Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Yvonne Av (3305 niezalogowanych)
810 Postów
Maniak
AgaN napisał:
DLACZEGO ODRAZU OBLUDNII??? Myslisz ze nie ma ludzi ktorzy chca normalnie zyc, nie mataczyc, nie oszukiwac, nie dorabiac sie tylko realizowac swoje pasje?? czy mierzyrz ludzi swoja miara...??
przykre

Jezu Swiety i Matko Boska!!!

Pisalam wyraznie:
No to jestes co najmniej jednym z 35 milionow Polakow,
5 milionow Norwegow, no i co najmnie 5 MILIARDOW ludzi NA ZIEMI

Czy to jest malo zrozumiale?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
beauty napisał:
Purii_id napisał:
Chce po prostu normalnie życ
No to jestes co najmniej jednym z 35 milionow Polakow,
5 milionow Norwegow, no i co najmnie 5 MILIARDOW ludzi NA ZIEMI.

Dlaczego ludzie sa TAK OBLUDNI??????????????????????

Normalnie żyć to dla mnie NIE KOMBINOWAC jak robi duza część tych 35 milionów Polaków; Nie oszukiwać, nie łamać prawa...

Do obłudy tutaj daleko.

A co do Twojego pytania, oczywiście wybieram odpowiedż "B". Tak konkretnie i bez lania wody.

Jestem w stanie płacic wysokie podatki i poświecać sie dla kraju, który bedzie w stanie odwdzięczyć sie za moje "usługi" z nawiązką.

Nie muszę/ nie chcę sie "dorabiać". Cieszyć się życiem można również bez uciułanych pieniążków
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Purii_id napisał:
[quote]beauty napisał:
A co do Twojego pytania,
oczywiście wybieram odpowiedż "B". Tak konkretnie i bez lania wody.

Brawo, brawo!!!

Przechodzi Pan do drugiego etapu!!!

Musisz teraz "przebic" oferte tego bezrobotnego,
ktory siedzi w Norwegii juz teraz i na razie liczy na siebie samego
czy "znajomych", powiedzmy sobie wprost
na "sprawiedliwosc spoleczna".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
"Sprawiedliwość społeczna"-> nie bardzo rozumiem co chcesz powiedzieć, szczególnie w kontekście owego bezrobotnego, o którym piszesz.

Tak czy inaczej, pracując już w Norwegii zakładam, iż będę starał się przystosować się do życia w norweskiej społeczności, przyjmując jej kulturę, obyczaje i zachowania.
Myślę też, że nie stawie się na norweskiej ziemi bez wcześniejszej propozycji pracy, a jeśli już miałoby to nastąpić to na zasadzie wwoofingu, czyli wolontariatu na norweskich farmach w zamian za wyżywienie, noclegi i naukę ekologicznego chowu zwierząt i uprawy roślin.

Jeśli (opcja alternatywna wielu polaków) zamknę się wśród polskiej społeczności, powielając ich oczekiwania wobec kraju, zajmę się fuszerką (bądz niekoniecznie) i odkładnaniem pieniędzy na budowe domu w Polsce...to wiadomo, na pomoc Norwegii liczyć nie będę, wszak nawet nie myślę o niej jak o domu.

Kazdy ma swoje podejscie do emigracji. Ja po prostu chce zmienic kraj, w ktorym przyszło mi żyć. Z Polską niestety nie chce być juz związany.

Mieszkałem już kilka lat na południu Europy. Po powrocie nie chciało mi się wierzyc, że z takim negatywnym podejściem jakie ma Polak do Polaka można w ogóle zdrowo funkcjonować.

Mam tylko cichą nadzieje, iż w polacy przybywający do Norwegii nabieraja trochu "norweskiej ogłady" a ich surowe twarze usmiechają się częsciej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Purii_id napisał:
czyli wolontariatu
Sprytne, sprytne!

Czyli droga "po trupach", bo skoro ktos
ma "darmowego niewolnika"
to juz nie musi oplacac pracownika!!!

To jest wlasnie klasyczne "wpychanie " sie na rynek pracy
za wszelka cene bez skrupolow!

Ale BRAWO za BEZWZGLEDNOSC!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Właśnie od takich osób uciekam. Na przyszłość życzę otwartości na świat i na drugiego człowieka.

Dorzucę tylko link dla "darmowych niewolników" . Jakby ktoś kochał Naturę i Zwierzaki:

www.wwoof.org/

Ale to chyba nie to forum.

Przyjmuje brawa za "bezwzglednosc", a Tobie składam ukłon za tak wielką ignorancje .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Puridd no chyba nie bedziesz rezygnowal z rozmow na forum przez jedna osobe...Ale taka praca jako wolontariusz jest super...moj maz tak pracowal nawet zalapal sie w Afryce a jego corka tak spedzila cudowne miesiace w Australii i Nowej Zelandii...i nazbierala na podroz po Azji bo czasem placili...fakt trzeba sie napracowac za kat do spania i troche jedzenia ale jaka frajda przy tym zwiedzac

Zycze wytrwalosci i powodzenia...a moze Nowa Zelandia tam latwo o prace na farmie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
norweski norwesk i norweski... nie jestes archotektem czy informatykiem zeby pozwolic sobie na komfort angielskiego w pracy...

a inzynierowie to tutaj:
www.manpower.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
AgaN napisał:
fakt trzeba sie napracowac za kat do spania i troche jedzenia
ale jaka frajda przy tym zwiedzac

Aga a wiesz, ze Ty masz dobry pomysl,
to jest DOBRA, WSPANIALA recepta na widmo
"polskiej emerytury" w wieku 67 lat!!!

Tak wiec Rodacy na wolontariat!!!

Niech "orkiestr gra".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Yatsek napisał:
norweski norwesk i norweski... nie jestes archotektem czy informatykiem zeby pozwolic sobie na komfort angielskiego w pracy...

a inzynierowie to tutaj:
www.manpower.no

Dzięki! Właśnie tak myślałem. Biorę się za siebie Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok