Ja tez. Przewodniczacy klubu polskiego w Trondheim powiedzial ze wszyscy polacy placa tak samo podatki jak norwegowie. Czy ten pan widzial kiedys rozliczenie podatkowe polaka majacego rodzine w Polsce a pracujacego w Norwegii ??????????? Chyba nie.ja takie pity rozliczam co roku i z zarobkow brutto odliczaja sobie prawie polowe ( diety, mieszkanie, dojazdy do domu a niektorzy tez prad itp).reszta zrobkow jest dopiero opodatkowana. tez bym tak chciala )).Kontantstøtte powinno sie nalezec tylko tym dzieciom, ktore mieszkaja w Norwegii.Punktum finale!. Pozatym wiele matek z Polski, ktorych mezowie pobieraja kontantstøtte w Norwegii PRACUJE (tak) a dziemi zajmuja sie babcie. Super.
a za rozliczenie pieniazki sa tak?nie ty placisz te zasilki nie z twojego konta na to idzie.Zapomniala(e)s dodac,ze jezdza w dodatku na polskich tablicachciociak napisał: Ja tez. Przewodniczacy klubu polskiego w Trondheim powiedzial ze wszyscy polacy placa tak samo podatki jak norwegowie. Czy ten pan widzial kiedys rozliczenie podatkowe polaka majacego rodzine w Polsce a pracujacego w Norwegii ??????????? Chyba nie.ja takie pity rozliczam co roku i z zarobkow brutto odliczaja sobie prawie polowe ( diety, mieszkanie, dojazdy do domu a niektorzy tez prad itp).reszta zrobkow jest dopiero opodatkowana. tez bym tak chciala )).Kontantstøtte powinno sie nalezec tylko tym dzieciom, ktore mieszkaja w Norwegii.Punktum finale!. Pozatym wiele matek z Polski, ktorych mezowie pobieraja kontantstøtte w Norwegii PRACUJE (tak) a dziemi zajmuja sie babcie. Super.
Leiej siedzieć w domu niż pójść do pracy, jak kasa leci z nieba. to jest typowe polskie hamstwo, jak i jazda na polskich blachach, wysyłanie meldekort do navu z Pl, przemyt itd.
ciociak napisał: Ja tez. Przewodniczacy klubu polskiego w Trondheim powiedzial ze wszyscy polacy placa tak samo podatki jak norwegowie. Czy ten pan widzial kiedys rozliczenie podatkowe polaka majacego rodzine w Polsce a pracujacego w Norwegii ??????????? Chyba nie.ja takie pity rozliczam co roku i z zarobkow brutto odliczaja sobie prawie polowe ( diety, mieszkanie, dojazdy do domu a niektorzy tez prad itp).reszta zrobkow jest dopiero opodatkowana. tez bym tak chciala )).Kontantstøtte powinno sie nalezec tylko tym dzieciom, ktore mieszkaja w Norwegii.Punktum finale!. Pozatym wiele matek z Polski, ktorych mezowie pobieraja kontantstøtte w Norwegii PRACUJE (tak) a dziemi zajmuja sie babcie. Super.
Wyplata kontantstøtte nie ma nic wspolnego z placeniem podatkow... nalezy sie kazdemu dziecku...ale jakie sa argumenty,zeby otrzymywaly je polskie dzieci,ktore nigdy nie mieszkaly w Norwegii??? dlaczego polskie dzieci w Polsce maja otrzymywac norweski wsparcie finansowe? tez jestem przeciwna temu !!!
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.