Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Pawel Przybylek ala3 (1698 niezalogowanych)
8 Postów
Justyna Lach
(softis@wp.pl)
Wiking
Chciałbym jeszcze zapytać, jaki okres czasu musi przepracować żeby móc wykazać dochód?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
softis@wp.pl napisał:
A czy nie było tak że zrezygnowała pani z zasiłku w Polsce na koszt zasiłku w Norwegii ?

możesz zrezygnować lub nie ....twoja wola
jeżeli należy ci się zasiłek w norge to
- jeżeli zrezygnujesz w polsce ( czyli we wniosku w pl wpiszesz że mąz ma wysoki dochód w norge ) to dostaniesz pełne 970 nok
- jeżeli będziesz pobierać w pl to w norge dopłacą resztę do 970 nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
softis@wp.pl napisał:
Chciałbym jeszcze zapytać, jaki okres czasu musi przepracować żeby móc wykazać dochód?

Musi miec trzy ostatnie potwierdzenia wyplaty, a w przypadku prowadzenia firmy, musi miec faktury z 3 ostatnich miesiecy. Wiesz... faktury mozna miec fikcyjne Ale ja do przestepstwa reki nie przyloze, radzcie sobie sami. Gdyby byl sprytny, to bys byla z nim w Norwegii, tu bys urodzila, i dostala prawie 35 tys. za urodzenie. A tak, to martwisz sie o jakies smieszne 970 koron, ktore mozna wydac w 5 minut.
Powodzenia, ze tak powiem, bo jeszcze mnie ktos oskarzy o podjudzanie do przestepstwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Marco 14)
Wiking
A ja Ci powiem kolego że nie potrzebuje nic takiego co wymieniłeś ponieważ to dotyczy osób,które posiadają pozwolenie na pracę i osiedlenie się w Norwegii na czas określony tj.minimum rok.Nie twierdzę także,że wprowadzasz w błąd bo to co napisałeś wnioskujesz chyba z własnego doświadczenia,aczkolwiek to nie na podstawie zarobków,,dosłownie,,składa się wniosek o łączenie rodzin,a na postawie objętego Cię pozwolenia i personalnego numeru norweskiego,który ma również urząd podatkowy.Dlatego dziękuję za wszelkie porady i wyjaśnienia z waszej strony dla mojej żonki,zapewniam że sobie poradzimy bo nie ma tego złego co na dobre nie wychodzi.....Pozdrawiam i wszystkiego naj w 2011
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Teraz to sie szczerze usmialam

Tak wlasnie, przeprowadz laczenie rodzin na podstawie tego, co napisales

Good luck

Ps, a na wniosku krol Norwegii zlozy deklaracje, ze to wlasnie on bedzie utrzymywac w Norwegii twoja rodzine, bo Ty nie wykazesz zarobkow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Ewa Kasprzyk
(ebkas)
Nowicjusz
Ja pobierałam zasiłek macierzyński, bo dziecko urodzilam w Polsce. Tam bylam zatrudniona więc mi się należał. Nie pobieralam zasiłku rodzinnego nigdy, ponieważ mieliśmy za wysokie dochody. Nawet nie staralimy się o te pieniadze. Mąż dostawał zasiłek w NO na dzieci[/url] i nie musiałam rezygnować z macierzyńskiego w Polsce. Po macierzyńskim przeszłam na 3 lata wychowawczego i przyjechałam w do NO.
Co do łączenia rodzin to mąz musiał pokazać umowę o pracę i trzy miesiące dochodów. Tak było przeszło rok temu. Mąż ma pozwolenie na 5 lat. Może teraz coś się zmieniło. Jeżeli mąż nie ma pracy to nie wiem czy coś zdzialacie. Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Zasada jest taka, ze musi miec srodki na utrzymanie rodziny i udokumentowac to.
Nic w tym temacie sie nie zmienilo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Marco 14 napisał:
A ja Ci powiem kolego że nie potrzebuje nic takiego co wymieniłeś ponieważ to dotyczy osób,które posiadają pozwolenie na pracę i osiedlenie się w Norwegii na czas określony tj.minimum rok.Nie twierdzę także,że wprowadzasz w błąd bo to co napisałeś wnioskujesz chyba z własnego doświadczenia,aczkolwiek to nie na podstawie zarobków,,dosłownie,,składa się wniosek o łączenie rodzin,a na postawie objętego Cię pozwolenia i personalnego numeru norweskiego,który ma również urząd podatkowy.Dlatego dziękuję za wszelkie porady i wyjaśnienia z waszej strony dla mojej żonki,zapewniam że sobie poradzimy bo nie ma tego złego co na dobre nie wychodzi.....Pozdrawiam i wszystkiego naj w 2011

A ja ci powiem, ze glupi jak but, lub niedoinformowany. Masz czleku pojecie o tym, ze od pazdziernika 2009 roku nie ma juz czasowych pozwolen dla Polakow????
Napisze ci jedna wazna rzecz: jezeli chodzi o sprawy laczenia rodzin, numerow personalnych i pozwolen, to nie pouczaj mnie, bo wiem w tym temacie wszystko, gdyz zajmuje sie tym niemalze na codzien.
Po drugie nie jestem twoim kolega.
Po trzecie, jestem kobieta.

Z ta wiedza, ktora masz w temacie i sposobem myslenia daleko zajdziesz w Norwegii Powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
No i co narobiles Marko?
Obudziles Krolewne,bedziesz mial teraz przejebane)))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Marco 14)
Wiking
Hilton,szkoda jeszcze że nie Paris podróbka
Nie istotne
Zajmij się sobą i tym co robisz na co dzień bo obrażając mnie tylko się kompromitujesz
Tak na dobrą sprawę to mam gdzieś,wszystko to co piszesz a tym bardziej kierujesz w moim kierunku i w sumie tyle Twojego że sobie pogadasz a ja mam z tego ubaw po pachy...

Taka to chora mentalność polaków że patrzą się innym na ręce ale nie sobie a z zazdrości są gotowi oczy wydrapać ....

Wolnoć ,,Tomku,,w swoim domku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok