podsumowując temat chciałbym skomentować jak zwykle wybitne wypociny niektórych , ale tego nie zrobię tylko napiszę w czym rzecz żebyś gościu nie błądził bo wielka jest twoja nie wiedza jak i nie których też
otóż mistrzu musisz przypomnieć sobie czas kiedy pisałeś podanie o skattekort w urzędzie jak pierwszy raz się rejestrowałeś
w podaniu na kartce jest podana suma dochodu jaki będziesz pobierał miesięcznie , lub suma dochodu rocznego którą sam podałeś
na podstawie tego co napisałeś w podaniu (formularzu) urząd podatkowy obliczył ci procent podatku , ew. numer karty podatkowej
podałeś po prostu niski dochód na tym formularzu --- stąd ta różnica
gdybyś podał dochód np. brutto 400000 nok rocznie nie było by dopłaty
musiałeś mieć wpisaną mniejszą kwotę w formularzu , pod którą obliczony był twój podatek
poza tym za ew. nadgodziny pracodawca powinien oberwać ci 36% procent podatku extra -- tak jest prawidłowo , już pytałem jak by co w skattetaten
kartę podatkową możesz mieć jako tabelę np. 7100 najbardziej powszechną , lub procentową kartę podatkową którą dostajesz jeśli pracujesz u 3 lub więcej pracodawców
przerabiałem ten temat , więc dalsze komentarze są zbędne
dodam tylko że nie ma sensu komentować tego dalej bo i tak nikomu nic to nie da , mogę jednak poczytać dalej te głupoty jeśli ktoś ma taki kaprys
ostatnio nie chce mi się udzielać na forum bo czasami szkoda czasu na pisanie z debi//lami
osoby mające ze mną na pieńku nigdy nie uzyskają ode mnie żadnej informacji