Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Agnieszka Rychlak Anna B MartaGonGje karolina0202 (1698 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Z OBRAZĄ LUB BEZ OBRAZY , w tym przypadku nie ma to żadnego znaczenia ...!!!
---
Takie drobne Naprowadzenie ...!
---
..."Izzy"...
Jeżeli ktoś posiada ...Kartę Podatkową ... >SKATTEKORT<... NA DANY ROK , TO AUTOMATYCZNIE POSIADA NUMER PERSONALNY ...-F-...lub ...-D-...
---
..."Yatsek"...
Stałeś się Ostatnio bardzo nerwowy i wulgarny , a pamiętam jak Zwracałeś Mi uwagę , gdy Ja pisałem do Innych o Połowę Mniej Uwłaczająco ... .
COŚ nie TAK W RUSKIM PAŃSTWIE... Panie Jacku ...!??? .
---
Wracając zaś do NIESZCZĘSNEJ WŁAŚCICIELKI TEGO TEMATU ..."jdylag"...
Tak na marginesie ... co to za skrót myślowy w tym Twoim ...PSEUDONIMIE ...!? .
---
Nic to ... Moim zdaniem , Jaka Nazwa Własna na zewnątrz takie i Myślenie w REALU .
---
TO , ŻE Niektórzy pracodawcy Proszą Ciebie o Ten ŚWISTEK ... powinno tylko i wyłącznie Ciebie Cieszyć ...!!! .
Ogólnie , ZASUWASZ na dziko aż się tobie uszy trzęsą i jest GIT , dostajesz po łbie i jest SUPER .
A jak ktoś płaci Tobie SIEROTO SPOŁECZNA legalnie , to masz ANSE ... !!! .
---
TWOJE MYŚLENIE o pracy jest dokładnie takie jakie miałaś w Polsce i tyle .
W Wolnych chwilach , nie dałaś z Siebie ani ździebka , coby się w sprawach podatkowych , minimalnie podszkolić . I NIE GRAĆ W REALU TĘPEJ DO SZEŚCIANU BLONDYNKI ...!!! .
---
Gdybyś wykazała chociaż za grosz zainteresowanie własnymi sprawami ,nie było by teraz tak IDIOTYCZNYCH PYTAŃ .
---
CÓŻ dobre i to co zrobiłaś , może inne Blondi ...będą mądrzejsze ...
---
Reasumując , tak jak napisano wyżej .
POWINNAŚ PRACOWAĆ TYLKO U TAKICH , KTÓRZY PROSZĄ O KARTĘ PODATKOWĄ ...!!! .
---
Wiem , że to trudny wybór , niemniej to tylko Ty decydujesz u kogo i za ile pracujesz , oraz w jakim systemie .
---
Akurat to , że pracujesz dorywczo ... NIC NIE UWŁACZA TOBIE ... a wręcz przeciwnie , widać iż nie jesteś bierna , a to się chwali ...
Ja też , poza własnym etatem , dorabiam czasami z doskoku , w różnym systemie "PRAWNYM" ...
---
Pamiętaj ...
Każda zapłacona godzina /KWOTA/ poprzez ...KARTĘ ... powoduje iż AUTOMATYCZNIE JESTEŚ w NORGE UBEZPIECZONA ...
Inna sprawa to taka , czy masz rocznie , wypracowane legalnie MINIMUM JEDNO ...G...
Do oficjalnych Świadczeń w razie czego ... !!! .
Jedno -G- to ponad 70-tys.Nok. Brutto w tym Roku legalnych wpływów na Twoje Indywidualne Konto w Urzędzie Podatkowym ... i nie ważne przez ilu "PRACODAWCÓW"
Może być ich i SETKA ... ważne by kasa wpływała do ..."skattu"...
---
UFFF...fff ... na mądrzyłem się , jak Kazik pod Budką z Piffem ...

ECH...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
kazik ,kobita po moim poście napisała ,że ma kartę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(jdylag)
Wiking
Zachowajcie tego typu uwagi dla siebie, jeżeli nie wiecie, czemu służy forum. Mieszkam w małej miejscowości, jestem tu tymczasowo z narzeczonym, i pracuję wszędzie po trochu, żeby nie siedzieć w domu. Zadałam pytanie, i dziękuję za odpowiedzi, ale forum to nie miejsce na obraźliwe sugestie. Widzę, że to jakaś polska emigracyjna epidemia, wystarczy zarabiać w obcej walucie i być za granicą, żeby uważać siebie za kogoś lepszego i zgrywać mądrale. Żal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
jdylag napisał:
Zachowajcie tego typu uwagi dla siebie, jeżeli nie wiecie, czemu służy forum. Mieszkam w małej miejscowości, jestem tu tymczasowo z narzeczonym, i pracuję wszędzie po trochu, żeby nie siedzieć w domu. Zadałam pytanie, i dziękuję za odpowiedzi, ale forum to nie miejsce na obraźliwe sugestie. Widzę, że to jakaś polska emigracyjna epidemia, wystarczy zarabiać w obcej walucie i być za granicą, żeby uważać siebie za kogoś lepszego i zgrywać mądrale. Żal

albo odwrotnie

no pracuj sobie do woli taka mądra jesteś to po co pytasz w ogóle ,nikt Cię nie ocenia tylko sytuację w której krzyczysz pomocy
powodzenia pomyśl nad tym co Ci wszyscy napisali bo reka w nocniku nieunikniona lub jak wolisz dmuchaj na zimne ..umowa świadczenia ,nie ma umowy jest płacz w razie czego odpukać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
żal to jest wtedy dziewczyno kiedy w Polsce widzi się takie osoby jak ty które szpanują że zarobiły sobie trochę kaski za granicą -- niby ciul wie co za wspaniała robota

a tak naprawdę je.///bią tu jak psy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jdylag napisał:
Zachowajcie tego typu uwagi dla siebie, jeżeli nie wiecie, czemu służy forum. Mieszkam w małej miejscowości, jestem tu tymczasowo z narzeczonym, i pracuję wszędzie po trochu, żeby nie siedzieć w domu. Zadałam pytanie, i dziękuję za odpowiedzi, ale forum to nie miejsce na obraźliwe sugestie. Widzę, że to jakaś polska emigracyjna epidemia, wystarczy zarabiać w obcej walucie i być za granicą, żeby uważać siebie za kogoś lepszego i zgrywać mądrale. ŻalFORUM SŁUŻY DO WOLNEJ WYMIANY POGLĄDÓW , NIE TYLKO POLITYCZNYCH ... blondyneczko ...
---
To nie biuro doradcze , masz własnego chłopa , a takie durnoty piszesz i jeszcze fochy strzelasz . No chyba ,że ten "Narzeczony " jest twojego pokroju myślowego , to insza inszość .
---
Emigracyjną poltuńską mądrością , jest Natomiast totalny brak dbania o własne finansowe sprawy na przyszłość /"emerytura"/...
Ważne , że Tu i teraz nachapałam koron na dziko i we Wsi , będę szpanować jak Dziedziczka ...
---
NIE wystarczy zarabiać w Obcej Walucie , trzeba jeszcze coś więcej wiedzieć o tym w jaki sposób tą walutę się zarabia .
---
I nie ważne jest , czy Nielegalnie przemycasz Narkotyki , czy też nielegalnie sprzątasz mieszkania ... I jedno i drugie jest przestępstwem .
---
Jak wpadasz z Narkotykami / swoisty wypadek w pracy/ Idziesz do więzienia na długie lata ...!!! .

Jak w Nielegalnej Pracy ulegniesz wypadkowi / złamiesz nogę lub rękę / to też tracisz wszystko Na Szpital , lekarza i KARĘ GRZYWNY i nieraz idzie na to wszystko nie tylko dorobek życia ale i spłata zaległości przez parę lat .
---
Gwoli wyjaśnienia ... do poprzedniego postu ...
---
By mieć pełne ŚWIADCZENIA SPOŁECZNE W NORGE ... LEKARZ - KURONIÓWKA - TO JEDNAK TRZEBA LEGALNIE ZAROBIĆ ... minimum ...1,5-G-...
a TO JUŻ JEST WTEDY PONAD ...120-TYSIĘCY KORON BRUTTO .

---
Taki sobie drobny Pech .
ECH...!

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Gabrysiu z całym szacunkiem ale nie obrażaj blondynek
Zgłoś wpis
Oceń wpis: