Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wynajem - Norwegia

Czytali temat:
Enat X. Mariusz0o (2084 niezalogowanych)
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
Witam.

Czy bez problemu można wynająć mieszkanie lub dom u Norwegów znając tylko język angielski? Rok temu jak pracowałem w Norwegii to znajomi mówili mi, że Norwedzy są niechętni wynajmować jeśli nie zna się norweskiego. U kogo wynajęliście swoje pierwsze lokum przyjeżdżając do Norwegii? Jeśli można spytać oczywiście I czy można wynająć/zaklepać mieszkanie jeszcze siedząc w Polsce np. przez internet - mail?

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
można wszystko można ostatnio widziałam fajną ofertę za 22 000 na mc 60 m
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Izzy napisał:
można wszystko można ostatnio widziałam fajną ofertę za 22 000 na mc 60 mI to jest fajne!!!

Niech wiedza, ze praca w Norwegii
wiaze sie z WYDATKAMI!!!

A nie jak ostatnie chamy chcieliby wszystko na tacy
"za darmoche".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Malgorzata .
(Gos_iaq)
Nowicjusz
Jasne ze mozna nie sluchaj durnych komentarzy, ale dobrze miec juz prace przyjezdzajac do Norwegii wtedy wlasciciel bedzie pewien ze mu zaplacisz, sam kontrakt mozna podpisac po angielsku, takze szukaj polecam finn.no
pozdrawiam
Gosia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Gos_iaq napisał:Jasne ze mozna nie sluchaj durnych komentarzy, ale dobrze miec juz prace przyjezdzajac do Norwegii wtedy wlasciciel bedzie pewien ze mu zaplacisz, sam kontrakt mozna podpisac po angielsku, takze szukaj polecam finn.no
pozdrawiam
Gosia

ODEZWAŁA się Ta ... co przez tego >Finna<... taki POKÓJ ... MIESZKANIE ...Sama znalazła ....!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
beauty napisał:
Izzy napisał:
można wszystko można ostatnio widziałam fajną ofertę za 22 000 na mc 60 mI to jest fajne!!!

Niech wiedza, ze praca w Norwegii
wiaze sie z WYDATKAMI!!!

A nie jak ostatnie chamy chcieliby wszystko na tacy
"za darmoche".

masz jakieś kompleksy biednego polaka? Nie pytałem o cenę a o zachowania/opinie norwegów!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
Gos_iaq napisał:
Jasne ze mozna nie sluchaj durnych komentarzy, ale dobrze miec juz prace przyjezdzajac do Norwegii wtedy wlasciciel bedzie pewien ze mu zaplacisz, sam kontrakt mozna podpisac po angielsku, takze szukaj polecam finn.no
pozdrawiam
Gosia

Dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Z zagranicy może być ciężko- tak mi się wydaje.

Oni chcą sobie zobaczyć potencjalnych klientów i na takie spotkania przychodzą spore ilości ludzi. Jedynie na wypizdowie, gdzie niewiele jest ofert pracy bedzie naprawdę łatwo coś wynająć.

No że nie wspomnę już o tych ich depozytach ( zazwyczaj 2-3miesieczny czynsz), więc jesli nie masz ( w przypadku Oslo i okolic) okolo 10tys zł na koncie to nie ma co się porywac z motyką,...

Ale możesz np spróbować wynajać pokój - wychodzi dużo taniej i na początek jest to jakaś pozycja z której można startować "wyżej".

tu masz link do ogloszen w/s pokoi

www.finn.no/finn/realestate/lettings/hyb...amp;PROPERTY_TYPE=17

życzę powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
Jasna napisał:
Z zagranicy może być ciężko- tak mi się wydaje.

Oni chcą sobie zobaczyć potencjalnych klientów i na takie spotkania przychodzą spore ilości ludzi. Jedynie na wypizdowie, gdzie niewiele jest ofert pracy bedzie naprawdę łatwo coś wynająć.

No że nie wspomnę już o tych ich depozytach ( zazwyczaj 2-3miesieczny czynsz), więc jesli nie masz ( w przypadku Oslo i okolic) okolo 10tys zł na koncie to nie ma co się porywac z motyką,...

Ale możesz np spróbować wynajać pokój - wychodzi dużo taniej i na początek jest to jakaś pozycja z której można startować "wyżej".

tu masz link do ogloszen w/s pokoi

www.finn.no/finn/realestate/lettings/hyb...amp;PROPERTY_TYPE=17

życzę powodzenia

ok, dzięki. A jak to jest z tym wynajmem np. pokoju, jest jakaś tam podana cena i czy to jest raczej za osobę czy za pokój i nieważne ile osób będzie mieszkało? Bo w Polsce liczone jest raczej od osoby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Aisab)
Początkujący
zazwyczaj wszystko jest ujęte w samym ogłoszeniu, jeśli chodzi o pokój to w większości 1-2 osoby max.
Przyznaję, że bycie Polakiem nie pomaga w znalezieniu mieszkania, ale nie jest to niewykonalne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok