Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Vikar - prawa i obowiazki - Norwegia

27 Postów
Lukas ..
(luknck)
Wiking
Witam

Jesli ktos wie cos wiecej na ten temat to prosze piszcie. Pracuje jako Vikar od listopada 2011. Umowe mam z firma posredniczaca Bjørgfjell, ktora wyplaca mi pensje co dwa tygodnie. Umowe mam przedluzana co dwa miesiace. Zastanawiam sie czy bede mial prawo do zasilku np jesli mnie zwolnia w listopadzie 2012 ? czy lepiej starac sie o kontrakt w firmie w w ktorej pracuje bo pracy to tu nie brakuje a ja zastepuje pracownika ktory prawdopodobnie juz tu nie wroci.

Czy mam prawo do platnych swiat? czy bede mogl sie starac io zasilek po przepracowanym roku?
i czy nalezy mi sie feripenger za 2011 skoro pracuje jako vikar?

z gory dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
wszystko ci się należy ...zasiłek i cała reszta ( choć przypuszczam że za święta ci nie zapłaci bo pośredniaki nie chcą tego robić ) . masz okazję przejść bezpośrednio to nad czym się tu zastanawiać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ja bym to ujął że pracujesz jako troll a nie vikar

słowo vikar czyli zastępca itd. ,,,

nic tu nie ma do rzeczy

jakaś zjeba//na firma co spisuje umowy c 2 miesiące ??

jeśli jesteś na vikariacie to od razu powinieneś otrzymać informację na jaki okres masz pracować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Lukas ..
(luknck)
Wiking
Spokojnie powiatowy myślicielu umowę to ja mam na pół roku z pośredniakiem, a co dwa miesiace mam info z firmy ze bede pracował kolejne dwa. U papierach mam napisane Vikar, pytam bo pracowałem w kilku firmach, a z Vikarem spotykam sie poraz pierwszy.
Andre ved mark dzięki za konkretna odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok