Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zasiłek w norwegii dla dzieci urodzonych w polsce - Norwegia

Czytali temat:
Pawel Przybylek ala3 (1702 niezalogowanych)
8 Postów
Justyna Lach
(softis@wp.pl)
Wiking
Witam serdecznie, mam pytanie na które wierze, że ktoś z was będzie potrafił udzielić mi odpowiedzi. W niedalekim czasie wybieram się do Norwegii z dwumiesięcznym synkiem. Mój mąż jest już tam od roku, zarejestrował firmę ale jeszcze do dnia dzisiejszego nie ma z niej żadnego dochodu i nie odprowadza składek. Zastanawiam się czy ja jako osoba bezrobotna będę mogła starać się tam o jakikolwiek zasiłek na dziecko? Proszę o odpowiedzi gdyż jest to dla mnie bardzo ważne. Dziękuje i pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
A z czego zyje twoj maz od roku w Norwegi? Na jakiej podstawie dostal pozwolenie na pobyt i prace (registreringsbevis)?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Justyna Lach
(softis@wp.pl)
Wiking
Jest bogaty z domu, a o podstawę wydania pozwolenia na pobyt i prace decyduje urząd tak? I nie wiem jakimi kryteriami tam się kierowali.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Skoro jest bogaty z domu to po co ci zasilek na dziecko w Norwegi.
Chcialam Ci pomoc, ale ty widze, ze jestes wrogo nastawiona.
Zebys mogla tu do niego przyjechac i byc leglnie to maz musi wykazac sie odpowiednim dochodem i warunkami mieszkaniowymi. Ale skoro jest bogaty z domu to na pewno to ma i urzad ktory nie wiadomo czym sie kieruje pozwoli wam na polaczenie rodziny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Aby dostac rodzinne na dziecko w Norwegii, trzeba pracowac. Poza tym, aby przeprowadzic laczenie rodzin bedzie musial wykazac selvangivelse z zeszlego roku, lub 3 ostatnie lønnslipy. Jezeli nie posiada powyzszych ( chociaz jednego), to nie dostaniecie zezwolena na pobyt tutaj ( ty i dziecko).
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ankaper, registreringsbevis dostal na podstawie dzialalnosci, ktora otworzyl, ale zaraz skatte sie za jego firme zabierze, bo rozpoczyna sie przeciez rozliczenie podatkowe, wiec bedzie musial udowodnic, z czego zyl. Mogl zyc z oszczedniosci - wolno mu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ale z czego będzie żyć założycielka tematu skoro ten chłopina taki nie zaradny . zostają tylko dwa wyjścia ....albo będą wydawać majątki bogatej rodziny albo będą żyć z tego zasiłku rodzinnego który wątpliwe że dostaną
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Hilton, w sumie to mnie to nie interesuje z czego on tu zyl. Chcialam pomoc osobie, wydawaloby sie, potrzebujacej pomocy. Ale okazalo sie, ze mi sie tylko wydawalo. Niech on sobie byl bogaty z domu albo i nie. Mnie to rybka. Ja znam zasady i przepisy. I dlatego chcialam pomoc. Postaram sie nastepnym razem nie wychylac.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Wiem, wiem o co ci chodzilo Rozbawilo mnie to "bogaty z domu".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Justyna Lach
(softis@wp.pl)
Wiking
Witam ponownie, potrzebuje pomocy i wiedzy ludzi przebywających tam. Nie sądziłam, że mój odpis może zostać odebrany negatywnie może użyłam niewłaściwych słów. Nie mam pojęcia jak to tam wszystko działa a czytając polski nav i inne artykuły zaczynam się totalnie gubić. Mam w domu Nowicjusza w Norwegii ale jest już chyba mało aktualny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok