Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

FAGBREV - Norwegia

137 Postów
Damian C
(dpcphoto)
Stały Bywalec
Witam. Ktos sie orientuje czy norweski fagbrev jest rownoznaczny z polskim swiadectwem (mechanik samochodowy)???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie rozumiem w ten sposob zadanego pytania? Masz na mysli czy swiadectwo ( szkolne? dyplom? ) moze byc uznane jako fagbrev? Nie, na fagbrev sa egzaminy, bodajze dwa razy w roku, mozna zdawac po norwesku lub angielsku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
daro m
(darom)
Nowicjusz
Jest również możliwość przedstawienia swoich polskich papierów (świadectwo, dyplom oraz minimum 3 lata doświadczenia popartego świadectwami pracy) do władz norweskich i dostaje się norweski fagbrev bez egzaminu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
I oczywiscie ty dostales, tak??? Czy znajomy znajomego mowil ze dostal?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
daro m
(darom)
Nowicjusz
Ja dostałem w maju zeszłego roku. Więc nie jest to bajka z za siedmiu gór i lasów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
a do jakich władz to wysyłałes?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
daro m
(darom)
Nowicjusz
a pytasz bo...
bo ty chyba zainteresowana nie jesteś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ja osobiście nie, ale moze komus sie ta informacja przyda, wiec nie widze powodu, aby to trzymac w tajemnicy. Dziwie sie, dlaczego jeszcze nie napisales jak to zalatwic bez egzaminu, krok po kroku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Ja jestem bardzo zainteresowana tematem. darom powiedz do kogo trzeba wysłac i co. Będę bardzo wdzięczna. Mój mąż ma wykształcenie i doświadczenie jako elektryk. Chciałby to zalegalizowac w Norwegi. Podpowiedz gdzie mamy i co wysłac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
www.dsb.no tam trzeba wyslac swoje dokumenty przetłumaczone na norweski lub angielski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok