Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karolina Sadowska Jan Janowski Agnieszka Agnieszka Milka ... Andrzej Pietruszka Artur Szczepanski Arkadiusz Parszewski Nikolai Stefani Sebastian Suski (3517 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
no wiec jak juz sie uporasz z tymi terminami i masz kody do altinn to na koncu wklepujesz numer odliczenia + text i kwote
post 3.3.7 10% standardfradrag i suma (przesuwasz przecinek o jeden w lewo)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
@ jasta zebys sie nie zesral w majtki. Nic nie trzeba stary capie. Co sie takiego stanie, ze nie zlozyl i zlozy pozniej?? Odpowiesz mi co sie stanie? Zabije go ktos? Nawet jesli ktos ma podatek do zaplaty i w terminie nie zaplaci, tylko np. za pol roku, to tez nic mu nie zrobia.
Norwegia to nie POlska stary capie, zeby siedziec i trzasc ze strachu gaciami tak jak ty. Norwegia jest krajem dla ludzi, a nie dla urzedasow tak jak Polska. W Norwegii mozna wszystko zalatwic, wyjasnic, doslac, poprawic BEZ ZADNEGO PROBEMU.
A jak ktos byl zahukany w PL to w Norwegii tez bedzie. Nalezy sie przyzwyczaic, ze Norge to nie Polska i przede wszystkim przestac sie bac i przestac sluchac i wierzyc w jakies mity, a takze nie stwarzac sztucznych problemow.
Nic sie nie stanie, nawet jak ten koles napisze do skattu e- mail, ze nie wiedzial ze ma sie rozliczyc i ze chce teraz naprawic ten blad. I nic mu nie zrobia, jeszcze podziekuja ze sam sie odezwal.
TYlko aby to zrobuc to trzeba nie byc toba Jasku zbukowy. Przestan straszyc ludzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:
@ jasta zebys sie nie zesral w majtki. Nic nie trzeba stary capie. Co sie takiego stanie, ze nie zlozyl i zlozy pozniej?? Odpowiesz mi co sie stanie? Zabije go ktos? Nawet jesli ktos ma podatek do zaplaty i w terminie nie zaplaci, tylko np. za pol roku, to tez nic mu nie zrobia.
Norwegia to nie POlska stary capie, zeby siedziec i trzasc ze strachu gaciami tak jak ty. Norwegia jest krajem dla ludzi, a nie dla urzedasow tak jak Polska. W Norwegii mozna wszystko zalatwic, wyjasnic, doslac, poprawic BEZ ZADNEGO PROBEMU.
A jak ktos byl zahukany w PL to w Norwegii tez bedzie. Nalezy sie przyzwyczaic, ze Norge to nie Polska i przede wszystkim przestac sie bac i przestac sluchac i wierzyc w jakies mity, a takze nie stwarzac sztucznych problemow.
Nic sie nie stanie, nawet jak ten koles napisze do skattu e- mail, ze nie wiedzial ze ma sie rozliczyc i ze chce teraz naprawic ten blad. I nic mu nie zrobia, jeszcze podziekuja ze sam sie odezwal.
TYlko aby to zrobuc to trzeba nie byc toba Jasku zbukowy. Przestan straszyc ludzi.

wow
siła spokoju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Hilton napisał:
Nawet jesli ktos ma podatek do zaplaty i w terminie nie zaplaci, tylko np. za pol roku, to tez nic mu nie zrobia.
jesli ma konto w norwegii i cos na nim bedzie to sami sobie sciagna jesli m ialby prace to pracodawca zostalby zobowiazany juz wczesniej na uiszczanie pewnych kwot celem uregulowania zaleglosci.... podatek to nie rachunek za prad ktory mozesz przeciagac miesiacami....

a co do mejla do skattu: zanim mu odpisza, to juz kolejny rok beda rozliczac.... najlepiej niestety osobiscie, albo zadzwonic!!! i wtedy po rozmowie wyslac mejla bo tak to numer sprawy zaginie w trakcie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
"no wiec jak juz sie uporasz z tymi terminami i masz kody do altinn to na koncu wklepujesz numer odliczenia + text i kwote
post 3.3.7 10% standardfradrag i suma (przesuwasz przecinek o jeden w lewo)"

Właśnie 2 dni temu rozliczyłem kolesia któremu "się przypomniało" że pracował w Norge latem 3 miesiące... nie miał pinów,nr.telefonu,konta w banku..nawet adresu w NO. Zamówione przeze mnie piny przysłali mu do Polski i dostałem się do jego strony Dodatkowo odliczyłem mu...diety - 106 dni to około 20 000 nok mniej do... opodatkowania(może)...myślisz Yatsek że mu to "przejdzie"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Łukasz Hamerla
(lukaschu)
Nowicjusz
jasta zachowujesz się jak forumowy prostak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Hilton napisał:

Norwegia to nie POlska stary capie, zeby siedziec i trzasc ze strachu gaciami tak jak ty.
Nalezy sie przyzwyczaic, ze Norge to nie Polska

wczoraj polskie TV z okazji wizyty króla Norwegii w Pomrocznej przedstawiło trochę polskim widzom ten dla nich egzotyczny kraj
i stwierdzili że
Norwegia to kraj w którym się nie zamyka domów na klucz
a przecież od paru lat zaczęli zamykać
od czasu jak tu tacy jedni przywieźli swoje zasady i wartości
nieprawdaż stara kozo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
'rachunek za prad ktory mozesz przeciagac miesiacami....'

z tym przeciaganiem to mialem przeboje,choc nie ze swojej winy,
ale fakt taki ze po miesiacu po terminie przyszedl rachunek z f.windykacyjnej o 300nok wiekszy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
kryss napisał:
'rachunek za prad ktory mozesz przeciagac miesiacami....'

z tym przeciaganiem to mialem przeboje,choc nie ze swojej winy,
ale fakt taki ze po miesiacu po terminie przyszedl rachunek z f.windykacyjnej o 300nok wiekszy.

ja tez mialem kiedys przygody... pol roku trwalo zanim anulowali fakture... ale nawet i po pol roku dorzucali tylko po jakies 500nok i ostrzegali ze bedzie juz tung salær a pozniej sprawa w sadzie... yhm.. pol roku... z 5k nok z odsetkami i oplata dla lindorfa mialo by niby byc okolo 8 po 6 miesiacach... sprawa pozniej sie wyjasnila i nic nie plaicilem... ale jak widac nic sie nie dzieje nawet jesli bym nie zaplacil w terminie...

skatt natomiast wcale sie nie pie**oli w tancu i masz termin, pozniej drugi i juz... the end... whodzi komornik i daje swoj termin ostateczny z grozba zajecia wyplaty itd...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Cezary Set
(Qertus)
Wiking
Proszę o podpowiedź jak rozliczyć się elektronicznie na www.skatteetaten.no od czego zacząć, w którą zakładkę mam wejść . Mam status pendlera oraz drugą klasę podatkową. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok