Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przekroczenie predkosci - Norwegia

Czytali temat:
Jacek Siulecki Rafał Xyz Żenia @ ravbiker Patrycja123 Sarachin Adamson28 (4393 niezalogowanych)
34 Posty
Paula M....
(paula2117)
Nowicjusz
hej wszystkim mam pytanko jest ktos kto wie ile mozna dostac kary do zaplaty za przekroczenie predkosci o20km pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
hej, to chyba zależy gdzie, na terenie zabudowanym, autostradzie.Jest ważne jaka była max. dozwolona prędkość. Chociaż wiem jedno: mąż jechał autostradą z dozw. max prędkością 100km, chciał wyprzedzić samochód ciągnacy przyczepę. Przyspieszył na moment wyprzedzania i został zatrzymany przez policję w nieoznakowanym samochodzie i dostał 3.600NOK. Żartów nie ma. Ty zapewne masz fotkę skoro nie wiesz jak wysoki mandat Cię czeka. Ja tylko tyle umiem powiedzieć w tym temacie. Bardzo pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Paula M....
(paula2117)
Nowicjusz
dzieki za odp hm... ograniczenie bylo do 60km.Hm a ja przekroczylam predkosc o 20 lub 25 km,h bo nie widzialalm radaru do sloneczko mnie oslepilo i teraz zostaje mi domyslamie sie wysokosci mandatu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(smajk)
Wiking
.... . i to sloneczko oslepialo CI licznik w samochodzie ....!!??!!??
.... to sloneczko musialo tez cos ...przegrzac ....i nie chodzi o samochod....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
paula2117 napisał:
dzieki za odp hm... ograniczenie bylo do 60km.Hm a ja przekroczylam predkosc o 20 lub 25 km,h bo nie widzialalm radaru do sloneczko mnie oslepilo i teraz zostaje mi domyslamie sie wysokosci mandatu

Miałam napisany bardzo długi post w tej sprawie, ale stwierdziłam, że szkoda gadac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
to to oślepie będzie cię duzo kosztowało :/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Paula M....
(paula2117)
Nowicjusz
smajk mowisz chyba o sobie nie oceniaj kogos z gory jak nie wiesz!!! kazdemu moze sie zdarzyc i po co te docinki chyba z nudow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
paula2117 napisał:
smajk mowisz chyba o sobie nie oceniaj kogos z gory jak nie wiesz!!! kazdemu moze sie zdarzyc i po co te docinki chyba z nudow

zapytalas na forum ogolnym, to musisz sie liczyc z tym, ze nie kazdy poglaszcze po glowce
wysokosc mandatu "oslepi" Cie na jakis czas, podobnie jak slonce
taniej wychodza okulary przeciwsloneczne
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Paula M....
(paula2117)
Nowicjusz
okularki mam ale to nie o to chodzi fakt jechalam szybciej niz byla dopuszczalna predkosc ale czasu sie nie cofnie a mamndat trzeba i tak zaplacic
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(smajk)
Wiking
.... przewidywalne ..... to bylo ... Paula

Smajk ma nadzieje ze jezeli sam przekroczy predkosc - o 25 km - to dostanie bardzo wysoki mandat.
Ma nadzieje ze Ty dostaniesz rowniez bardzo wysoki.
I nie chodzi o to ze Smajk zyczy Ci zle - zyczy Ci bardzo dobrze - i tym jest ....."gwiazdka".

docinki z nudow??.... nieeee... - to Ty to tak odbierasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok