Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
H-S SERVICE AS Marcin Mielnicki KubaMist Piter35 XXX (6105 niezalogowanych)
1 Post

(WiktorWiktor)
Wiking
UŻYTKOWNICY O NAZWIE-FAZI,HILTON,GABRIEL SĄ DOBRZE ZNANI TU NA FORUM ZE SWOJEGO WYMĄDRZANIA SIĘ TO SĄ RACZEJ OSOBY SAMOTNE WYSTARCZY SPOJRZEĆ NA ILOŚĆ POSTÓW KTÓRE NAPISALI NA FORUM ONI PO PRACY SIADAJĄ PRZED KOMPUTER I SIEDZĄ DO PÓŹNYCH GODZIN WIECZORNYCH PISZĄC TAK ZWANE PUSTE POSTY BYLE PISAĆ A I NAZWA Z CZASEM POD ZDJĘCIEM SIĘ ZMIENI NP PLATINUM BOARDER NAJLEPIEJ TRAKTOWAĆ ICH JAK POWIETRZE NIECH DALEJ SOBIE MYŚLĄ ŻE SĄ DOBRZY W TYM CO ROBIĄ NORMALNI LUDZIE KTÓRZY PO RAZ PIERWSZY TRAFILI TU NA FORUM BĄDŹ NAPISALI JAKIEŚ PYTANIE TO JUŻ WIĘCEJ NIE PISZĄ BO PRZEWAŻNIE TA TRÓJCA PRZENAJŚWIĘTSZA JAK COŚ NAPISZE TO KONIEC IM SIĘ WYDAJE A NAWET ONI MYŚLĄ ŻE IM SIĘ NALEŻY ŻE KAŻDY POWINIEN IM SIĘ TŁUMACZYĆ ZE WSZYSTKIEGO A STOLIK I KOMPUTER TO ICH DRUGIE MIEJSCE PRACY A CO DO PANA TMTOBIASZ TO ŻYCZĘ UDANEGO URLOPU Z POZDROWIENIAMI FORUMOWICZ I PROSZĘ NIE MYŚLEĆ ŻE MY WSZYSCY TACY JESTEŚMY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
WiktorWiktor napisał:
UŻYTKOWNICY O NAZWIE-FAZI,HILTON,GABRIEL SĄ DOBRZE ZNANI TU NA FORUM ZE SWOJEGO WYMĄDRZANIA SIĘ TO SĄ RACZEJ OSOBY SAMOTNE WYSTARCZY SPOJRZEĆ NA ILOŚĆ POSTÓW KTÓRE NAPISALI NA FORUM ONI PO PRACY SIADAJĄ PRZED KOMPUTER I SIEDZĄ DO PÓŹNYCH GODZIN WIECZORNYCH PISZĄC TAK ZWANE PUSTE POSTY BYLE PISAĆ A I NAZWA Z CZASEM POD ZDJĘCIEM SIĘ ZMIENI NP PLATINUM BOARDER NAJLEPIEJ TRAKTOWAĆ ICH JAK POWIETRZE NIECH DALEJ SOBIE MYŚLĄ ŻE SĄ DOBRZY W TYM CO ROBIĄ NORMALNI LUDZIE KTÓRZY PO RAZ PIERWSZY TRAFILI TU NA FORUM BĄDŹ NAPISALI JAKIEŚ PYTANIE TO JUŻ WIĘCEJ NIE PISZĄ BO PRZEWAŻNIE TA TRÓJCA PRZENAJŚWIĘTSZA JAK COŚ NAPISZE TO KONIEC IM SIĘ WYDAJE A NAWET ONI MYŚLĄ ŻE IM SIĘ NALEŻY ŻE KAŻDY POWINIEN IM SIĘ TŁUMACZYĆ ZE WSZYSTKIEGO A STOLIK I KOMPUTER TO ICH DRUGIE MIEJSCE PRACY A CO DO PANA TMTOBIASZ TO ŻYCZĘ UDANEGO URLOPU Z POZDROWIENIAMI FORUMOWICZ I PROSZĘ NIE MYŚLEĆ ŻE MY WSZYSCY TACY JESTEŚMY
Hehehehe, wiktorku, mjesli bedziesz wiedział tyle co ja, przeczytasz w zyciu tyle ksiązek co ja, bedziesz znał 4 jezyki obce tak dobrze jak ja, bedziesz sie znal na przepisach w Norwegii przynajmniej tak ja ja i bedzisz mogł słuzyc pomocą (darmową) dla innych na tym forum tak jak ja, to wtedy na moj temat bedzisz sie mogł wypowiedziec. Jesli ktos tłumaczy, odpisuje i radzi innym za pomoca postów, to ta ilosc postów rosnie,to jest logiczne.
Ponadto, nie mieszkasz ze mną, nie jestes moim materacem, nie jesteś sąsiadem, ani bratem, ani swatem, ani siostą wiec skąd ty wiesz co ja robie po pracy????? A moze ja pisze w pracy w przerwie pomiedzy jedneym projektem a drugim?? Moze sprawdzam czy ktos napisal prosbe o pomoc??? Nie przyszło ci to do głowy??? To nie twoja sprawa do ktorej godziny ja siedzie przy moim komputerze, ja sie nie wpierniczam w twoj rozkład to ty sie w moj tez nie mieszaj.
natomiast Tobiasz Musielak jedyne czym sie potrafi popisac, to tym, ze wie jak znależć kodeks na internecie i wkleic kilka paragrafów. Ten człowiek jest oderwany od rzeczywistosci. Na mnie to nie robi wrazenia, i wiem na co moge sobie pozwolic i tak zwane trudne wyrazy* dla mnie nie sa trudne.
Ja Tobiaszowi nie ublizyłam. Owszem, napisalam ze wziął kase a pracy nie załatwił, chociaz pewnosci nie miałam, ALE SKORO TOBIASZ TAKI MĄDRY I ZNA SIE NA PRAWIE, to powinien wiedzieć, ze nawet podejrzany ( ktorym on nie jest) jest niewinny do momentu udowodnienia mu winy.
Gdyby wiedzial i był otwarty na swiat to słysząłby ze dwóch dziennkarzy obraziło prezydenta i nie zostali ukarani.
Milego wieczoru.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
tobiasz musielak
(tmtobiasz)
Wiking
coz za skromnosc... jak wielka szkoda dla Polski ze cos takiego Ja opuscilo

"napisalam ze wzial pieniadze choc nie mialam pewnosci" Ty nie mialas nawet cienia podejrzen ani zadnego moralnego prawa.chcialas zablysnac a wyszla sloma z butow. tacy ja ty psuja opinie Polakom za granica. nie pomoze niby znajomosc kilku jezykow i przeczytanie "Naszej Szkapy" kiedy klasy brak,nie pomoze super kreacja kiedy pod nia dyszel na plecach odcisniety... jakby powiedzial Nikos Dyzma "wpuscic chamstwo na salony"

masz strasznie wysokie mniemanie o sobie.po wpisie Wiktora przeczytalem kilka twoich postow i...zal

ja oderwany od rzeczywistosci? to nie ja musze sie przechwalac na tym forum jaki jestem och i ach, to nie ja jestem zakomplesiony i tu probuje sie dowartosciowac,to nie ja obrazam innych, i w koncu to nie mnie mama nie kochala a tata tylko noca co nie pozostalo bez wplywu na psychike co zreszta widac po postach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
tmtobiasz napisał:
... przez Twoj wpis minium dwie osoby zrezygnowaly ze wspolpracy ze mna przez co ponioslem straty finansowe

.... jezeli ktos placi za moja usluge robi to przelewem(nigdy nie bralem gotowki i to jest zapisane w umowie)

Pani ktora przeslala mi linka z tym tematem,chciala skorzystaxc z moich uslug i zwyczajnie sie wystraszyla.dopiero po rozmowie i wyjasnieniu ,ze ja zadnych pieniedzy nigdy nie biore z gory[/color] byla bardzo zdziwiona i powiedziala mi ze miedzy innymi TY twierdzisz ,ze kogos oszukalem.

SZANOWNY PANIE jw.
Napiszę krótko i myślę ,ze treściwie....
ZAŁATWIANIE KOMUKOLWIEK JAKIEJKOLWIEK PRACY BEZ STOSOWNYCH UPRAWNIEŃ JEST PRZESTĘPSTWEM ....

POBIERANIE ZA ZAŁATWIENIE PRACY OD OSOBY KTÓREJ PRACĘ SIĘ ZAŁATWIA JEST PRZESTĘPSTWEM KARNOSKARBOWYM I PODLEGA ŚCIGANIU NA TERENIE CAŁEJ SKANDYNAWII....

PROWIZJĘ ZA PRACOWNIKA PŁACI FIRMA DO KTÓREJ PRACOWNIK TRAFIA OD POŚREDNIKA .... A NIGDY SAM PRACOWNIK.....

MA PAN SZCZĘŚCIE ,ŻE SĄ WŁAŚNIE WAKACJE I NIE CHCE MI SIĘ DRĄŻYĆ TEMATU DALEJ ....

JEDNAK PROSZĘ RAZ NA ZAWSZE SOBIE ZAPAMIĘTAĆ ... ,
ŻE TE TRZY WYPOWIEDZI WYBARWIONE NA CZERWONO SĄ TYLKO I WYŁĄCZNIE PANA WYPOWIEDZIAMI KTÓRE KWALIFIKUJĄ PANA JAKO PRZESTĘPCĘ ......i nie ważne czy bierze Pan pieniądze za załatwienie pracy po zatrudnieniu czy też w trakcie ....

JEST TO PRZESTĘPSTWO I JEST ŚCIGANE NA WNIOSEK OSOBY POKRZYWDZONEJ A NAJWAŻNIEJSZYM DOKUMENTEM NA PANA NIESZCZĘŚCIE JEST WŁAŚNIE PRZELEW PIENIĘDZY NA PANA KONTO ...

I TYLE W TYM TEMACIE....

P.s.

Tekst ten dedykuję wszystkim tym którzy potrafią tylko być KLAKIERAMI

KOMBINATORÓW
i nic ponadto...

PROSZĘ SOBIE NAPRAWDĘ POWAŻNIE POCZYTAĆ PRAWO PRACY I POŚREDNICTWO PRACY A DOPIERO NASTĘPNIE ŻĄDAĆ OD KOGOKOLWIEK COKOLWIEK ...i nie straszyć bo jak sam Pan zaznaczył internet nie jest anonimowy nawet w 10 % ....też proszę o tym pamiętać .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sylwia25)
Wiking
gabrielu przestepstwem jest to ze sie urodziles
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
tmtobiasz napisał:
coz za skromnosc... jak wielka szkoda dla Polski ze cos takiego Ja opuscilo

"napisalam ze wzial pieniadze choc nie mialam pewnosci" Ty nie mialas nawet cienia podejrzen ani zadnego moralnego prawa.chcialas zablysnac a wyszla sloma z butow. tacy ja ty psuja opinie Polakom za granica. nie pomoze niby znajomosc kilku jezykow i przeczytanie "Naszej Szkapy" kiedy klasy brak,nie pomoze super kreacja kiedy pod nia dyszel na plecach odcisniety... jakby powiedzial Nikos Dyzma "wpuscic chamstwo na salony"

masz strasznie wysokie mniemanie o sobie.po wpisie Wiktora przeczytalem kilka twoich postow i...zal

ja oderwany od rzeczywistosci? to nie ja musze sie przechwalac na tym forum jaki jestem och i ach, to nie ja jestem zakomplesiony i tu probuje sie dowartosciowac,to nie ja obrazam innych, i w koncu to nie mnie mama nie kochala a tata tylko noca co nie pozostalo bez wplywu na psychike co zreszta widac po postach.

Ja ciebie nie obraziłam ani razu, a ty mnie tak, nazywając mnie "coś takiego", a od moich rodziców i insynuacji na ich temat trzymaj sie z dala. ja twojej rodziny w ta dyskusje nie mieszam. Nie potrzebuje sie dowartosciowywac gdziekolwiek, jestem zarozumiala i taka bede, dla takich jak ty. Osobiscie mnie nie znasz, wiec na temat mojego charakteru sie nie wypowiadaj. Ja nie mowie czy jestes "takie cos", nie pisze ze jestes głupi itp. Jesli chcesz ze mna polemizowac, nie naduzywaj i nie wplątuj tu tresci niemających nic wspolnego z tematem. Lepeij moze pilnuj swoich owieczek, dzieki ktorym masz samochod i dom. Dlaczego jeszcze nie podales namiarów na swoja firmę?????????? Przeciez legalny proceder uprawiasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
tobiasz musielak
(tmtobiasz)
Wiking
do Hilton.
masz racje. moj ostatni post byl nie na miejscu i nie potrzebnie zanizylem sie do takiego poziomu. za wszystkie insynuacje w ostatnim moim wpisie Cie przepraszam.nie bede tlumaczyl dlaczego tak napisalem,bo w tej sytuacji nic mnie nie tlumaczy. raz jeszcze przepraszam.

do Pana poety Gabriela. czy Ty masz wszystkich w domu?
sam napisales: na wniosek pokrzywdzonego. znajdz takiego. po drugie mam szwedzki paszport,firme zarejestrowana w Szwecji i dzialam jako firma szwedzka,wiec nie rozumiem dlaczego kodeks polski a nie np. chilijski... poza tym jezeli uwazasz ze to co robie jest takie bleee i feee to powiedz to tym wszystkim ktorzy dzieki mnie wyjechali.chcesz namiary? a i nawet w polsce jest cos takiego jak umowa cywilno-prawna. czyli umowa miedzy mna a zainteresowanym ktorej on nie podpisuje pod przymusem. i jeszcze jedno. w umowie nie ma slowa o oplacie za znalezienie pracy." tylko o oplacie w wysokosci 10 miesiecznego kontraktu na pokrycie kosztow zwiazanych i pomoc w zalatwieniu niezbednych formalnosci do podjecia pracy oraz zamieszkania na terenie...."

i Teraz rozumiem wpis Wiktora. nikomu nie szkodze,nikogo nie oszukuje,nie ma pokrzywdzonych,ale pan gabriel szuka dziury w calym i tropi afere niczym pan Macierewicz szuka agentow a dlaczego?

tu juz pozostaja tylko domysly:
ja wiem dwie rzeczy: moja dzialalnosc na pewno jest nielegalna to po pierwsze a po drugie spotkanie z kazda osoba ktorej pomoglem czy to na promie czy w innym miejscu jest sympatyczna i nikt nie ma do mnie pretensji.wrecz przeciwnie. tak wiec jak juz skonczy sie sezon czy jak to piszesz wakacji to prosze draz temat.

psy szczekaja,karawana jedzie dalej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Janusz xxxx
(janisław69)
Wiking
...coż...niektórym woda sodowa uderza do glowy....i....piszą jak piszą.
Powoli już i tutaj dochodzi do tego że: "Człowiek - człowiekowi wilkiem".
Do takich wniosków dochodzi sie czytając wypowiedzi tych, ktorzy zostali obdarzeni tym, że mogą komuś pomóc.... i czynią sobie z tego godną pożalowania rozrywkę dla swojej próżnosci......
... nie personalizuję o czyich wypowiedziach piszę....
...jak to zwykle bywa, ci ktorych to dotyczy odezwą sie sami, i bynajmniej nie z samokrytyką....

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
tmtobiasz napisał:

sam napisales: na wniosek pokrzywdzonego. znajdz takiego.

Nie prowokuj Gościu ... bo a nóż widelec salaterka... znajdzie się KTOŚ i co wtedy...?.

Ponadto Szwecja jest w Unii Państw Skandynawskich na terenie której jest zabronione odpłatne załatwianie pracy przez pośredników ...względem osoby bezpośredniej....
CZYTAJ Pan tekst dokładnie ... bo gdzie ja pisałem o Polskim prawie ..? .

Jeszcze raz napiszę... pośrednik nie ma prawa pobierać jakiegokolwiek wynagrodzenia za załatwienie pracy pracownikowi od tegoż zainteresowanego ....
Pośrednik ma jedynie prawo otrzymać wynagrodzenie od FIRMY do której kieruje zwerbowanego pracownika ....
TO firma płaci pośrednikowi wszystkie koszt związane z pozyskaniem pracobiorcy.... a nigdy sam pracobiorca

Umowy które Pan spisuję mają uchybienie prawne i nie mają żadnej mocy prawnej...

Dlatego załatwia Pan pracę ludziom którzy na prawie pośrednictwa się nie znają ... i czerpie Pan nielegalny dochód z nieznajomości prawa ...przez zainteresowane pracą za wszelką cenę polskim pracownikom z terenów Polski jak pan sam zaznaczył ...
BO ludzie już tu pracujący znają się chociaż odrobinę na tym Co im się należy a co jest niezgodne z prawem.
I nie dają się rolować takim cwaniaczkom jak PAN .

P.s
Miał już Pan się nie wypowiadać bo przecież szkoda Panu cenego urlopowego czasu ...
TYM SAMYM PANA SŁOWO TO ...../xxxxO/....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
asia asia
(asia21)
Wiking
Ludzie dlaczgo się tak na wzajem obrażcie? Toż to wstyd . Czytam to wszystko i oczy mi wychodzą!! Potraficie tylko się na wzajem obrażać i zastraszać bo nie da się inaczej tego nazwać. Każdy z was wysuwa tylko spekulacje względem "tobiasza" ale nikt tak naprade nic z was na temat tego człowieka nie wie. Dlaczego brak opini ludzi którym załatwił prace? Bez względu na to jakie one by miały być jest ich brak!!!! Więć po co te wasze sceny??? Skoro nie jest się czegoś pewnym to się nie obraża ludzi w różnoraki sposób! Sama znam ludzi którzy wyjechali za pośrednictwem podobnych osób i podobnych warunkach , pracują już po dwa lata i są zadowoleni!
Nie mam nic przeciwko jeśli ktoś jest oszustem i naciąga ludz aby go obsmarować na forach ale jeśli na tego człowieka temat nic nie wiecie i nie mieliście nic z nim wspólnego to dlaczego go tak obrażacie?????????
PODKREŚLAM TO ŻE KTOŚ ZAŁATWIA TAK PRACE NIE JEST RÓWNOZNACZNE Z OSZUSTWEM A JEŚLI NIE ZNACIE PRZYNAJMNIEJ NIE OCENIAJCIE Z GÓRY!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok