasz na poczcie... bedziesz zadowolony!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
TomaszJar napisał:
a możesz tak bliżej o tych drukach unijnych???????
na przyklad AKT URODZENIA dzieck a (do rodzinnego) obecnie mzesz tlumaczyc z PL na angielski i tak dalej... albo poprosic aby byl na unijnym druku, oni w urzedach wiedza na jakim. to samo z aktem slubu ( jesli bedziesz chcial miec II klase ae do tego zaswiadczenia z urzedu skarbowego o dochodach zony)... z miejskiego osrodka pomocy spolecznej ze nie pobierasz zadnych zasilkow... bierz wszystkie papaiery jakie moga Ci dawac w PL w kazdym nawet najglupszym urzedzie... jesli jest mozliwosc to na drukach unijnych.. nie trzbea tlumczyc bo kazda rzecz ma swoj kod ))

a karte EKUZ masz????

tak sie niby przygotowujesz a widze ze duzo jeszcze przed Toba.....

ps, 20k nok??? eeeeeeeeeeeee no to tak nie za duzo... na kilka tygodni moze starczy... a gdzie mieszkanie??? a przejazdy do pracy???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
TomaszJar napisał:
myślę, że 20 tyś nor plus jedzenie ile się da
to jest dość przemyslane dlatego wybieram taki okres gdzie zaczynają się różne prace porządkowe itd,,,
a co do mieszkania to widziałem tu kilka ogłoszeń,
więc jestem dobrej myśli po za tym znajdzie się kilku porządnych ludzi zawsze....

pozdr

Dobrze ze jestes pozytywnie nastawiony, ale niestety to nie wszystko. Ogloszen jest duzo, ale zwroc uwage ze kazdy bedzie wybieral tego kto ma prace. Pozatym zweryfikuj troche swoje rachunki.

Wynajecie pokoju 3 do 4 tys. usrednijmy 3,5 tys (sporo szczescia musisz miec aby wynajac bez kontraktu)
3,5 x 3 = 10,5 tys. (depozyt)
3,5 tys (czynsz za biezacy miesiac), juz masz 14 tys.
3,5 tys (za drugi miesiac). masz 17,5 tys
Paliwo, bramki, parkingi, zarcie i cala reszta, nie dasz rady z taka kasa przez dwa miechy.

Wcale nie powiedziane ze robote znajdziesz po dwoch miesiącach, a jeszcze z miesiac dolicz od momentu podpisania kontraktu do zalatwienia wszystkich formalnosci aby otrzymac pensje na konto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
TomaszJar napisał:

więc jestem dobrej myśli po za tym znajdzie się kilku porządnych ludzi zawsze....

pozdr
kilka ogłoszeń? zanim znajdziesz mieszkanie czasem musisz wykonać kilkadziesiąt telefonów, byłem kiedyś oglądać fajne mieszkanko facet wpisał mnie na liste byłem 36 a wiec widziec kilka ogłoszen to jest nic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
zrób jakieś kursy np.na sztaplarki.widziałem nie raz jak szukali na sztaplarki ludzi w Stavanger i okolicach .szukaj na finn,nav,adeco ogłoszeń już z Polski.może uda Ci się na gotowe przyjechać.tak najlepiej ,bo jeśli znajdziesz prace to na wypłatę czeka się tu miesiąc.powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Tomasz Jar
(TomaszJar)
Początkujący
mam po za tym wykupię ubezpieczenie turystyczne na trzy miechy, autocasco oraz assistance,
może nie dużo te 20 ale na początek wystarczy, większość przyjeżdżających nie dysponowała
takim zapleczem
może jeszcze kilka nor dozbieram, ale to już niewielka kwota.......
tu naprawdę się kolego sypie i chyba niewiele ryzykuje szukając w Norg czy w polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...kurwa

po za tym

przestan sie juz jakac !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wyspiarz napisał:
zrób jakieś kursy np.na sztaplarki.widziałem nie raz jak szukali na sztaplarki ludzi w Stavanger i okolicach
przecież tu już każdy się chwali
że z umiejętności swoich
to ma kurs na sztaplarki
załatwiony w Polszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
na bramki ma czas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
anders b. napisał:
TomaszJar napisał:

pozdr
kilka ogłoszeń? zanim znajdziesz mieszkanie czasem musisz wykonać kilkadziesiąt telefonów, byłem kiedyś oglądać fajne mieszkanko facet wpisał mnie na liste byłem 36 a wiec widziec kilka ogłoszen to jest nic

Ostatnim razem jak szukalismy domu, obejrzelismy 18 ofert nie w internecie ale fizycznie, mielismy zajebiste referencje, fast kontrakty, zmarnowane wakacje na poszukiwania (cale 3 miechy w pizdu)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok