Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wyrejestrowanie auta z Norwegii - Norwegia

4 Posty
Magdalena Maslona
(madallena81)
Wiking
Witam. Czy ktoś się orientuje jak należy wyrejestrować auto w Norwegii i zabrać je do Polski? Wiem że potrzebuję czerwone blachy ale gdzie to załatwić, czy tylko w miejscu zamieszkania czy mogę to załatwić gdzieś blisko granicy jak będę wyjeżdżać z Norge? I czy potrzebuję jakieś inne dokumenty żeby to w Polsce uznali jako mienie przesiedleńcze. Dziękuję za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
madallena81 napisał:
Witam. Czy ktoś się orientuje jak należy wyrejestrować auto w Norwegii i zabrać je do Polski? Wiem że potrzebuję czerwone blachy ale gdzie to załatwić, czy tylko w miejscu zamieszkania czy mogę to załatwić gdzieś blisko granicy jak będę wyjeżdżać z Norge? I czy potrzebuję jakieś inne dokumenty żeby to w Polsce uznali jako mienie przesiedleńcze. Dziękuję za pomoc
RACZEJ trzeba zrobić odwrotnie , by następnie przejechać legalnie i bez stresu całą drogę między Norge a Polską ... !!! .
---
Do Polski jedź na Norge blachach , chociażby dlatego iż masz aktualny przegląd i ubezpieczenie ...
---
A to bardzo Dużo .! .
---
Jak auto wyrejestrujesz w Norge to wszystko stracisz , i dodatkowo będą naliczane odpowiednie koszta .
Czerwone tablice obowiązują tylko w Norge !.
---
We Szwecyji Juże Ni , to samo w Polszy ...
---
ECH tłumoki ... ekonomiczno motoryzacyjne .
---
ACH i Och a za oknem i tak powoli Święta .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
gabriel napisał:

ECH tłumoki ... ekonomiczno motoryzacyjne .
[/color]

Kilka(nascie) dni temu sam tlumoku motoryzacyjny nie posiadales elementranej wiedzy o wyrejestrowaniu swoich zlomow, co sie w rowach taczaly
A teraz panisko oblatane - jak krowi ogon po krzakach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lindemans napisał:Kilka(nascie) ...nie posiadales elementranej wiedzy o wyrejestrowaniu swoich zlomow, co sie w rowach taczaly
A Może , byś tak Uważniej czytała , te teksty , które akurat następnie , zawzięcie , komentujesz , CO ...!? .
---

Auto z Polski , jest całkiem sprawne i ma Pełny przegląd , i nigdy nigdzie nie leżało , a jedynie stoi sobie spokojnie i czeka na nabywcę .
---
A i Owszem z Norweskim miałem trochę problemów jednak nie tak czarnych jak tutaj starasz się Bajdurzyć ...
---
Niemniej ... !
---
Ach i Och za oknem Święta .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Tu nie chodzi o zadne Twoje auto, tu chodzi o twoje chamskie ataki bez powodu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lindemans napisał:
Tu nie chodzi o zadne Twoje auto, tu chodzi o twoje chamskie ataki bez powodu.
Weź jakieś dictum na wstrzymanie , gdzie Ja , tu w Tymże tymmacie , kogokolwiek atakowałem !? .
---
Złość ci oczy zalewa , czy jak ... ?
---
Napisałem spokojnie , to co wiem , właśnie na Moim Osobistym Przykładzie ... .

---
Gość zapytał rzeczowo , to i logicznie odpowiedziałem i tyle ...
Niemniej ...
---
Ach i Och , ponieważ za oknem i tak powoli Święta .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Skoro ktos Ciebie nie atakowal, to mogles odpowiedziec rownie rzeczowo - bez wstawek o tlumoku.

Ta dziewczyna od paczki rowniez nic do Ciebie nie miala....

Dlatego wlasnie, mozesz buszowac tylko na MN.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Dariusz S
(dreamstars)
Początkujący
Wyzywasz człowieku ludzi na forum od tłumoków a sam nie posiadasz dostatecznej wiedzy na temat który się wypowiadasz. Przejdź się do najbliższego urzędu komunikacyjnego i doszkol swoją wiedzę bo piszesz totalne bzdury !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
262 Posty

(oppenheimer)
Stały Bywalec
Dob rze widze? Odgrzebany temat z tamtego roku? Przeciez autor juz moze nie zyje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok