Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Dariusz Sadowski Maciek .,.,.,.,., Paweł Wójcik Tomasz012 (3392 niezalogowanych)
9 Postów
agnieszka janusz
(agucha1110)
Wiking
Zazwyczaj deski sa zagruntowane fabrycznie ,jesli nie to uzywamy Visir. 99% budynkow nowych jest z zagruntowanych desek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
agucha1110 napisał:
Zazwyczaj deski sa zagruntowane fabrycznie ,jesli nie to uzywamy Visir. 99% budynkow nowych jest z zagruntowanych desek.

chyba masz na myśli impregnat,a nie gruning.
a to nie to samo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
agucha1110 napisał:
Do mycia uzyj plynu HUS VASK do lekkich zabrudzen, do bardzo brudnego KRAFT VASK. Malujemy zawsze dwa razy .Polecam farbe Optimal to farba wodna i mozna w jeden dzien pomalowac dwa razy .Jest drozsza ,ale wytrzymuje ok 10 lat lub zwykla Drygolin oljedekkbeis olejna na jakies 6 lat.Jesli zdecydujesz sie uzyc Kraft vask pamietaj aby dobrze wyplukac szyby woda bo zmatowieja. Pozdrawiam i milej pracy.

jezeli garaz nie malowany to wystarczy spukac husvaskiem, kraftvask zawiera kwas, ktory matowi powierzchnie malowana i zwieksza przyczepnosc, kraftvasku nie mozna uzywac na okna- niszczy uszczelki......Jotun Drygolin Extreme oljedekkbeis ma 12 lat gwarancji...bardzo dobrze pokrywa...i ma duza wydajnosc..

po myciu poczekaj ze 2 dni zeby drewno troche wyschlo....zagruntuj i pomaluj 2 razy...grunt mozesz kupic tez Jotuna, ma taki jasno brazowy kolor....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
mir_rum napisał:
agucha1110 napisał:

chyba masz na myśli impregnat,a nie gruning.
a to nie to samo.

grunning, drewno impregnowane to inna sprawa. W wiekszosci domow uzywa sie desek czy tez paneli fabrycznie malowanych gruntem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Roman Giertych
(familyguy)
Wiking
Dziękuję wszystkim za pomoc, a zwłaszcza BiZi. Okazało się, że garaż wykonany jest z drewna impregnowanego. Powiedziałem właścicielowi, że można by go umyć, ale on chce tylko pomalować go 2 razy farbą olejną więc niech tak będzie. Zdobyta wiedza na pewno przyda się na przyszłość.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
to nie chwalac sie JA naprowadzilem dyskusje na temat podkladu.... wiedzialem ze cos dzwoni ale nie wiedzialem gdzie... teraz i ja wiem co gdzie z czym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Yatsek napisał:
to nie chwalac sie JA

tylko ty ...tylko ja .i tak od wielu lat

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
familyguy napisał:
Dziękuję wszystkim za pomoc, a zwłaszcza BiZi. Okazało się, że garaż wykonany jest z drewna impregnowanego. Powiedziałem właścicielowi, że można by go umyć, ale on chce tylko pomalować go 2 razy farbą olejną więc niech tak będzie. Zdobyta wiedza na pewno przyda się na przyszłość.

Pozdrawiam

pamietaj ze musisz pomalowac gruntem chociaz raz....a pozniej uzyj oljedeckbeis 2 razy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok