Elise napisał:
sweet11795 napisał:
dostaje troszke duza wyplatę i niby się okazało że to jest rozłąkowe, ale dzisiaj dostałam wiadomośc że musze się spotkać z szefową bo jak mi napisała cytuje:" Masz za dużo płace. Przyjdx jutro to możemy mówić o systemie spłaty" o co tu chodzi. podam jeszcze ze mam męża i dopiero tydzień temu przyjechał do mnie do nor ale nie pracuje.. POMOCYNie wiem o jaka pomoc ci chodzi i co tu ma do tego , ze maz do ciebie przyjechal.
Wyplacili ci za duzo z pracy, to beda teraz przy nastepnych wyplatach odciagac.
Niestety w kadrach pracuja tylko ludzie i zdarza sie, ze robia bledy.
Mika35 napisał:
Witam mam takie zapytanie czy do załatwienia rodzinnego ma znaczenie że ja mieszkam w No a dziecko w Polsce ? i jak wygląda sprawa zasiłku pielegnacyjnego na dziecko z orzeczoną niepełnosprawnością , czy załatwiał ktoś to? będe wdzięczna za wskazówki bo poczytałam ALE JASNEJ ODPOWEDZI SIĘ NIE DOCZYTAŁAM JAK TO JEST ?Jeszcze nie slyszalam zeby ktos otrzymal zasiłek pielegnacyjny (pleiepenger) na dziecko w Polsce.
pleiepenger jest to zasiłek rekompensujacy utracony dochód ze wzgledu na sprawowanie opieki nad przewlekle chorym dzieckiem a nie zasiłek przyznawany ze względu na orzeczenie stopnia niepelnosprawnosci jak to jest w Polsce....tutaj czegos takiego nie ma...pozatym aby sie starac o jakieś dodatki na chore dziecko,musi ono przebywać w Norwegii.