gabriel napisał:
Ciekawy napisał:
Mylisz sie Gabrielu - Czesc 1 (Del 1) jest dla glownego pracodawcy, czesc dwa dla "biarbeidsgiver", czyli dodatkowego pracodawcy, i na ogol zawiera wyzszy procent.
Jak wspomnialem o nowa karte mozesz skladac nawet 3 x dziennie.
Nic się nie mylę ... po prostu opisałem to w skrócie ...
---
Ponadto prawda jest taka ... że przy zwolnieniu , firma powinna zwrócić część 1 ...z opisanymi tabelami z tyłu z zaznaczeniem ile wypłaciła forsy i na co ...
---
Przez PIĘĆ lat , tylko jedna firma zrobiła Mi taki prezent ... pozostałe nie chciały ... /zawsze głupie wymówki /...
---
Dlatego z praktyki opisałem tak jak powyżej ...ponadto o ile więcej jest tej zaliczki ... 5-6% ....
---
a jak zarobek jest w granicach 30 tys.Nok. , to zaliczka i tak wynosi prawie 36% .
wielkie mecyje ...
Ciekawy ma racje. Pierwsza karta dla glownego pracoawcy, druga dla drugiego. Jezeli masz kilku pracodawcow, np, 4-ch, to glownemu (albo jednemu z nich) dajesz del 1, a pozostalym del 2.
A zeby miec wystarczajaca ilosc del 2, to nie robisz kopi, lecz zamawiasz przez internett. Co rowniez mozesz zrobic, jak ci sie uda zgubic karte. Nikogo to nie obchodzi ile kart zamawiasz.
Wiem bo mialam taka sytuacje dosyc czesto (czyli kilku pracodawcow jednoczesnie).
Nigdy tez nie doswiadczylam, zeby ktos zwracal mi skattekort, a podsumowanie zarobkow w danych firmach (årsoppgave) dostaje zawsze w styczniu nowego roku, nawet jak w danej firmie pracowalam tylko poprzedniego marca (czy jakiegos innego miesiaca).