ale was polskich norków boli to,ze ta czesc polaków,która zarobione pieniazki tutaj wydaje w polsce majac z nich o wiele wieksza satysfakcje niz wydajac tutaj......
tylko czemu????????
pracujemy legalnie,płacimy podatki,płacimy za wynajem,badz kredyt mieszkaniowy,tankujemy to paliwo,bramki,etc,etc.......
Róznica jest tylko taka,ze np:moja rodzina jest w pl,poniewaz moja zona zarabia sporo jak na pl,a moja córa jest w wieku 14-u lat i nie uwazam,zeby był to dobry okres na zmiany.......
Poza tym, one nie chca nawet słyszec o jakiejs przeprowadzce do norge,poniewaz nie uwazaja tego kraju za doskonale miejsce do zycia i ja to rozumiem,bo tez tak własnie uwazam!
Bywaja tu na wakacjach,bo czemu nie?- kraj jest piekny i urokliwy,a ze smutny,depresyjny o ustroju zblizonym do PRL to juz inna historia.....
Kazdy kto tu zarabia,a wydaje w pl wie o czym mówie i przyzna mi racje w 100%,bo jaką mozna odczuwac przyjemnosc z uzytkowania tychze pieniazków tutaj??????
Tylko typy jak jasta,pies,sethur i im podobni,którzy w pl nie mieli nic>mieszkania,znajomych,przyjaciół,bliskiej rodziny(zony,dzieci),dobrej pracy uwazaja,ze znalezli raj na ziemi.......