Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Enat X. Mariusz0o (2085 niezalogowanych)
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
blanko napisał:

a czy to takie trudne do zajarzenia ,że nas to g...obchodzi więc swoją dupę marynę ściśnij i sobie poszukaj jak każdy

jeżeli g... Cię to obchodzi to po co wciskasz tu swoje mądrości? Forum służy głównie do pomocy a ja szukam pomocy, opinii na temat a nie prymitywnego mądrowania się i wywyższania się. Jeśli znasz warunki i chcesz pomóc to pisz na temat a nie kurde bez sensu. A jeśli masz się już za "norweszkę" czy "norwega", posiadasz mądrości, których nie chcesz sprzedać tym "wieśniakom" z Polski to daj sobie spokój. Nie potrzebuję żebyś mi czegoś szukała, pytam o realia bo ja tam póki co nie siedzę! Czy Polak Polakowi zawsze musi być takim durniem za granicą? Macie jakieś kompleksy czy co???

no proszę taki cwany jesteś napisałyśmy ci co i jak to z gębą skaczesz pokaż mi jeszcze miejsce gdzie jest napisane że forum służy ci pomocą i będzie git
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
blanko napisał:... Forum służy głównie do pomocy a ja szukam pomocy, opinii na temat a nie prymitywnego mądrowania się i wywyższania się. Jeśli znasz warunki i chcesz pomóc to pisz na temat a nie kurde bez sensu. A jeśli masz się już za "norweszkę" czy "norwega", posiadasz mądrości, których nie chcesz sprzedać tym "wieśniakom" z Polski to daj sobie spokój. Nie potrzebuję żebyś mi czegoś szukała, pytam o realia bo ja tam póki co nie siedzę! Czy Polak Polakowi zawsze musi być takim durniem za granicą? Macie jakieś kompleksy czy co???
JESTEŚ W WIELKIM BŁĘDZIE ...
To forum nie SŁUŻY do Pomocy ... ani głównie ani Pośrednio ... !!! .
---
Tobie pomyliły się pojęcia ... Może ... Portal Moja Norwegia Służy do Informowania li tylko o tym czy innym , związanym z Norwegią . Pomóc to jedynie Może sobie Sam zainteresowany , korzystając z takich czy też innych informacji .
---
Natomiast... TO ...FORUM ...MOJA NORWEGIA na którym teraz obecnie jesteśmy , jest / nie mylić z Portalem / to jedynie miejsce dla ludzi , którzy interesują się Norge i mają sobie samym , coś tam do wspólnego powiedzenia / zakomunikowania ...
A i nawet nabluzgania sobie nawzajem , jak mają taką potrzebę .
FORUM to nie jest żadną instytucją , a już w szczególności z nakazem udzielania Informacji .
---
Ty chyba byłeś wychowywany w rodzinie , której wszystko się należało z racji przynależenia do Partii . I to w tobie jako nawyk pozostało .
---
Tylko i wyłącznie Naszą dobrą wolą jest to , że Niektórzy z Nas , z nudów siedzą na necie i szukają Informacji Przekazując , lub nie , dalej ...
---
Ja nie siedzę Tu na Forum , Bo MUSZĘ UDZIELAĆ INFORMACJI INNYM , jestem tu , bo chcę sobie trochę popisać z innymi którzy są w Norge .
---
A to , że dla własnej satysfakcji , zapodam nieraz Info , to tylko MOJA DOBRA WOLA ...
---
Jaki widzisz problem , by w dobie Internetu siąść w Polsce przed ekranem i klawiaturą i szukać Info o Norge i samemu przekazywać innym Swoją Wiedzę ...!??? .
---
DLACZEGO KAŻDY POLAK BĘDĄCY W JESZCZE W KRAJU ...ŻEBRA ... JAK ...rumun lub cygan .
---
Skoro macie możliwość dostępu do M.N. to i macie również dostęp do tego co i My ....
Dotyczy to oczywiście wiadomości O wszystkim co z Norge .
---
Kompleksy jak na razie , masz sam i Nam tu je uzewnętrzniasz , pomimo naszej widocznej niechęci .!!! .
---
W realu rzekłbym tobie wulgarnie ... SPADAJ- ... a tu również Piszę to samo ... czy to takie trudne do załapania .
---
Nie bądź Nachalny i nie wciskaj się tam gdzieś niepożądany .
To jest Nasz Dom ... a ty jesteś jedynie jego Gościem ...
Dlatego zachowuj się jak na gościa przystało .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
gabriel napisał:
[b]
Ty chyba byłeś wychowywany w rodzinie , której wszystko się należało z racji przynależenia do Partii . I to w tobie jako nawyk pozostało .
To jest Nasz Dom ... a ty jesteś jedynie jego Gościem ...
Dlatego zachowuj się jak na gościa przystało .

Ryj krótko od mojej rodziny bo gówno o niej wiesz. Ja twojej rodziny nie mieszam. To jest twój Dom? Burak ciężki jesteś! Już takich słyszałem w Anglii, Anglia też była ich domem Najpierw całe życie głosowali na komunistów, doprowadzili kraj do ruiny a teraz na niego plują! Jeżeli forum nie służy dla Ciebie jako pomoc a wyżycie się na innych to idź i się wypróżnij gdzie indziej. Nie potrzebuję Twojej pomocy i gówno mnie obchodzi Twoje zdanie. Nie chcesz, nie pomagaj! Zgłaszam się do ludzi dobrej woli, nie narzucam się, kompleksów nie posiadam w przeciwieństwie do Ciebie "norwegu"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
Izzy napisał:

no proszę taki cwany jesteś napisałyśmy ci co i jak to z gębą skaczesz pokaż mi jeszcze miejsce gdzie jest napisane że forum służy ci pomocą i będzie git

Ty mi napisałaś że mogę sobie wynająć za 22 000 na mc 60 m. To Twoje co i jak było czystą ironią na samym wstępie. Ja nie pytałem o ceny a o język. I nie skaczę z gębą, piszę prawdę jak jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
blanko napisał:
Czy bez problemu można wynająć mieszkanie lub dom u Norwegów znając tylko język angielski? ... znajomi mówili mi, że Norwedzy są niechętni wynajmować jeśli nie zna się norweskiego. ...I czy można wynająć/zaklepać mieszkanie jeszcze siedząc w Polsce np. przez internet - mail? Lokum jest obecnie ciezko wynajac nawet jak sie jest w Norwegii. Chetnych do wynajmu jest obecnie wiecej niz mieszkn pod wynajm. Szanse na wynajm z Polski moze i masz, ale slabe (a nawet bardzo), jako ze nie masz stalej pracy.

blanko napisał:
Forum służy głównie do pomocy a ja szukam pomocy,Tu cie zmartwie, forum nie sluzy do pomocy, lecz jest forum dyskusyjnym. Zawsze mozna sie o pomoc spytac, ale nie mozna zakladac, ze sie ja dostanie.

blanko napisał:
Najpierw całe życie głosowali na komunistów, doprowadzili kraj do ruiny a teraz na niego plują!Ty moze juz tych czasow nie pamietasz, ale byl okres w historii Polski, w ktorym jedyna istniejaca partia polityczna byla partia komunistyczna. I czy na nia glosowales czy nie, to bylo to kompletnie bez znaczenia - efekt byl ten sam. I kazdy co chcial miec prace, to nalezal do partii. Nawet bedac studentem, zeby moc wyjechac na roboty (szumnie zwane praktykami) do DDR czy innego badziewia, trzeba bylo nalezec do Mlodzezowej Partii Pracy czy jakto tam to sie wtedy nazywalo - tylko teraz to nikt niby tego nie pamieta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
Mój ulubieniec gabryś sam siebie mianował reprezentantem wszystkich bywalców tego forum z wyjątkiem osoby z którą się awanturuje. Najs ziom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Elise napisała

I kazdy co chcial miec prace, to nalezal do partii

....to ile ta partia miała członków
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
retier1 napisał:
Elise napisała

Caly kraj, zapytaj tatusia.

Poprawka, moj dziadek nie nalezal. Jako stary czlonek AK byl jak to powiem zbanowany. Ale pracy tez raczej nie mial.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
mariusz mariusz
(mariuszmariusz)
Stały Bywalec
pytasz to odpowiadam : szanse wynajmu z Polski to tak ok. 1 %
umowe mozesz podpisac po angielsku bez problemu bo 99 % Norwegow mowi w tym jezyku, ale czy sie zgodza wynajac to inna bajka
przy wyjanmie to jak przy kupnie mieszkania : visning, czyli kasting na lokatora
Norweg chce byc pewny ze co miesiac kasa bedzie na jego koncie, nie zdemolujesz mu chaty i nie bedzie cie musial scigac
czyli pewnie najpierw wybierze swojego ziomala

ale nie jest to oczywiscie nie mozliwe bo ludzie tutaj wynajmuja domy lub mieszkania

jednak jak mu powiesz ze dzwonisz z Polski , nie masz pracy ni chcesz podpisac umowe wynajmu to raczej delikatnie mowiac bedzie zdziwiony

a o cenach wynajmu to lepiej nie mowic

powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Elise napisał:
retier1 napisał:
Elise napisała

Caly kraj, zapytaj tatusia.

Poprawka, moj dziadek nie nalezal. Jako stary czlonek AK byl jak to powiem zbanowany. Ale pracy tez raczej nie mial.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok