Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1923 niezalogowanych)
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Dokumenty w rękę i do skattekontor zapewne Ci wszystko wytłumaczą..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
wielkie dzieki, powinienes sie leczyc, ja sie pytam o zasade a ty tu wyskakujesz z jakimis swoimi przemysleniami, nie dziwie sie ze siedzisz tylko na tym portalu, widocznie realni ludzie nie chca z toba rozmawiac, pomysl jaki moze byc tego powod
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Rzymski82 napisał:
na pewno mialem troche wiecej bo mialem troche wiecej nadgodzin, tylko od ktorej dokladnie kwoty liczy się podatek i ile on wynosi
Czy Ty jesteś dzisiaj aby zdrowy... ?
A może kielicha walnąłeś ...!? .
---
Zadajesz tak głupie pytania ,że głowa boli ... !
---
Napisano Tobie wyżej , że podatek podstawowy to 28% i i za taki miej więcej podatek chcą od Cibie kwotę należną ...
---
Jeżeli uważasz , że Urząd Skarbowy oszukał Ciebie ...
To żaden problem ... zapłać należną kwotę i ODWOŁAJ SIĘ ...
Jeżeli tej kwoty nie zapłacisz w żądanym terminie , to nie będziesz mógł się odwołać a i odsetki narosną
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
bylem w skate, ale nie umieją wytlumaczyc ile procent od ktorej kwoty nalezy odprowadic podatku, czy od calosci czy od calosci pomniejszonej o 72800
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
wiedz że siedzę na tym portalu tylko jak mi się nudzi a trafiło to akurat dzisiaj . większość moich wypocin jest na przestrzeni roku więc nie sugeruj się liczbą bo mi na niej nie zależy . trafiłem na głąba to trudno ....odzyskaj 100% . lykke til
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
kolego tu nie ma progow podatkowych jak w polsce,im wiecej zarobisz tym wiecej procentowo zaplacisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
tylko ze chodzi mi o jakas zasade, bo na MN był przykład że od kwoty 300 000 podatek to 75 197 koron. A to stanowi 25 %. potrafi ktoś podać zależność podatku do zarobku. co będzie jak zarobie 400 000?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
zaplacisz 28 albo 29%,cos kolo tego,ty sie nie martw o to ze duzo zaplacisz,bo wtedy tez wiecej zarobisz i na odwrot
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Rzymski82 napisał:
tylko ze chodzi mi o jakas zasade, bo na MN był przykład że od kwoty 300 000 podatek to 75 197 koron. A to stanowi 25 %. potrafi ktoś podać zależność podatku do zarobku. co będzie jak zarobie 400 000?A co będzie... jak babcia wąsy będzie miała...!
Podatek uzależniony jest od zarobku danej osoby i nie można brać zadnych innych przykładów jako wyznacznik .
Ponieważ jak zaznaczyłeś nie miałeś żadnych odpisów to masz podatek poprawnie naliczony .
Gdybyś UWAŻNE CZYTAŁ SWOJE ZEZNANIE PODATKOWE , to teraz nie było by tak dennie głupich pytań i gdybania ...

Podatek jaki tobie naliczono został sporządzony poprawnie ,ponieważ uwzględniono ogólną kwotę 12tys z hakiem za standardowe dojazdy które każdy z nas ma i tyle
---
Te...70parę tysięcy o które pytałeś się w skacie Tobie nie przysługuje ,bo nie zaznaczałeś żadnych odpisów ... stąd urzędnicy patrzyli się na ciebie jak na dziwoląga .
---
Jeżeli tak bardzo interesują Ciebie sprawy podatkowe ..to w wolnych chwilach od pracy sam możesz się zagłębiać w odpowiednie tajniki skatt.

www.skattetaten.no
MASZ CZYTAJ ...SZUKAJ ... aż Ci się głowa kwadratowa zrobi ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
hehhehhe dobre gabrys, dobre
Ja mam skatt 36%,ale podatek potraca mi ksiegowa według tabeli 7100, tyle,ze taqbela konczy sie na 30 tys brutto,a ja przytulam pomiedzy 45 a 48tys brutto......
Z moich wyliczen wynika,ze ksiegowa nalicza około 30/32 % podatku.....
Czy myslicie,ze ona robi to ok?
Nie to zebym narzekał,ale ciekawi mnie jak podejdzie do tego skatt w przyszłym roku?
W momencie kiedy odwiedzałem US w celu odebrania SKATT-u na 2011 obowiazywał mnie inny kontrakt, bo miałem wiecej dodatków,które nie podlegały podatkowi.......
teraz mam stawke godzinowa,która powoduje,ze payslipp brutto to ca 45/48 tys nok.....
Moje pytanie brzmi > czy ktos miał taka sytuacje,ze po odebraniu skatt-u zmienił mu sie kontrakt i jak to sie ma do dopłaty/zwrotu?
Tylko mnie nie besztajcie z błotem,bo musze przyznac,ze US to dla mnie jak komenda policji i zawsze chciałem miec z nimi spokój.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok