Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Odnośnie dagpenger!!!???? - Norwegia

Czytali temat:
boj fra oszlo Agnieszka Kociolek (729 niezalogowanych)
51 Postów
Slavo Slavo
(caro)
Nowicjusz
Witam. Od marca byłem na tak zwanej kuroniówce we wrześniu mi ją zabrali twierdząc że dostałem wezwanie na dwutygodniowy kurs. Ja nic nie dostałem ale jest możliwe że korespondencje zabrał norek od którego wynajmuje chatę. Ma 80 latek więc mógł później zapomnieć. Niedawno słyszałem że jeżeli osoba nie stawi się na kurs i zabiorą kuronia można się starać ponownie po miesiącu. Orientuje się ktoś czy to prawda? Będę wdzięczny za odpowiedź. Napisałem odwołanie ale echo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
caro napisał:
Niedawno słyszałem że jeżeli osoba nie stawi się na kurs i zabiorą kuronia można się starać ponownie po miesiącu. Orientuje się ktoś czy to prawda?
a nie mozesz sie zapytac tam gdzie slyszales te informacje????

a tak na marginesie: zeby siedziec od marca na dagpenger w dobie prosperity?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Yatsek napisał:
caro napisał:
Niedawno słyszałem że jeżeli osoba nie stawi się na kurs i zabiorą kuronia można się starać ponownie po miesiącu. Orientuje się ktoś czy to prawda?
a nie mozesz sie zapytac tam gdzie slyszales te informacje????

a tak na marginesie: zeby siedziec od marca na dagpenger w dobie prosperity?????

EEEEEEeee tam z polski to ciężko poczte sie odbiera i pracy szuka......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Yatsku, nikt nie siedzi na dagpenger i ziewa. To za niskie swiadczenie. Wszyscy dorabiaja na czarno, po polsku i biznes sie kreci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Wacek1 napisał:
Yatsku, nikt nie siedzi na dagpenger i ziewa. To za niskie swiadczenie. Wszyscy dorabiaja na czarno, po polsku i biznes sie kreci
wie to i praktykuje 99% dagpengerowcow polakow w norge )) ale szkoda, kurcze tracic zasilku jesli sie no w penym sensie nalezy.... przeciez to z kilka tysi w PL bedzie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Slavo Slavo
(caro)
Nowicjusz
Pewnie że małe świadczenie...ale dycha tu dycha tam i są dwie....poza tym kiedy ma się ochotę odwiedza nasz piękny kraj..powiedział mi o tym pewien znajomy Palestyńczyk bo oni prawo znają niby lepiej jak sam Nav. Jednak na moje pytanie pani w Navie udawała że ma dużo pracy..Myślałem że ktoś jest zorientowany.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
caro napisał:
Pewnie że małe świadczenie...ale dycha tu dycha tam i są dwie....poza tym kiedy ma się ochotę odwiedza nasz piękny kraj..powiedział mi o tym pewien znajomy Palestyńczyk bo oni prawo znają niby lepiej jak sam Nav. Jednak na moje pytanie pani w Navie udawała że ma dużo pracy..Myślałem że ktoś jest zorientowany.

Oczywiscie, ze mozesz jechac do Polski (czy gdzie indziej) jak pobierasz dagpenger.
Zglaszasz wtedy to do NAV a oni na czas twojego pobytu za granica wstrzymuja dagpenger.
Nie ma wtedy problemu z listami, ktore niby znikaja, nie trzeba kombinowac z kartami meldunkowymi do NAV. Z tego co co gdzies wyczytalam, to, okres wyplaty dagpenger jest dalej taki sam jaki ci przyznano, jedynie z przerwa na wyjazd - czyli ogolnie dostajesz pieniadze tyle tygodni co ci przyznano.
Wiem, ze na tym forum udziela sie ktos kto pracuje w NAV - moze powinnas sie o to spytac jej, dostaniesz wtedy na 100% prawidlowa odpowiedz.

A z tego co sie orientuje, to pieniadze moga ci wstrzymac nawet na okres 26 tygodni w przypadku pobierania dagpenger w czasie pobytu za granica.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok