Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post
Magdalena W.....
(Madziaa)
Wiking
witam.
Podatek wezmą ci jak bys chciał wziasc feriepenger np.w grudniu za biezacy rok.W nowym roku mozesz brac w dowolnym czasie,to tylko kwestia dogadania z pracodawca.
pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Mariusz Rudnicki
(mariann)
Wiking
witam kolego , troche piszesz nie prawde bo ja od 2 lat biore feriepenge w styczniu i nie płace nic więcej podatkui zastanawiam się dlaczego ty zapłaciłeś 50%???? coś tu nie gra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Mariusz Rudnicki
(mariann)
Wiking
sorki nie doczytałem wszystkiego. tak jak koleżanka napisała możesz brac feriepenge w dowolnym czasie od stycznia do maja bo w czerwcu samo ci przyjdzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Aneta W
(biala2000)
Wiking
Witaj! z tego,co mi wiadomo,feriepenger wypłacane są w miesiącu czerwcu,gdyż tylko w tym miesiącu nie płaci się podatku od nich ,jeżeli chcesz pobrać pieniądze w innym terminie naliczą ci podatek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Dariusz Bruhnke
(Darolila)
Wiking
WITAM MAM PYTANKO ,MÓJ SZEF TWIERDZI ZE FERIE PENGE NAM SIE NIE NALEŻNA GDYŻ NASZA FABRYKA JEST TYLKO FILJA ,DZIWNE DLA NAS GDYZ PLACIMY PODATKI W NORWEGI I MYSLE ZE NAM SIE NALEZY ,CZY KTOS POMOZE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wudora)
Wiking
witam!
podajesz za malo informacji. generalnie jesli masz kotrakt norweski i placisz pod. w n. to wszystko jest jasne.moj 1-wszy pracodawca tez nie chcial mi wyplacic,ale wystarczy sms,ze jesli nie zaplaci to kieruje sprawe do forliksradet i pieniadze wplynely w ciagu 2 dni.a instytucja to arbeidstilsynet czuli inspekcja pracy.tel.81548222 w piatki od 9 do 14 po polsku. e:mail svartjenesten@arbeidstilsynet.no mozesz pisac po polsku
pzdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Dariusz Bruhnke
(Darolila)
Wiking
dzieki .pozro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
radoslaw grzegorzak
(radoslaw1980)
Wiking
nie prawda, ja wzialem ferie penger w styczniu i dostalem calosc, zabiora podatek tylko wtedy gry chcesz te pieniadze w danym roku,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Aneta W
(biala2000)
Wiking
Inspekcja Pracy (Arbeidstilsynet). W razie bankructwa pracodawcy powinieneś
jak najszybciej skontaktować się z syndykiem masy upadłościowej lub z
Państwową Inspekcją Pracy (Arbeidstilsynet) w celu uzyskania bliższych informacji.
Jeśli masz problemy z otrzymaniem wynagrodzenia i świadczenia urlopowego we
właściwym czasie, możesz skontaktować się z Państwową Inspekcją Pracy
(Arbeidstilsynet), który poinformuje Cię, jakie kroki powinieneś przedsięwziąć.
Możesz też szukać pomocy u adwokata. Państwowy fundusz gwarancji wynagrodzeń
zaspokaja roszczenia jedynie w wypadku bankructwa pracodawcy.
Współudział pracownika w przestrzeganiu Kodeksu Pracy (arbeidsmiljøloven)
Państwowa Inspekcja Pracy odpowiada po polsku
Masz prawo do takich samych warunków pracy i płacy, jakie mają norwescy pracownicy.
Zadzwoń do Państwowej Inspekcji Pracy (Arbeidstilsynet) Tlf. 815 48 222 (następnie wybierz cyfrę 1). Podaj hasło POLSKI po otrzymaniu odpowiedzi. Infolinia czynna jest w piątki od 09.00 do 14.00.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
hej wlasciwie to ani TY szakal ani Michas nie macie do konca racji. ferie penger sa zwiazane z podatkiem. gdy odbierasz je w tym samym roku w ktorym je zarobiles to zostanie potracony podatek, jezeli rok kalendarzowy sie skonczy to zostaja wyplacone w calosci nie potracajac podatku. wyplata ferie penger jest w czerwcu ale oczywiscie mozna z pracodawca ustalic inny termin. pozdrawiam wszystkich monolit
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok