Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
47 Postów
daro m
(darom)
Nowicjusz
Hilton jak wiesz to po co sie pytac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
ankaper napisał:
Ja jestem bardzo zainteresowana tematem. darom powiedz do kogo trzeba wysłac i co. Będę bardzo wdzięczna. Mój mąż ma wykształcenie i doświadczenie jako elektryk. Chciałby to zalegalizowac w Norwegi. Podpowiedz gdzie mamy i co wysłac?

Mój mąż też jest elektrykiem i właśnie do DSB wysłał swoje papiery. Czekał długo, bo ok. 1 roku, ale się doczekał i już ma norweską grupę L i coś tam jeszcze. Obyło się bez egzaminów. Teraz może pójść dalej, rozwijać się, tzn. uczyć się w domu lub gdziekolwiek chce, a potem egzamin płatny, itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Zostało wysłac przetłumaczone dukumenty i czekac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
daro m
(darom)
Nowicjusz
Trzeba wysłać ale tak jak napisano wcześniej należy oprócz przetłumaczonych świadectw dołączyć również przetłumaczone świadectwa pracy (na potwierdzenie praktyki) minimum 3 lata oraz najlepiej polski SEP.
Czeka się na odpowiedz od miesiąca do 3 ale jak widzę to nawet rok się zdarza. W takim przypadku należało by po około 3 miesiącach zadzwonić i się przypomnieć. Odpowiedz z DSB jest potwierdzeniem że polska szkoła jest odpowiadającą pod względem wykształcenia szkołą norweską.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Mąż mój przypominał się DSB niejednokrotnie, no ale jednak trwało rok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Tomasz Kot
(Tom1980)
Wiking
witam,

które oddziały lub instytucję prowadzą w Norwegii kursy na Fagbrev w języku angielskim ? Czy egzamin końcowym równiez można zdawać po angielsku ?

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Tom1980 napisał:
witam,

które oddziały lub instytucję prowadzą w Norwegii kursy na Fagbrev w języku angielskim ? Czy egzamin końcowym równiez można zdawać po angielsku ?

Pozdrawiam

www.kursagenten.no/Kurs.aspx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Tomasz S
(brus78)
Nowicjusz
Hejka .
Czy mozecie jeszcze podpowiedzieć w jakich zakładkach szukać namiaru gdzie wysłac dokumenty?
Czy dokumenty wysyłaliście w formie papierowej czy elektronicznej? pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
brus78 napisał:
Hejka .
Czy mozecie jeszcze podpowiedzieć w jakich zakładkach szukać namiaru gdzie wysłac dokumenty?
Czy dokumenty wysyłaliście w formie papierowej czy elektronicznej? pozdrawiam

Co chcesz namierzać???? i w jakich zakładach?
Jeśli o mnie chodzi to zawsze stawiam na Vålerenga Oslo w hokeja to był zawsze pewniak w zakładach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Tomasz S
(brus78)
Nowicjusz
Chodzi mi o namierzenie strony ,ZAKŁADKI na stronie,konkretnego namiaru.
A konkretniej gdzie dokładnie wysłać dokumenty i w jakiej formie.. papierowej czy elektronicznej/
A propos zakładów to proszę bardzo żebyś nie próbował kogoś ośmieszać bo ci nie poszło i wyszło ,że nie umiesz czytać.
Jeśli to bylo w formie żartu to spoko .. moze niecałkiiem jasno się wyraziłem.
Jeśli macie konkretny adres e-mailowy lub pocztowy podajcie proszę . pozdr
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok