Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dośw.hydraulik bez języków obcych czy ma szansę??? - Norwegia

Czytali temat:
michal Wu (2417 niezalogowanych)
11 Postów
lena p.
(atoja09)
Wiking
Witam!
Na dniach mąż stracił pracę w PL.,ale może to i lepiej.Praca od dawna nie przynosiła mu statysfakciji.Mąż ma duże doswiadczenie w zawodzie.Nie było awarii,z której sobie nie poradził.Szczególnie lubi wykonywać nowe instalacji,często sam ich proektuje.Napewno sam do tego się nie przyznaje,ale on lubi ten zawód.Jest fachowcem,dla którego nie ma "zadania do nie wykonania"
Jusz od dawna zastanawiamy się nad wyjazdem do Norwegii,ale doskonale zdajemy sobie sprawe,że teraz jest naigorszy z nożliwych moment.Więc pytanie jak w titule- Czy doświadczony hydrulik bez języków obcych,ale z bardzo dużej motywacyją (żona i dwójka maluchów na utrzymaniu) ma jakieś szanse na pracę w Norwegii?
Wszystkich życzliwych z góry dziękuję za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
W Norge jako samodzielny hydraulik niestety nie .
Tu są inne przepisy ....hydraulicy mają specjalne Norweskie atesty.
Aby to zdać trzeba znać co najmniej angielski ...
To samo dotyczy znalezienia pracy w norweskiej firmie ...a i tak robił by tylko jako pomocnik..
NATOMIAST jest możliwość przyjazdu do ""polskiej firmy""gdzie BOSS jest polaczkiem .
Również można starać się przez uznanego pośrednika który od czasu do czasu robi jakiś nabór .
Jednak w tym kryzysowym okresie WĄTPIĘ w sukces...
TO BYŁO BY TYLE...co trzy motyle.
SZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE...a nóż ..widelec..coś się jednak trafi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
atoja nudzisz sie?
miesiac temu opisalas swoja historie i zalozylas identyczny watek,w ktorym osoba kompetentna w temacie,a mianowicie JLK naprodukowal sie(po co?),aby wyjasnic Ci co macie zrobic po kolei i gdzie sie udac w poszukiwaniu pracy...
www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...norwegii%3f_6,0.html

czyzbyscie do tej pory nie kiwneli palcem w tej sprawie?
nie zapukaliscie do zadnych drzwi z dostarczonych adresow?
maz nie zaczal sie uczyc zadnego jezyka?
czyli motywacji szczegolnej nie ma?
od zakladania coraz to nowych pochwalnych dla szerokich umiejetnosci meza watkow nic sie raczej nie zmieni,zacznijcie dzialac

zakladam,ze praca w Polsce jest wykluczona?bo przelecialam google i ofert dla hydraulikow,szczegolnie w rejonach Warszawy jest zatrzesienie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
lena p.
(atoja09)
Wiking
Dzięki za odpowiedzi,co dotycze nic nie robienia,to właśnie dla tego powstał ten wątek.Bo CV wysłaliśmy zatrząsienie,odpowiedzi ZERO,a w Warszawie pracy rzeczywiście wiele,stawka 8-10 zł na godzinę.Trafiają się zlecenia,większość z polecenia klientów,ale zanim to się rozkręci...
Ale pojawiło się światełko w tunelu,wreszcie coś drgneło,teraz jusz angielski MUSIMY uczyć,więc mocno bieżemy się do nauki.
Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
atoja09 napisał:
Dzięki za odpowiedzi,co dotycze nic nie robienia,to właśnie dla tego powstał ten wątek
to trzeba bylo w nim napisac co juz zrobiliscie,a nie podpuszczac ludzi do pisania w kolko tego samego
atoja09 napisał:
CV wysłaliśmy zatrząsienie,odpowiedzi ZEROno to masz odpowiedz na swoje pytanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
nikt nie mowil ze bedzie latwo

a znajac norweski masz prace jaka chcesz.... przynajmniej w teorii...
bez jezyka pozostaje tylko Adecco bez wiekszych prespektyw...

truskawkowa - dziekuje za wyroznienie specjalne...

gabriel napisał:
W Norge jako samodzielny hydraulik niestety nie .
Tu są inne przepisy ....hydraulicy mają specjalne Norweskie atesty.
Aby to zdać trzeba znać co najmniej angielski ...

Gabriel - bez norweskiego godkjentu mozesz pracowac jako samodzielny hydraulik! to jest kwestia dobrych papierow z PL i JEZYKA!!!! z takimi paiperami i jezykiem norweskim mozesz duuuuzo!! te atesty o ktorych piszesz - niektore sa dostepne w rowniez juz w jezyku polskim ale warunkiem ich otrzymania jest wczesniejsza praca w kraju skandnawskim- nie na wszytskie papiery - na dwa na pewno - te najwazaniejsze!!! poza tym takie papiery to koszty od 1500 najtanszy do 17`000 chyba najdrozej... co daje jakies 30k nok za komplet papierow, plus nowrweskie jakies "brevy" ktore extra kosztuja!!
na upartego dobrze papiery z PL i jezyk - daje Ci jakies pole manewru... a jesli o tych "norweskich atestach" oopowiadali Ci koledzy polacy hydraulicy i Ci znajomi maja takowe papiery to ja tylko bije poklony w ich kierunku - sam wiem jak ciezko skompletowac wszystkie te atesty... poza tym pytanie bylo o zwykla prace jako zwykly hydraulik a nie taki co moze pieczatki stawiac - tutaj juz te papiery sa potrzebne... ale najpeirw praktyka w NO!!

jesli cos jest niezrozumiale to przepraszam ale wlasnie sie wybieram na piwko... i jestem w trakcie wychodzenia z domu hej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
atoja09 napisał:
CV wysłaliśmy zatrząsienie,odpowiedzi ZERO

moze cos z CV jest nie tak.. a moze sam adres mailowy tez jest jakis inny... utworzcie sobie konto na yahoo albo na gmail - imienazwisko@gmail.com na przyklad... kiedys dawno temu mialem poczte na WP i tez bylo zero odzewu a na gmailu chociaz odpowiadali....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
lena p.
(atoja09)
Wiking
Witam!
Miałam w domu namiastke szpitala,ale dzieciaczki są jusz wprawie zdrowe,a ja mam wreszcie chwile .Bardzo mnie cieszy odpowiedzi JLK21 , są bardzo przydatne ale tym razem wyjątkowo mnie zadziwił. Chodzi o adres poczty maiłowej,bo mąż ma właśnie na WP.Jusz założyłam mu na gmailu i przeprowadziła piewsze "bombordowanie" CV Zobaczymy.Swoją drogą do głowy mi nie przychodziło ,że to jest takie ważne,tym bardziej,że właśnie WP doradziła nam osoba,która niby "żęby zjadła " na takich sprawach

P.S. Nauka angielskiego od zara to jest coś...ale jaką daje statysfakcjie pierwsza zrozumiana bajeczka dla dzieci po angielsku...

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
nie wiem teletubis moze (bez skojazen)
ale nie radze dzieciom wpajac do głowy ang jak maja za jakis czas nauczyc sie norweskiego juz lepiej by poszły do przedszkola bez zadnego jezyka
a tak pozatematem to pierwsze słowa jakie uczyłam moje dziecko po ang t było thank you jak mu sasiad dał na powitanie klocki a ze miał niecałe 3 latka i nie całkiem sprawnie mu szła mowa nawet po polsku wiec efekt był ...hmmmm moze napisze ze odwrotny od zamierzonego

wiec dałam sobie spokoj a uwiez mi ze moj młody po 6 miesiacach juz smigał po norwesku podobnie do innych w swoim wieku a teraz to juz ma taki 'przełacznik' ze jak mowi po norwesku to niczym rodowity norweg nawet chodzi mi o akcent
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
atoja09 napisał:
Witam!
Miałam w domu namiastke szpitala,ale dzieciaczki są jusz wprawie zdrowe,a ja mam wreszcie chwile .Bardzo mnie cieszy odpowiedzi JLK21 , są bardzo przydatne ale tym razem wyjątkowo mnie zadziwił. Chodzi o adres poczty maiłowej,bo mąż ma właśnie na WP.Jusz założyłam mu na gmailu i przeprowadziła piewsze "bombordowanie" CV Zobaczymy.Swoją drogą do głowy mi nie przychodziło ,że to jest takie ważne,tym bardziej,że właśnie WP doradziła nam osoba,która niby "żęby zjadła " na takich sprawach

P.S. Nauka angielskiego od zara to jest coś...ale jaką daje statysfakcjie pierwsza zrozumiana bajeczka dla dzieci po angielsku...

Pozdrawiam

najlepsza bylaby domena .no niz .pl ...a com lepsze od pl... taki standart no... norki wlasnie takie maja swoje mejle... tak jak i do cv bez zdjecia sa najbardziej przyzwyczajeni )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok