Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

zasiłek - Norwegia

Czytali temat:
Agnieszka6 (420 niezalogowanych)
10 Postów

(Mika35)
Wiking
Witam mam takie zapytanie czy do załatwienia rodzinnego ma znaczenie że ja mieszkam w No a dziecko w Polsce ? i jak wygląda sprawa zasiłku pielegnacyjnego na dziecko z orzeczoną niepełnosprawnością , czy załatwiał ktoś to? będe wdzięczna za wskazówki bo poczytałam ALE JASNEJ ODPOWEDZI SIĘ NIE DOCZYTAŁAM JAK TO JEST ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Mika35)
Wiking
cHODZI CZY POLSKIE ORZECZENIE O NIEP. TRZEBA PRZETŁUMACZYC I JAK TEN ZASIŁEK WYGLĄDA W NO???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Agnieszka Chojeta
(aGa3286)
Wiking
jest ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...to

proste!

bedziesz splacac

swoja wyplate szefowej

dopoki nie splacisz wszystkich

wzietych do tej pory wyplat ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
sweet11795 napisał:
dostaje troszke duza wyplatę i niby się okazało że to jest rozłąkowe, ale dzisiaj dostałam wiadomośc że musze się spotkać z szefową bo jak mi napisała cytuje:" Masz za dużo płace. Przyjdx jutro to możemy mówić o systemie spłaty" o co tu chodzi. podam jeszcze ze mam męża i dopiero tydzień temu przyjechał do mnie do nor ale nie pracuje.. POMOCYNie wiem o jaka pomoc ci chodzi i co tu ma do tego , ze maz do ciebie przyjechal.
Wyplacili ci za duzo z pracy, to beda teraz przy nastepnych wyplatach odciagac.
Niestety w kadrach pracuja tylko ludzie i zdarza sie, ze robia bledy.

Mika35 napisał:
Witam mam takie zapytanie czy do załatwienia rodzinnego ma znaczenie że ja mieszkam w No a dziecko w Polsce ? i jak wygląda sprawa zasiłku pielegnacyjnego na dziecko z orzeczoną niepełnosprawnością , czy załatwiał ktoś to? będe wdzięczna za wskazówki bo poczytałam ALE JASNEJ ODPOWEDZI SIĘ NIE DOCZYTAŁAM JAK TO JEST ?Jeszcze nie slyszalam zeby ktos otrzymal zasiłek pielegnacyjny (pleiepenger) na dziecko w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Elise napisał:
sweet11795 napisał:
dostaje troszke duza wyplatę i niby się okazało że to jest rozłąkowe, ale dzisiaj dostałam wiadomośc że musze się spotkać z szefową bo jak mi napisała cytuje:" Masz za dużo płace. Przyjdx jutro to możemy mówić o systemie spłaty" o co tu chodzi. podam jeszcze ze mam męża i dopiero tydzień temu przyjechał do mnie do nor ale nie pracuje.. POMOCYNie wiem o jaka pomoc ci chodzi i co tu ma do tego , ze maz do ciebie przyjechal.
Wyplacili ci za duzo z pracy, to beda teraz przy nastepnych wyplatach odciagac.
Niestety w kadrach pracuja tylko ludzie i zdarza sie, ze robia bledy.

Mika35 napisał:
Witam mam takie zapytanie czy do załatwienia rodzinnego ma znaczenie że ja mieszkam w No a dziecko w Polsce ? i jak wygląda sprawa zasiłku pielegnacyjnego na dziecko z orzeczoną niepełnosprawnością , czy załatwiał ktoś to? będe wdzięczna za wskazówki bo poczytałam ALE JASNEJ ODPOWEDZI SIĘ NIE DOCZYTAŁAM JAK TO JEST ?Jeszcze nie slyszalam zeby ktos otrzymal zasiłek pielegnacyjny (pleiepenger) na dziecko w Polsce.

pleiepenger jest to zasiłek rekompensujacy utracony dochód ze wzgledu na sprawowanie opieki nad przewlekle chorym dzieckiem a nie zasiłek przyznawany ze względu na orzeczenie stopnia niepelnosprawnosci jak to jest w Polsce....tutaj czegos takiego nie ma...pozatym aby sie starac o jakieś dodatki na chore dziecko,musi ono przebywać w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Mika35)
Wiking
Bardzo dziękuje za wyjaśnienie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Agnieszka Chojeta