Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

jak cofnąć wniosek z polski o alimenty w norwegi - Norwegia

Czytali temat:
Karolina Karolina Memoryy Kobza51 Jolka57 MK007 (3409 niezalogowanych)
19 Postów

(farek)
Wiking
Witam wszystkich
Dostałem wczoraj z Nav Utland
wezwanie do płacenia alimentów na dziecko w Polsce .
Zaznaczam ze płacę alimenty w polsce na dziecko , lecz mimo to matka dziecka ,wysłala wniosek za posrednictwem sadu okregowego z polskina podstawie konwencji Nowojorskiej o sciaganie alimentów w norwegi , czy ktos miał taki przypadek , w norwegi mam status pendlera czy to wystarczy aby cofnać taki wniosek i czy potwierdzenia wpłat w polsce coś pomoga , w celu cofniecia takiego wniosku ? proszę o konkretne podpowiedzi i z góry dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jezeli pracujesz za granica, matka dziecka ma prawo wymagac aby alimenty byly placone z Norwegii. Byc moze zdenerwowalo cie to, ze teraz beda wyzsze
Przeczytaj dokladnie list z NAV, bo powinno by tam napisane, ze teraz bedziesz placil nadal jedne alimenty, ale juz wyliczone z norweskiej pensji.
Mata dziecka nie zrobila niczego wbrew prawu i pamietaj, ze placisz aby twoje dziecko mialo lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
Hilton napisał:
Jezeli pracujesz za granica, matka dziecka ma prawo wymagac aby alimenty byly placone z Norwegii. Byc moze zdenerwowalo cie to, ze teraz beda wyzsze
Przeczytaj dokladnie list z NAV, bo powinno by tam napisane, ze teraz bedziesz placil nadal jedne alimenty, ale juz wyliczone z norweskiej pensji.
Mata dziecka nie zrobila niczego wbrew prawu i pamietaj, ze placisz aby twoje dziecko mialo lepiej

Hilton jesteś wielka ....sam bym tego lepiej nie napisał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
a z drógiej strony to farek myślałeś że masz zabawkę między nogami??dojrzyj kolego ..masz potomka i musisz go wychować.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
185 Postów

(lena003)
Stały Bywalec
farek napisał:
Witam wszystkich
Dostałem wczoraj z Nav Utland
wezwanie do płacenia alimentów na dziecko w Polsce .
Zaznaczam ze płacę alimenty w polsce na dziecko , lecz mimo to matka dziecka ,wysłala wniosek za posrednictwem sadu okregowego z polskina podstawie konwencji Nowojorskiej o sciaganie alimentów w norwegi , czy ktos miał taki przypadek , w norwegi mam status pendlera czy to wystarczy aby cofnać taki wniosek i czy potwierdzenia wpłat w polsce coś pomoga , w celu cofniecia takiego wniosku ? proszę o konkretne podpowiedzi i z góry dziękuję

konkretna podpowiedź .....stuknij się hamerkiem ...TAM...i po problemie będzie już żadna matka żadnego dziecka ścigać cię nie będzie więcej ........biedny dzieciaczek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
[b]lena003 napisał:[/b]
: .....stuknij się hamerkiem ...TAM...i po problemie będzie już żadna matka żadnego dziecka ścigać cię nie będzie więcej ........biedny dzieciaczek
Nie trzeba od razu tak na kogos jechac. Rozwody zdarzaja sie i to nie zawsze z winy faceta. Nie kazdy tez jest zaraz obeznany z przepisami.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
qantan napisał:
a z drógiej strony to farek myślałeś że masz zabawkę między nogami??dojrzyj kolego ..masz potomka i musisz go wychować.....

Gość pytał o techniczną stronę, a nie moralną.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
..jesli

o techniczna strone chodzi

to najlepiej jesli cofniesz sie,do momentu przed 'zalaniem formy'

wtedy wszytkie problemy znikna...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
brzydal napisał:
..jesli

o techniczna strone chodzi

to najlepiej jesli cofniesz sie,do momentu przed 'zalaniem formy'

wtedy wszytkie problemy znikna...

Ze ło co się rozchodzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(farek)
Wiking
dla wszystkich pacanków wniosek cofnięto zdziwieni ???
ci co takie bzdury pisali ???
wiem co do mnie należy albo należało norymalnym dziekuję a pacanów żałuję , szczególnie w necie ich nie brakuje , koncze wątek papa

ps aby było śmieszniej to Nav odpisał mi że jesli bedą mnie jeszcze niepokoić to pomogą mi w tym problemie bo mają zaplecze prawne do tego typu spraw to tak po krutce .
wystarczyły tłumaczenia potwerdzonych wpłat i krótka odpowiedz na rzekome roszczenia powoda
które się nie potwierdziły z przedstawionymi dokumentami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok