Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jacek Siulecki Rafał Xyz Żenia @ ravbiker Patrycja123 Sarachin Adamson28 (4396 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
Każdy kierowca kiedyś przekroczył prędkośc, nie uwierzę w czyjeś zapewnienia, że jemu się nie zdarzyło.
Paula ja jeszcze nie zapłaciłam nigdy mandatu w Norwegii za przekroczenie prędkości(co nie znaczy że jej nie przekraczam) ale myślę, że musisz przygotowac się na pokazną sumkę do zapłacenia.
Jak to się mówi: nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Paula M....
(paula2117)
Nowicjusz
to po co te glupie teksty no stalo sie jechalam za szybko ale gdy wyjezdzalam z zakretu slonce mnie oslepilo i nie zdarzylam zachamowac i blysnelo mi na czerwono i po wszystkim ludzie wam sie nie zdarza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(radeku)
Wiking
jesli teren niezabudowany to 3600 lub 5600 nie pamietam dokladnie, jesli powyzej 30km przekroczylas to miesiac wiezienia, 10procent zarobkow rocznych i utrata prawa jazdy na jakis czas a pozniej ponowny egzamin- tak zaslyszalem ostatnio od kolegi z pracy, pozdrawiam i zycze powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
marek jachimski
(markus)
Początkujący
Paula nie chcę Cię martwić przed sezonem urlopowym ale musisz sie przygotować na mandat w wysokości ok. 4000 NOK. Za przekroczenie prędkości ok 7 km na godzinę przy dopuszczalnej 60 kolega zapłacił w Bergen 1600 NOK. Lepiej w przyszłości uważaj aby nie przekroczyć dop. ponad 30/godz, bo wtedy zabierają prawko. Miałaś trochę szczęscia, którego dalej Ci życzę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
paula ma piękny awatar ...............aż dziwne że nie zauroczyła policjantów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MaW)
Wiking
Hej Paula!
To może ja postaram Ci sie poprawić humor...
Jeśli predkościomierz pokazywał 20-25 km/h więcej to możesz spokojnie odjąć jakies 8-10 km/h. Prawie każde auto zawyża prędkość.
Daj znać po wszystkim jaką sumą wsparłas norweskie państwo...
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
radeku napisał:
jesli teren niezabudowany to 3600 lub 5600 nie pamietam dokladnie, jesli powyzej 30km przekroczylas to miesiac wiezienia, 10procent zarobkow rocznych i utrata prawa jazdy na jakis czas a pozniej ponowny egzamin- tak zaslyszalem ostatnio od kolegi z pracy, pozdrawiam i zycze powodzenia.

Przesada... zaplacilem kr6900 za nadprogramowe 34km/h (na E6. Wg taryfikatora, ktory dostalem do wgladu (w j.polskim 35km/h- kr7800, powyzej 35km/h od kr9000 do 10% dochodu rocznego brutto. Zatrzymanie prawka zalezy od okolicznosci. Gliniarze tutaj to tez ludzie i mozna z nimi normalnie porozmawiac, ba! nawet wytlumacza Ci jak to dziala .. mnie udalo sie zbic dwa kilometry dowcipem o komunistach...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Tylko że fotoradar dowcipu o komunistach raczej nie zrozumie
Fakt, wysokość mandatu po części zależy od dochodów, a prawko można stracić za przekroczenie powyżej 30%, nie 30km.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Paula M....
(paula2117)
Nowicjusz
dziekuje wszystki za kakretne informacje oki jak juz bede wiedziala ile dostane kary to dam wam znac milego dzionka wszystkim zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(radeku)
Wiking
przepraszam zatem za wprowadzenie w blad, jak juz pisalem bylo to zaslyszane a nie doczytane, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok