Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Høyre chce wstrzymać rodzinne... - Norwegia

Czytali temat:
piotr langa (1831 niezalogowanych)
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Przede wszystkim chodzi o kontantstotte. Ja sie z tym na przykład zgadzam.... Barnetrygg za granice TAK, kontantstotte NIE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Akurat w tym atykule jest mowa o zasiłku opiekuńczym, ale kto wie co będzie dalej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Krystyna Syrstad
(ciociak)
Wiking
Ja tez. Przewodniczacy klubu polskiego w Trondheim powiedzial ze wszyscy polacy placa tak samo podatki jak norwegowie. Czy ten pan widzial kiedys rozliczenie podatkowe polaka majacego rodzine w Polsce a pracujacego w Norwegii ??????????? Chyba nie.ja takie pity rozliczam co roku i z zarobkow brutto odliczaja sobie prawie polowe ( diety, mieszkanie, dojazdy do domu a niektorzy tez prad itp).reszta zrobkow jest dopiero opodatkowana. tez bym tak chciala )).Kontantstøtte powinno sie nalezec tylko tym dzieciom, ktore mieszkaja w Norwegii.Punktum finale!. Pozatym wiele matek z Polski, ktorych mezowie pobieraja kontantstøtte w Norwegii PRACUJE (tak) a dziemi zajmuja sie babcie. Super.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
a za rozliczenie pieniazki sa tak?nie ty placisz te zasilki nie z twojego konta na to idzie.Zapomniala(e)s dodac,ze jezdza w dodatku na polskich tablicachciociak napisał:
Ja tez. Przewodniczacy klubu polskiego w Trondheim powiedzial ze wszyscy polacy placa tak samo podatki jak norwegowie. Czy ten pan widzial kiedys rozliczenie podatkowe polaka majacego rodzine w Polsce a pracujacego w Norwegii ??????????? Chyba nie.ja takie pity rozliczam co roku i z zarobkow brutto odliczaja sobie prawie polowe ( diety, mieszkanie, dojazdy do domu a niektorzy tez prad itp).reszta zrobkow jest dopiero opodatkowana. tez bym tak chciala )).Kontantstøtte powinno sie nalezec tylko tym dzieciom, ktore mieszkaja w Norwegii.Punktum finale!. Pozatym wiele matek z Polski, ktorych mezowie pobieraja kontantstøtte w Norwegii PRACUJE (tak) a dziemi zajmuja sie babcie. Super.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Leiej siedzieć w domu niż pójść do pracy, jak kasa leci z nieba. to jest typowe polskie hamstwo, jak i jazda na polskich blachach, wysyłanie meldekort do navu z Pl, przemyt itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów
anna js
(annajs)
Początkujący
ciociak napisał:

Wyplata kontantstøtte nie ma nic wspolnego z placeniem podatkow... nalezy sie kazdemu dziecku...ale jakie sa argumenty,zeby otrzymywaly je polskie dzieci,ktore nigdy nie mieszkaly w Norwegii??? dlaczego polskie dzieci w Polsce maja otrzymywac norweski wsparcie finansowe? tez jestem przeciwna temu !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Norek nie przesadzasz trochę? no ale ty już przecież "Norek"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
I Behring to mówi.. Chyba ty powinieneś być przeciwko, chyba że już cie zresocjalizowali?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
a ja jestem za przemytem bo lubie PL piwko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok