Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

sprowadzenie auta z PL - Norwegia

417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Słyszałem różne opinie, że się nie opłaca, albo, że się opłaca. Jakie są faktycznie opłaty gdybym chciał przerejestrować auto kupione w PL?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Placisz akcyze i Vat wg tego kalkulatora:

www.toll.no/templates_TAD/RegistrationTa...9&epslanguage=NO

Plus oczywiscie oplata za pierwsza rejestracje i przeglad + Vat od kosztow transportu.

Oplaca sie 7-10 letnie malolitrazowe, niektore sportowe i niektore zabytki.. Reszte sam musisz sobie wykalkulowac.
Odsprzedajac importowany nie dostaniesz takich samych pieniedzy jak za kupiony u tutejszego dealera z przeznaczeniem na tutejszy rynek. Wez pod uwage, ze bedziesz musial jeszcze zabezpieczyc auto antykorozyjnie wg. tutejszych norm... za moje A6 po pierwszej zimie zabrala sie ruda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Z Z
(zbig)
Wiking
Tez zastanawiam sie nad sprowadzeniem auta z PL. Podstawowa kwota do zaplaty wydaje sie byc w moim przypadku calkiem rozsadna, ale... jest tam tez dopisek o doplacie za klimatyzacje. Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem 271NOK za kg auta? To wychodzi kosmiczna kwota przewyzaszjaca dwukrotnie podstawowy podatek...???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Rafał M.
(Rafał M.)
Początkujący
Sethur napisał:
Placisz akcyze i Vat wg tego kalkulatora:

www.toll.no/templates_TAD/RegistrationTa...9&epslanguage=NO

Plus oczywiscie oplata za pierwsza rejestracje i przeglad + Vat od kosztow transportu.

Oplaca sie 7-10 letnie malolitrazowe, niektore sportowe i niektore zabytki.. Reszte sam musisz sobie wykalkulowac.
Odsprzedajac importowany nie dostaniesz takich samych pieniedzy jak za kupiony u tutejszego dealera z przeznaczeniem na tutejszy rynek. Wez pod uwage, ze bedziesz musial jeszcze zabezpieczyc auto antykorozyjnie wg. tutejszych norm... za moje A6 po pierwszej zimie zabrala sie ruda

sethur ale przeiez audiczki sa w ocynkutymbardziej twoja A6 a mysle ze mowisz spokojnie o roczniku pow.95r.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Rafał M. napisał:

sethur ale przeiez audiczki sa w ocynkutymbardziej twoja A6 a mysle ze mowisz spokojnie o roczniku pow.95r.

Jakiej audiczki???
Przecież Sethur autobusem jeździ, linia A6
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Rafał M. napisał:

Tjaaa.. tak mowi producent.. nie wspomina, ze drzwi, klapy i blotniki nie sa.. Prawie tak jak z aluminiowymi A8.. ktorych skorupa i tylne blotniki sa aluminiowe.. reszta + poszycie dachu juz nie jest...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
zbig napisał:
Tez zastanawiam sie nad sprowadzeniem auta z PL. Podstawowa kwota do zaplaty wydaje sie byc w moim przypadku calkiem rozsadna, ale... jest tam tez dopisek o doplacie za klimatyzacje. Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem 271NOK za kg auta? To wychodzi kosmiczna kwota przewyzaszjaca dwukrotnie podstawowy podatek...???

Za kilogram czynnika w klimie.. W nowoczesnych autach klasy sredniej - 900-1200gram.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Grzes203 napisał:
Rafał M. napisał:

Jakiej audiczki???
Przecież Sethur autobusem jeździ, linia A6

Racja, jest prawie jak autobus
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Z Z
(zbig)
Wiking
to by mialo wiekszy sens dzieki!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Agata1985)
Wiking
Wszystko zależy od samochodu, jaki chcesz sprowadzić. Każdy mówi o tym co innego. Ja sprowadziłam samochód i w moim przypadku si opłacało. Tak jak pisze Sethur użyj kalkulatora na stronie tolla, a potem wybierz alternatywna metodę i sprawdź czy uzyskasz jakiś zwrot.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok