ricco napisał:
PROPONUJE TOBIE PRZEJDZ SIE DO ADECO W OSLO NA UL. KRISTIAN AUGUST GATA NIE PAMIETAM NUMERU ALE TO FIRMA ZNANA , ADECCO ,A NIEDALEKO ZAMKU KRÓLA WIEC LATWO TRAFIC ( PO LEWEJ ZARAZ NA POCZATKU IDĄC OD ZAMKU -PAŁACU )pamietam ze bylem tam bo jedenz moich zawodow to tez kucharz i bylo wile ofert ale tylko ze znajom. jez angielskiego wlasnie! malo byla tam pani ktora mowila w jez. polskim i włąsnie sie tym dzialem zajmowala , czyli nasza krajanka juz nie ma napewno. byly tez panie na parterze palące pewnie polskie marlboro w ilosci 3-ch pracujące tam ,mowiace czysto po polsku ale w branży budowlanej ale mam niemile wspomnienia z rozmowy z nimi ( przypomniał mi się polski urzad ) pozdrawiam panie !
NA STRONIE NAV WIDZE JEST TEZ PARENASCIE PROPOZYCJI KUCHARZY POMOCNIKOW SZEFOPW ITP.( NIE MAM POJECIA JAKIE TAM TRZEBA SPELNIAĆ WARUNKI !)
( JEZELI COS PRZEKRECILEM LUB NIEDOKLADNIE OPISALEM PROSZE STARA GWARDIE TU ( WIADOMO O KOGO CHODZI )O POPRAWKI
Proponuje ci, abys poszedł do Adecco, w Oslo, na ul. Kristian August gata, numeru nie pamietam. Adecco to znana firma, poza tym jej biuro miesci sie niedaleko siedziby króla, wiec łatwo jest trafić. Jeden z moich zawodów to kucharz, dlatego byłem tam jakis czas temu. Widziałem wiele ofert, ale jednym z warunków była znajomosc języka angielskiego. Jedna z pań, które zajmowały sie tym działem, mówiła po polsku, ale bardzo prawdopodobne, ze juz tam nie pracuje. Na parterze spotkałem trzy Polki, z branzy budowlanej ( paliły chyba marlboro przywiezione z Polski). Rozmowe z nimi wspominam niemiło, jak polski urząd, ale panie pozdrawiam !
Na stronie NAVu jest kilkanaście ofert dla kucharzy pomocników, szefów itp. ale nie mam pojecia jakie trzeba spełniac warunki.
Ricco, napisałam to na twoja prosbe, chociaz nie jestem w zadnej gwardii i nie czepiam sie ciebie oczywiscie. Piszesz bardzo chaotycznie, radziłabym zwolnic tempo

zeby cos zrozumiec trzeba czytac cie kilka razy.