Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Piptr Wiktor (2155 niezalogowanych)
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
irekzzzzz napisał:Ale do tematu dyplomy z "Technologia, Zarządzaniem i Organizacja w Budownictwie" + jestem specjalistą od technologii betonu
Miałem już coś wystukać , jednak dałem sobie po łapach .

To czuć na kilometr !

Jaki z ciebie budowlaniec , jak ty jesteś jedynie administratorem budowy .

W latach 80 ubiegłego wieku , taką profesją zajmowali się zwykli majstrowie , po zawodówkach i mieli po 1000-ludków , a place budowy miały nieraz wielkość 1/4 miasteczka .

Teraz to nie dziw iż agencja ciebie spławiła kulturalnie , punktując brak norweskiego .
Tu zarządzaniem budową , zajmują się niezależne firmy administracyjne .

Gdybyś był inżynierem konstrukcyjnym , sanitarnym , drogowym , to pracę miałbyś z samym anglikiem i to z pocałowaniem twojej prawicy , po sam łokieć .

A tak pozostaje tobie jedynie praca w Polsce .

Tu się nie pchaj , to nie te czasy twoich znajomych .
Fizyczny tutaj , zarabia realnie mniej niż ty w Polsce jako kawopij pospolity .

Może jak byś wskoczył na jakąś betoniarnię lub na prefabrykację , jako asystent .To jeszcze ujdzie w tłoku . Inaczej to z Twoimi aspiracjami szkoda głowy brudzić językiem Nordyckim i całkiem niezrozumiałymi dla polskiego budownictwa zwyczajami jakie tu w Norwegi panują na budowach .

Lepie zajmij się uczciwie , kuciem przepisów prawnych , jakie masz na egzamin , jest tego sporo i uwierz iż na egzaminie walą równo po kolei , bez mrugnięcia powieką .

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Ireneusz Ziółkowski
(irekzzzzz)
Wiking
Przepraszam za słownictwo ale glupot takiego idioty to jeszcze w życiu nie czytałem...
Po 1 nie ma to nic wspólnego z agencjami pracy, a o tym jest temat.
Poza tym, żadna agencja mnie nie spławiła więc nie wiem co sobie z paluszka wyssałeś...

Teraz drogi kolegą, zarządzaniem budową zajmują się bardziej wykształcone osoby niż "majstrowie" , ale co ja będę tutaj pisał jak nie masz o tym pewnie zielonego pojęcia, porównując obecne budownictwo z tym z lat 80 tych...

Dalej:
inżynier konstruktor - to projektant
inżynier sanitarny - to kierownik robót sanitarnych, który zajmuje się ZARZĄDZANIEM ORGANIZACJĄ I PLANOWANIEM robót sanitarnych
inżynier elektryk , drogowiec, mostowiec jw.

Dalej nie mam ochoty komentować bo kolejne dziecko-neo siedzi przed komputerem nie mając pojęcia o czym mówi.

BTW każda budowa musi mieć "kawopija pospolitego", który zarządza inżynierami sanitarnymi itd.. a nazywa się taka osoba KIEROWNIKIEM BUDOWY

BTW 2. Administrator budowy - w Polsce to nazywa się GENERALNY WYKONAWCA

Wstyd, że RODAK, który troszkę posiedział za granicą ma du** wyżej niż ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
irekzzzzz napisał:Wstyd, że RODAK, który troszkę posiedział za granicą ma du** wyżej niż ....
Czy Ja ciebie gdzieś słownie obraziłem ? , że rzuciłeś się na Mnie jak Katolik na Innowiercę !.

Napisałem , jakie są realia TU w Norwegi na Dzień Dzisiejszy i to też , tylko oględnie rzecz ujmując .
Wyzywa się Nas Emigrantów od Najgorszych .
A przeczytaj swoją wypowiedz i przeanalizuj ją na spokojnie .
Jak byś miał w ręku Kałacha ,to już bym był trupem . SZOK .

Wiesz , Mnie twoje święte oburzenie , ani nie ziębi ani nie grzeje .

Tekst jaki "spłodziłeś" też niema nic wspólnego z agencjami , nawet tymi w Polsce , które są tylko zwykłymi pośrednikami tych głównych Tu w Norwegi .

Napisałem uczciwie , byś się zajął egzaminem na uprawnienia , a nie rozdrabniał się na roboty fizyczne .
Ponieważ egzaminy są bardzo trudne , i ludzie padają , zwłaszcza na przepisach prawa , czyżbym naruszył twój czuły punkt !?.

JA uprawnienia budowlane , konstrukcyjne /konstrukcje żelbetowe/ mam od 1995r . a do OIIB należę od 2002 roku .
I naprawdę Wisi Mi twoje głupie święte oburzenie .
Szkoda , a tak miło było .
Żegnam i powodzenia na któryś z kolei egzaminach poprawkowych , na uprawnienia budowlane .
M - mam
G - gówniany
R - rozumek ................... -ku . /magister-ku /

Oooo teraz to Ja jestem złośliwy , jednak tak zwyczajnie bez podtekstów zawodowych .

A pisałem uczciwie , byś się zachowywał odpowiednio jak na własne wykształcenie .

Niemniej
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Ireneusz Ziółkowski
(irekzzzzz)
Wiking
Brak mi słów do obrażonego emigranta...
Proszę o posty tylko w temacie
Zgłoś wpis