Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jacek Siulecki Rafał Xyz Żenia @ ravbiker Patrycja123 Sarachin Adamson28 (4397 niezalogowanych)
1 Post

(smajk)
Wiking
paula2117 napisał:
to po co te glupie teksty no stalo sie jechalam za szybko ale gdy wyjezdzalam z zakretu slonce mnie oslepilo i nie zdarzylam zachamowac i blysnelo mi na czerwono i po wszystkim ludzie wam sie nie zdarza

taaakkk.....stalo sie .
Gwarantuje Ci ze zmienisz sposob jazdy jak umrze CI dziecko potracone przez kierowce ..... ktory jechal za szybko.
Bo nie bylo radaru.Nie bylo niczego co mogloby go kontrolowac. Mimo znakow ograniczajaych predkosc do 40 km.
Mimo swiadomosci ze nie mozna jechac 70 km w strefie 40...
Jedyne co mogloby go kontrolowac to rozsadek .... ale zostal oslepiony.

Masz 100 procentowa gwarancje ze zmienisz sposob jazdy jak i wiele innych ....plaszczyzn zycia .

Zdarza sie, owszem .... zdarza sie .... zdarza sie wiele .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
smajk napisał:
paula2117 napisał:
to po co te glupie teksty no stalo sie jechalam za szybko ale gdy wyjezdzalam z zakretu slonce mnie oslepilo i nie zdarzylam zachamowac i blysnelo mi na czerwono i po wszystkim ludzie wam sie nie zdarza

taaakkk.....stalo sie .
Gwarantuje Ci ze zmienisz sposob jazdy jak umrze CI dziecko potracone przez kierowce ..... ktory jechal za szybko.
Bo nie bylo radaru.Nie bylo niczego co mogloby go kontrolowac. Mimo znakow ograniczajaych predkosc do 40 km.
Mimo swiadomosci ze nie mozna jechac 70 km w strefie 40...
Jedyne co mogloby go kontrolowac to rozsadek .... ale zostal oslepiony.

Masz 100 procentowa gwarancje ze zmienisz sposob jazdy jak i wiele innych ....plaszczyzn zycia .

Zdarza sie, owszem .... zdarza sie .... zdarza sie wiele .

Nie wiem czy zauważyłeś smajk,ale jak dotąd niewidziałem jeszcze żeby ktoś podszedł do tego typu sprawy od tej strony! Ciekawe , nie? A jestem już trochę tutaj. Swego czasu było głośno o tym dziecku ciągniętym pod samochodem Na własnej skórze też o mało się nie przekonałem jak to może być, a ludziska i tak robią swoje tłumacząc sie w ten lub podobny sposób
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
Powiem tak , dwóch braci mojego taty zginęło w wypadkach samochodowych przez pijanych kierowców . Także uraz duży mam w związku z tym . Sama jestem kierowcą od kilkunastu lat , dużo jeżdżę ,na pewno wiele razy zdarzyło mi się złamać przepisy drogowe jak każdemu z nas , bo się człowiek spieszy , bo czasu mało itd , nie miałam nigdy stłuczki ale staram się jeździć ostrożnie i to nawet nie o mandaty chodzi , bo w Polsce nie są takie wysokie , ale właśnie o to co opisał smajk .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Dobre!?.Po kilku postach pojawia się Sethur,zaraz za nim Grześ.Kilka postów i jest Retier.Brakuje tylko całego Królestwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Mandaty w Polsce?.Chyba 5 dni temu weszła w życie ustawa w polsce o spowodowaniu kolizji,zagrożenia życia lub wypadku po spożyciu alk.I prawo do prowadzenia pojazdów bedzie już zabrane dożywotnio,z karą więzienia włącznie.
Od ostatniej soboty.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Pewien oryginalny norweg pochodzenia tureckiego przekroczył predkość trzy krotnie ,było to w Miondalen.Ograniczenie było 50 a On jechał z prędkością 150km/h i po zatrzymaniu otrzymał mandat opiewający na sumę 33000 nok.Termin do zapłaty 14 dni.Jeśli kasa nie wpłynie człowieka zabierają funkcjonariusze Politi do jakiegoś tam obiektu,gdzie nie ma lkocholu.
Powszechna nazwa to więzienie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Ktoś właśnie przyznał mi jednego oklaska.
Pytam ,dlaczego tylko jeden!!!.

Wracając do tematu.
Przekroczenie prędkości w No , nie jest jeszcze takim bardzo dużym przewinieniem.Oczywiście,że należy się liczyć z mandatem ,ale nie jest to jeszce tak restrykcyjne jak prowadzenie pojazdu pod wpływem alkocholu.
W tym drugim przypadku zabierają pojazd i mogą związać kończyny górne za plecami.By delikwent poczuł respekt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Na drogach norwegii akcje kontroli przekraczania prędkości odbywają sie w sposób taki,że najpierw stoi gość lub dwóch gości z urządzeniem mierzącym prędkść,a za nimi ok 200 metrów oznakowany pojazd policji lub dwa,gdzie odbywa sie zatrzymanie kierowcy.I nie ma tam dyskusji.I w przeciwienstwie do polskich zwyczajów im mniej dyskusji tym niższy mandat.
I przy przekroczeniu o 20% trzeba się liczyć z tym,że otrzymamy mandat w wysokości ok 3000 nok.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Policyjne kontrole przekraczania prędkości nie są przeprowadzane jednak zbyt często w NO.
Ja jeżdzę w No już 6 lat i nigdy nie byłem zatrzymany z powodu przekroczenia prędkości.
Mogę powiedzieć,że widziałem ,może 4 razy takie akcje ale mnmie jednak nie zatrzymywali.
Zatrzymywany byłem jednak na badanie przez alkomat i przez Statensvegvesen,na sprawdzenie techniczne samochodu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Marcin :)
(Marcinlbn)
Początkujący
Pissprat, a ty się najpierw naucz edytować posty, a później zacznij spamować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok