Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

błędy w podatku za 2010 - Norwegia

Czytali temat:
(1922 niezalogowanych)
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Mam pytanko odnośnie podatku za 2010 rok. Przyszło mi pismo że mam dopłacić 6 827NOK podatku, mój dochód to 382 574, zaliczkę mam pobraną wg. tabelki w wysokości 98 054 a oni chcą 104 759. Dziwi mnie to że pracuje razem z kolegą i on zarobił 344 553 a podatku ma zapłacić 81 510. Różnica w naszych zarobkach to 38 021 a ja mam zapłacić 23 249 więcej. A to by oznaczało że za tą różnice (38 021) podatek to przeszło 61%. obaj jesteśmy tutaj przez ponad 3 lata i obaj nie mamy żadnych zniżek i ulg. Mam pytanie czy to normalne i czy ktoś może napisać jakie powinny być podatki od tych sum a może jakiś wzór jak to policzyć. Z góry dzięki za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
niby tu jest jakiś jasny system który steruje skatt ale powiem ci tak że z tego co słyszę i widzę to można mieć pecha albo wygrać jak w lotto . ty jak dopłacisz to zapłacisz normę czyli około 27% bez odliczeń a twój kolega miał szczęście i trafił na urzędnika który policzył mu około 23 %
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
tylko że dziwi mnie to że jak mam sciągane wg. tabelki to czemu jeszcze wychodzi że płacę za mało zaliczki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
bo tabela to jest tylko teoretycznie ile ty powinien żeś zapłacić ( tzw zaliczka ) cały podatek rozlicza się samemu przy zeznaniu albo uznaję się to co przyślą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
Rzymski82 napisał:
tylko że dziwi mnie to że jak mam sciągane wg. tabelki to czemu jeszcze wychodzi że płacę za mało zaliczki?
Rzeczona tabela ma zaznaczone TYLKO ...kwoty ...ZALICZKOWE... na podatek .
Jeżeli nie masz żadnych ustawowych odpisów , to podatek PODSTAWOWY w wysokości 28% od kwoty 382574Nok wynosi ...107121Nok.
Twój kolega musiał mieć jakieś odpisy , albo ma inną podgrupę . np .ta sama tabela ale grupa ...Ty -1-... a On.... -2-
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
tylko nie idz do skatu i nie powoluj sie na kolege ,bo tobie moga nie oddac nic, a jemu nalicza doplate,a feriepenge mieliscie takie same
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
na pewno mialem troche wiecej bo mialem troche wiecej nadgodzin, tylko od ktorej dokladnie kwoty liczy się podatek i ile on wynosi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
chyba nie czytasz albo masz trudności z odbiorem ........nie ma takiej kwoty ! to określa skatt a w rzeczywistości jakiś urzędnik . jak tobie wytłumaczyć że poprostu twój fumfel miał więcej szczęścia . choć w twoim przypadku i tak nie jest tak żle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
to chyba ty nie rozumiesz, pomijajac kumpla, jak sie twoim zdaniem oblicza wielkosc podatku jaki sie ma zaplacic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
zatrudnij się w skattetaten to cię nauczą . mnie wystarczy że rozliczam się sam przez altinn i po rozliczeniu nie mylę się więcej jak o 10% ile mam dostać zwrotu .
jak ci piszę że 27% które zapłaciłeś to nie jest za dużo to zatrudnij polish connection
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok