Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Przemyslaw Piskorz Piotr Barszcz Kołodziej fandrigar (3153 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Patero86 napisał:
Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedzi...Za nim sie wybiore musze znac wszystkie za i przeciw.
Do ziomka od sosen i swierkow papiery mam na spawanie gazowe typowo hydrauliczne,na rusztowania mam polskie uprawnienia i to chyba jest normalne bo jeszcze w norwegi to nigdy nie bylem...ale 46 c jest potrzebne.W takim razie wszyscy co w norwegii sa to fachowcy pelna geba i odrazu wszystkie papiery mieli i jezyk w polsce w podstawowce sie uczyliheheheh
Nie ktorym to sie w glowach juz popier...,ale tutaj jest podobnie.Ludzie ktorych tu poznalem to moze 15/100 fachowcy,reszta barany bez szkoly i co najlepsze bez jezyka ale kazdy ma sie za fachowca i opowiada te same bajkiPowrot do polski bedzie chyba najlepszym wyjsciem

Pisałeś powyżej , że Polak Rodakowi Wilkiem , a Sam właśnie Tak się zachowujesz i skaczesz do Każdego z Nas z PAZURAMI ...
---
Brak logiki w twoim postępowaniu .
---
A BIEŻ I PRZYJEŻDŻAJ TUTAJ SZUKAĆ PRACY ...! , przecież nikt tobie z Nas nie zabrania ...
---
My jedynie piszemy jakie są realia ...
---
W Norge od zawsze trzeba było mieć uprawnienia Norweskie do pracy ... a uprawnienia europejskie lub polskie jedynie dawały możliwość rozmowy o pracy jako takiej .
---
NORGE NIE NALEŻY DO UNII ...!!! i rządzi się własnymi prawami , co do uprawnień związanych z pracą ...
---
SAMI NORWEDZY ...ŚMIEJĄ SIĘ Z PRAWA ...IŻ NAWET NA UŻYWANIE MŁOTKA W PRACY , TRZEBA MIEĆ UPRAWNIENIA ...
---
co zaś do tego Rusztowania .... proszę bardzo , oto jedna z wielu stron polskich z takim kursem .

---
Kurs- monter / montażysta rusztowań PARAGRAF 13/46C
serdecznie zapraszamy
Kurs montera rusztowań
PARAGRAF 13 / 46C
Uprawnienia norweskie

Uprawnienia norweskie
MEGA PROMOCJA - 2 900,00 zł
---
a to cała strona
www.jobtransfer.com.pl/
I tak jest ze wszystkimi uprawnieniami , dotyczącymi Legalnej Pracy w Norge ...!!! .
---
NIE MASZ NORWESKICH UPRAWNIEŃ ... PRACUJESZ ZA NAJNIŻSZĄ DOPUSZCZALNĄ STAWKĘ , JEDYNIE JAKO POMOCNIK ... I tyle ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Patero86 napisał:
Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedzi...Za nim sie wybiore musze znac wszystkie za i przeciw.
Do ziomka od sosen i swierkow papiery mam na spawanie gazowe typowo hydrauliczne,na rusztowania mam polskie uprawnienia i to chyba jest normalne bo jeszcze w norwegi to nigdy nie bylem...ale 46 c jest potrzebne.W takim razie wszyscy co w norwegii sa to fachowcy pelna geba i odrazu wszystkie papiery mieli i jezyk w polsce w podstawowce sie uczyliheheheh
Nie ktorym to sie w glowach juz popier...,ale tutaj jest podobnie.Ludzie ktorych tu poznalem to moze 15/100 fachowcy,reszta barany bez szkoly i co najlepsze bez jezyka ale kazdy ma sie za fachowca i opowiada te same bajkiPowrot do polski bedzie chyba najlepszym wyjsciem

No nie tylko w Norwegii bez uprawnień ani rusz. Nie wiem jak sobie wyobrażasz rekrutacje do nowej pracy, ale jest tak że tu chcą ludzi z językiem norweskim, znając tylko angielski twoje szanse maleją drastycznie choć jest szansa na prace dla fachowców.
Pierwsze co to doświadczenie i upr. aktualne (sorry ale spawanie gazowe to już bardzo mało popularne i teraz TIG praktycznie wszędzie jest stosowany) to otwiera drogę na rozmowę kwalifikacyjną i jakiś test/okres próbny ........... no i wtedy wychodzi czy jesteś fachowiec. nie spełniając warunków o których wcześniej pisałem masz jedynie szanse na prace ze szwagrem albo u jakieś wyzyskiwacza na czarno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Patero86 napisał:

jak my przyjezdzalismy to bylo inaczej... teraz najechalo luda z calej europy... grecy, polacy z londynu i tak dalej.... dlatego poprzeczka sie podniosla.... a co do spawania - na budynkach spawaja elektrycznie raczej.. gazami to w industri... dla Ciebie bez jezyka najlpeszym rozwiazaniem bedzie Adecco albo jakis inny bemanning... ale tam 160 max mozesz liczyc .... taka jest prawda...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Patryk Kizling
(Patero86)
Wiking
Witam
Sie nie nerwujcie tak bo nie ma sensu.Widac z tego co piszecie to wszedzie dobrze gdzie nas nie maznajomy sklada meble gdzies pod oslo i sie wychwalal ze tak bogato sie zyje no ale moze tez przesadzil.Sytuacja z uprawnieniami i z jezykiem nie tylko tam jest taka.tutaj tez nie chca brac pod uwage polskich uprawnien,chyba ze wyjatki,z jezykiem oczywiscie to samo tyle ze tutaj urzedowy to francuski,narodowy nederlandzki,dutch i jeszcze jakies mieszane slogany,ale po angielsku sie dogadasz.Lecz jak robisz robote dobrze i pracowity jestes a nie obibok to masz prace...
Mowicie ze na start 160 nok to jest malo????wiec bardzo drogo tam????nie orientuje tylko z tego co z ogloszen agencji widze to mi sie wydawalo ze to dobrze skoro tak luidzie tam lgna...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jak zwykle piszesz bzdury gabriel

nie wiem co wg. ciebie znaczy mieć uprawnienia norweskie /?

a mieć uprawnienia np. polskie , szwedzkie , itd.itd. ...

wiesz co nie wypowiadaj się na ten temat bo nie wiesz nic

dużo napisałeś (powinieneś pisać bajki dla dzieci )

bo to jak na razie najlepiej ci wychodzi

jak zwykle piszesz o wszystkim i o niczym

nie wiem kto czyta te twoje farmazony ale jeśli grono czytających jest duże to może załóż swój prywatny blog i pisz tam te swoje wypociny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
Joseph napisał:
Patero86 napisał:
Witam wszystkich forumowiczow.mam pytanko a mianowicie;Jestem hydraulikiem z duzym doswiadczeniem budowlanym,posiadam upr.spawacza,montera rusztowan,gazowe itp.Doswiadczenie w pracy na wysokosci na rusztowaniach(renowacje itp)remonty i wykonczenia oraz tynki maszynowe.w kazdej profesji czuje sie mocny.Czy z takim doswiadczeniem mam szanse na znalezienie dobrej pracy w norwegii????aktualnie pracuje w belgii jako hydraulik ale ten kraj mnie przytlacza.juz dosc mamZ gory dziekuje.pozdrowionka.kont: patryk.kizling@wp.pl

upr. spawacza, ale na co elektrodę sosnową czy świerkową?

jeśli masz uprawnienia spawacza to doskonale powinieneś wiedzieć o czasach obwiązywania certyfikatu i ważności uprawnień. ... bez ważnego certyfikatu nie masz uprawnień
co do czucia sie mocnym cóż..... robisz próbę np. na rurce 2 cale HL045 lewa, prawa ręka i wtedy dopiero wiadomo czy jesteś mocny bo takich "spawaczy" filozofów to od uja jest.

na montera rusztowań trzeba mieć też papiery np. paragraf 46 C z tego pamiętam.

dla niewtajemniczonych :"na rurce 2 cale HL045 lewa, prawa ręka" to oznacza rurę o średnicy około 5 cm.nachyloną pod kątem 45 stopni.jest to najbardziej trudna pozycja spawalnicza !!mając uprawnienia na spawanie w tej pozycjii ma się atomatycznie uprawnienia na wszystkie inne...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Patryk Kizling
(Patero86)
Wiking
no chociaz jedne pozytywne slowa;^)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Patero86 napisał:
Witam
Sie nie nerwujcie tak bo nie ma sensu.Widac z tego co piszecie to wszedzie dobrze gdzie nas nie maznajomy sklada meble gdzies pod oslo i sie wychwalal ze tak bogato sie zyje no ale moze tez przesadzil.Sytuacja z uprawnieniami i z jezykiem nie tylko tam jest taka.tutaj tez nie chca brac pod uwage polskich uprawnien,chyba ze wyjatki,z jezykiem oczywiscie to samo tyle ze tutaj urzedowy to francuski,narodowy nederlandzki,dutch i jeszcze jakies mieszane slogany,ale po angielsku sie dogadasz.Lecz jak robisz robote dobrze i pracowity jestes a nie obibok to masz prace...
Mowicie ze na start 160 nok to jest malo????wiec bardzo drogo tam????nie orientuje tylko z tego co z ogloszen agencji widze to mi sie wydawalo ze to dobrze skoro tak luidzie tam lgna...

to jest Norwegia!!!! oni maja rope... chcesz pracowac w norwegii i zarabiac prawdziwa kase jako hydraulik - ucz sie norweskiego!!!! chcesz byc sobie hydraulikiem - chcesz miec 160nok i marudzic ze drogo tutaj to przyjezdzaj...

mnie po prawie 5 latach - 20k na miesiac raczej by starczylo hmmm tak na styk.... bez zadnych oszczednosci i raczej tak oszczednie... yhm.... czy drogo???? jakbym przeliczal na PLNy to pewie bym zwariowal...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Patryk Kizling
(Patero86)
Wiking
qantan o jaka metode spawania tu chodzi????jezeli mowa o spaqwaniu gazowym rur (tlen i acetylen)z innym sie nie sptkalem na rurach to taki spaw to mozna fujara wykonac;trudny spaw to jest gdzies w kanale ze ledwo co tam wlazles i prawie ruszac sie nie mozesz a przez lusterko muwsisz spawac badz okienko;nike wiiem jak ta hydraulika wyglada w norwe ale nie moze byc zupelnie inna.moze byc gorsza lub lepsza,latwiejsza badz trudniejsza.tyle
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
Patero86 ja nie widziałem żeby tu hydraulik spawał rury acetylenem .mi ,dla Joseph-a i Gabriela chodziło i metody MIG,NAG,TIG.a do powiatowego to czy słyszałeś coś o takim kwitku FAGBREV??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok